szakítás kibeszélő feleség rosszfiú
"Azért nincs rendes kapcsolatod, mert neked nem kellenek a normális férfiak." Bárcsak annyi ötszázasom lenne, ahányszor ezt a mondatot hallottam!

Azt az egyet viszont még mindig nem értem, hogy kik azok a "rosszfiúk". Ezek szerint két kategória létezne, a rosszfiú meg a férj alapanyag? Illetve vajon vannak olyan nők, akik zsigerből az egyikhez vagy a másikhoz vonzódnak?

Nem szeretem a megbélyegzéseket, a rosszfiú kifejezés pedig egy bélyeg. Egy olyan pecsét, amit egyes nők aggatnak bizonyos férfiakra, azért, mert nem úgy sül el a kapcsolatuk, ahogy azt ők akarták. Vagy mert nem tetszik nekik a fiú életmódja. Rásütik arra a férfira, aki gyakran váltogatja partnereit, vagy akinek sosincs barátnője, mert nem szeretne elköteleződni.

Ne gondoljuk, hogy ilyen egyszerű az egyenlet, és főleg, hogy ilyen egyszerűek a férfiak! Kétségtelen, hogy vannak könyörületet nem ismerő, hazug zsarnokok, akik bárkin átgázolnak lelkiismeret nélkül, mert úgy érzik, hogy nekik mindent lehet és minden jár. Azonban nagy részük, akiket a rosszfiú kategóriába sorolnak, nem ilyen.

Mi, nők, kötődni akarunk, törődésre és szerelemre vágyunk. Nem minden férfi képes vagy hajlandó ezt megadni nekünk, ezt pedig nagyon nehezen tudjuk elfogadni. Többször hallottam már a barátnőimet, ahogy egy-egy pasit ócsároltak, mert éppen nem úgy viselkedett velük, ahogy elvárták volna. Ha nem teljesül az elképzelés, máris szemétláda az összes... Csakhogy mindig van egy másik oldal.

Úgy vagyunk szocializálva, hogy a férfiak nem beszélnek az érzéseikről. Ezt annyira megszoktuk, hogy lassan már elfelejtjük, hogy egyébként vannak nekik. Minden félresikerült próbálkozás, minden átverésnek érzékelt szakítás vagy pofára ejtés mögött van egy történet. Nem hiszem, hogy a férfiak gonoszak, és még a legnagyobb csalódásaimról sem tudom elképzelni, hogy előre kitervelték, hogyan okoznak majd fájdalmat. Fájdalmat okoznak, de sokszor nincsenek is tisztában vele.

Forrás: Shutterstock

Niki barátnőm megismerkedett egy fiúval. Már az első randin elmondta neki a srác, hogy nagy tervei vannak a munkában, nem sok ideje van, most egyáltalán nem szeretne kapcsolatban lenni. Ha neki ez nem felel meg így, természetesen megérti, és akkor ne találkozzanak többet.Nikinek megfelelt. Belement a románcba, majd néhány hét múlva nekem panaszolta egy közös iszogatás alkalmával, hogy a fiú hanyagolja őt.

Nem keresi minden nap, nem hallgatja meg a problémáit, pedig az első néhány találkozáskor még olyan kedves és figyelmes volt. Akkor ez a férfi egy szemétláda lenne, mert következetesen úgy cselekszik, ahogy az elején elmondta? Sajnos nagyon sokszor képesek vagyunk csak azt meghallani egy mondandóból, amit szeretnénk, és a kevésbé kellemes részeket figyelmen kívül hagyjuk.

Nőként nekem is nagyon nehéz elképzelnem, hogy vannak férfiak, akiknek másak a preferenciáik. Akik, ha bele is szeretnek valakibe, könnyedén elengedik, mert úgy érzik, még nem állnak készen, vagy nem képesek arra, amire a másik vágyik. Ám ez nem szemétség a részükről, egyszerűen csak nekik nem annyira fontos a párkapcsolat, mint nekünk.

A harmincas évei elején járó Peti haverom mondta egyszer poénból, hogy az ő felesége és jövőbeli gyermekeinek az anyja valószínűleg most tizenöt éves. Ezzel nem arra célzott, hogy ennyivel fiatalabb feleséget szeretne, hanem arra, hogy mire egy ma tizenöt éves lány kellően érett lesz a házasságra, addigra majd ő is.

A férfiaknak szex kell, a nőknek pedig szerelem. Ezt a két nem közötti örök ellentétet soha nem fogjuk tudni teljesen kiküszöbölni. De azt hiszem, ha kellően nyíltan kommunikálunk, merünk kérni és kérdezni, akkor nagyon sok fájdalomtól meg tudjuk magunkat kímélni. És akkor nem fogjuk szemétládának látni az összes férfit, aki elhagy bennünket.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.