gyász kibeszélő hűség szerelmes üzenet hiány
Élet, szerelem, hűség - nagy szavak, melyeket sokan használnak azért, hogy hangsúlyt adjanak érzéseiknek, mondanivalójuknak. Judit tizenöt évesen írta le őket egy lapra, és adta oda annak a fiúnak, aki férfivá cseperedve a férje lett.

Immár húsz éve - "és az is marad örökre!" egészítette ki magában, mikor az agya a jelen időt múltra akarta cserélni. Nem azért adott Ákosnak rövid szerelmes üzeneteket, mert nem merte szemtől szemben kimondani, hogy mit érez. Azért tette, hogy írásos emlék is maradjon a pillanatról. A fiú pedig mindegyiket elrakta, így egyre nagyobb pénztárcát kellett vensznie, hogy ezek a fontos kis cédulák elférjenek benne.

Első perctől imádták egymást. Hiába gondolták sokan, hogy két fiatal nem érezhet így, mert nem tapasztaltak eleget, nem ismerkedtek meg másokkal és nem éltek együtt. Ők mégsem törődtek velük, mert pontosan tudták, hogy örökre együtt maradnak.

Nem volt olyan perc, amikor Judit ne szerette volna a párját, még akkor sem, amikor néha összekaptak. Mindent imádtak a párjukban, még a haragos tekintetét és az erőteljesebb hangját is. Két perc múlva már mosolyra húzódott a szájuk, és nevetésben törtek ki. Röhejesnek tartották, hogy bármin is veszekedjenek. Hatalmas öleléssel és csókkal engedték el ezeket a pillanatokat.

Nemcsak a szívük őrizte a közös emlékeket, hanem rengeteg fotó is, melyeken hiába volt csodás a környezet, semmi másra nem lehetett figyelni, csak a tekintetükre. Ahogyan annak örülnek, hogy együtt vannak. Százévente születik egy ilyen pár, gondolta mindenki, aki ismerte őket. Örömmel voltak a közelükben, mert ilyenkor ők is elkezdtek hinni a csodákban, és mindig hazavittek magukkal egy kis reményt, hogy másnak is sikerülhet.

Természetes volt, hogy gyerekeket is szeretnének. Három született, két fiú és egy lány, akik olyan példával a szemük előtt nőttek fel, ami keveseknek adatik meg. Ők is imádták azt a végtelen szeretetet látni, ami a szüleik között van, azt a biztonságot érezni, hogy mindig itt lesznek nekik, és vigyáznak rájuk.

Forrás: Shutterstock

Húsz év csoda és kilenc hónap pokol - ennyi jutott Juditnak. Reggel még beszéltek, majd Ákos beült a kocsiba, és soha többé nem érkezett meg. A férfi, akit az életénél is jobban szeretett, nem létezik többé. Fizikálisan, mert az összes sejtjében, gondolatában, pillantásában és mozdulatában jelen van, ami még fájóbbá teszi az űrt. Kilenc hónapja nem tudja: élhet-e nélküle? Szabad-e, képes-e rá, akarja-e egyáltalán?

Tudja, hogy Ákos után senki nem jöhet és léphet az életébe, őt lehetetlen pótolni. Hogyan éljen tovább, ha az, akiért felkelt, már nem létezik? A gyerekeknek még pár évig szükségük lesz rá, aztán már csak szemlélője lehet az életüknek. Nem a boldogság hiánya fájt neki, hanem hogy ezután úgy kell felkelnie és lefeküdnie, hogy Ákos nincs.

Ezzel a mondattal és annak tudatával, hogy élete szerelme nem létezik, képtelen azonosulni. Ha így lenne, ő sem élhetne tovább. Mert amikor azt írta a párjának, hogy "Életem", valóban így is gondolta.

Nem volt még ereje ahhoz, hogy a férje pénztárcáját kinyissa. Pontosan tudta, hány szerelmes üzenet lapul benne. De most valamiért erős késztetést érzett, hogy megnézze. A rengeteg papírdarabka között egy apró kártyát talált, színes virágokkal. A dátum a baleset napja volt... A férje neki írta, szerette volna meglepni egy szerelmes üzenettel. Judit alig látott a könnyeitől, a szíve fájt, a mellkasa szorított. Ez állt rajta: "Számomra is te vagy az ÉLET, szerelmem!"

Egy utolsó ajándék, üzenet, amelynél csodálatosabbat és szomorúbbat nem kaphatott volna. Már csak annyit tehet, hogy példát mutat a gyerekeinek. Megmutatja, hogy a szerelem halhatatlan, és nem szűnik meg a másik halálával. De még a sajátjával sem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.