papucs kibeszélő rosszfiú pasi
Egy ideje már küzdök a "nők a rosszfiúkra buknak" sztereotípia ellen. Mert szerintem ez az állítás mind a két nemre rossz hatással van. Ha ezt elhisszük és elfogadjuk, akkor mindenki csak megszívja.

Eleve, kik a rosszfiúk?

Azok, akik bőrdzsekis, tetkós, vad motorosok, és a kocsmai bunyó a hobbijuk? Vagy akik törvényt sértenek? Vagy a teljesen normális életvitelt folytató, jóképű pasik, akik minden nőt megfektetnek, és érzelmileg megkínoznak, megaláznak? Széles skálán mozoghat ez a fogalom. Abba, hogy valaki rossz, elég sok minden beletartozhat

Az a baj, hogy sok nőtől is azt lehet hallani, hogy mi tagadás, a rosszfiúk indítják be a fantáziájukat, delejes hatásuknak képtelenek ellenállni. Ez van, ilyen az élet. A pasik pedig azt kántálják, hogy a nőknek a rohadékok jönnek be - ezért nem érdemes rendesnek, kedvesnek lenni, mert az olyanok mindig megszívják! Azt hiszem, egy ponton ezt így el is fogadtuk, és ezután valahogy minden elcsúszott.

Mintha most leginkább két nagy halmazba lehetne sorolni a pasikat. Az elsőben vannak a jófiúk, a pipogyák, a papucsok, akik miatt sírnak a nők, hogy: "Hová lettek az igazi férfiak? Mikor vesztették el a tökeiket?" A másik csoportba tartoznak a rosszfiúk vagy a wannabe rosszfiúk - akik a menő csávó szerepre vágyva problémásak valamilyen módon. Mert hát ez megy, ez éri meg, ez a nyereséges.

Így lett minden magabiztos, kezdeményező férfi potenciálisan rosszfiú, és így jutottunk el odáig, hogy a "legtöbb pasi egyforma..." Annyi a bizonytalanság a mostani párkapcsolatokban, annyi a lehetséges veszélyforrás, hogy ez így már ijesztő lehet. Ott áll a lány szerelemre várva, de rengeteg rossz tapasztalattal a háta mögött.

Belefut egy vonzó, férfias férfiba, és rögtön beindul a védekező mechanizmus. "Biztos ez is át fog verni. Neki is csak arra kellek. Vajon hány nőt szédíthet még? Mennyire hihetnék a szavainak? Biztos nem akarja elkötelezni magát."

Forrás: Shutterstock

Én azt látom, hogy már nem elég önmagában adni a magabiztos, laza pasit, akivel egy akció- és pornófilm egyvelege lehet az élet. Mert a nők (fontos kiemelni, hogy nem a kiscsajok) már e mögé látnak - vagy legalábbis mögé képzelnek sok negatív hozadékot -, amire nincs szükségük. Akit egy jó párszor átvertek már, az köszöni szépen, de nem kér ebből többet. Teljesen érthető.

Azt gondolom, a mai nők arra vágynak, hogy olyan pasit találjanak, aki szenvedélyesen "falhoz vágja" őket, de utána be is takargatja. Nem akarnak már csak úgy, biztosítókötél nélkül kisétálni az ismeretlenbe, attól tartva, hogy a másik mikor löki le őket a mélybe. A bizalom elnyerése talán nehezebb, mint valaha. Pedig a teljes felszabadultsághoz, ahhoz, hogy nyíltan, gondolkodás, bizonytalankodás és félelem nélkül átadhassák magukat valakinek, ez kell.

Ahhoz, hogy egy izgalmas játékba merjenek kezdeni, az kell, hogy ne az szolgáltassa a feszültséget, hogy mikor fogják összetörni őket. Amikor az izgalom félelembe csap át, az megöli a lelkesedést.

A szenvedély jó dolog, ha közben mégis társul hozzá egy kis biztonságérzet, hiszen egy repülőből is csak az elmebetegek ugranának ki ejtőernyő nélkül. A nők sem nettó csapodárokra vágynak, csak sokszor nincs jobb alternatíva.

Úgyhogy ideje lenne talán behúzni kicsit a féket és elengedni ezt a vadmacsós vonalat. Mármint annak, aki eddig ezt gondolta a férfiasság alfájának és ómegájának. Ugyanis sokkal többet ér, ha - amellett, hogy férfias személyiség vagy - képes vagy villantani egy kis érzelmi intelligenciát is.

Nem elég csak azt bizonyítani, hogy képes vagy meghódítani egy nőt és ágyba cipelni, hanem pont azt, hogy nem csak ebben vagy jó, és nem is ez az egyetlen célod. Megérted - netalán átérzed - az igényeit, számít az, hogy mi történik vele, és képes vagy egyenesen, korrekten kezelni a helyzetet. Mert lehetsz izgalmas úgy is, hogy közben nem ártasz másoknak. Nem leszel lúzer csak azért, mert őszinte vagy.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.