barátnő kibeszélő előítélet kapcsolat
Új nap, új remények - mondogatta Dalma. Péntek volt, a hét utolsó munkanapján mindig hatalmas mosollyal az arcán közlekedett.

Mikor mindenki hullafáradtan vonszolta magát a melóhelyen, ő akkor volt a legelevenebb. Örült a hétvége közelségének, és bízott benne, hogy talán épp most találkozik majd élete szerelmével.
Pedig nem volt túlságosan szerencsés, ha kapcsolatokról volt szó. Valahogy mindig mellényúlt. Minden szakítás megviselte, de egyik sem törte meg.

A barátnői sokszor álltak elképedve, és figyelték, hogy a lány, akin épp átgázoltak, feláll, leporolja szoknyáját, és újra esélyt ad a boldogságnak. Próbálták lebeszélni, próbálták rávezetni, hogy óvatosabb legyen. Mondták neki nyájasan, közölték vele gorombán. Őt akkor sem érdekelte, ki mit gondolt. Szentül hitte, hogy joga van a boldogsághoz, és előbb-utóbb el is fogja érni.

A csajok minden alkalommal - amikor úgy látszott, hogy ismét egy zűrös kapcsolatba bonyolódik - példálózni kezdtek az előző srácokkal. Hátha elrettenthetik.

- Ez a fiú kiköpött Feri. Oké, külsőre nem hasonlít rá, de ahogy viselkedik. Emlékszel, mit művelt veled? Emlékszel, milyen szinten megalázott a barátaid szeme láttára? - hadarta Petra. - Ott voltunk mind, láttuk, ahogy azzal a másik csajjal smárol. A TE szülinapi bulidon. A TE estéden. Ez a srác ugyanilyen, higgy nekem! Nem akar ő semmiféle holtomiglan-holtodiglant. Megdönt, és továbbreppen. Hát vedd már észre, könyörgöm!

De Dalma csak legyintett, és közölte a barátnőjével, hogy nem szép dolog az általánosítás. Sosem tudhatja az ember, kiben mi rejlik igazán. Néhány alkalommal rosszul választott, de ez nem jelenti azt, hogy minden pasi egy kalap alá vehető. Petra ezzel nem tudott vitatkozni. Engedte, hadd sodródjon barátnője az árral. Lesz, ami lesz.

A fiú még hetekkel később is a színen volt, és teljesen elcsavarta Dalma fejét. Közben azonban egyértelmű jeleit adta, hogy nem épp tisztességesek a szándékai.

Petra ismét nekifutott a dolognak, hátha végre képes lesz meggyőzni a barátnőjét: addig szálljon ki a kapcsolatból, míg nem fog sérülni. Meghívta a lányt egy délutáni sütizésre. Ahogy a cukrászda teraszán ültek és majszolták a Rákóczi-túróst, belecsapott a lecsóba.

Forrás: Shutterstock

- Ugye tudod, hogy mennyire szeretlek? És hogy bármi áron meg akarlak védeni?

Dalma vigyorogva bólogatott, miközben nagyot kortyolt az ásványvízbe.

- Kétségbe ejt, hogy mennyire nem látod, mit művel veled ez a fiú. Mi volt ez a tegnapi műsor a boltban? Rád förmedt, mert szerettél volna venni magadnak egy cukormentes csokit. Megaláz egy csomó ismeretlen ember előtt, hogy ne zabálj ilyen dolgokat, mert elhízol, mint egy disznó és a kutyának sem fogsz kelleni? Nem ismerős? Ugyanezt csinálta Tomi. 25 kilót fogytál mellette, anorexiás lettél. Tényleg nem látod, hogy mennyivel többet és jobbat érdemelnél?

A múlt hétvégén meg közölte veled, mit vegyél fel az esti bulira. Azt még csak elnézi az ember, ha arra kéri a párja, hogy öltözzön diszkrétebben. De ő olyan összeállítást talált ki, amiben nyugodt szívvel kiállhattál volna a sarokra...

Ez sem ismerős? Jani ugyanezt művelte veled. Nem az érdekelte, hogy milyen ember vagy, csak villogni akart a testeddel, hogy megmutassa, milyen bomba nője van.

Dalma keserű szájízzel ugyan, de befejezte a süteményt. Leöblítette a maradék ásványvízzel, vett egy mély levegőt, és végül azt mondta:

- Tudom, hogy csak óvni akarsz, de nem fogom az exeim bűneit leverni az új páromon. Nem fogok belesavanyodni a csalódásokba, ahogy sokan körülöttem. Lehet, hogy most is rosszul választottam, de erről nekem kell döntenem, és nem neked. Inkább vagyok naiv, mint olyan gyanakvó, mint te. Hiszek a szerelemben, és történjen bármi, sosem adom fel!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.