meztelenség kibeszélő látvány cenzúrázás női test
Miközben ezt a cikket írom, teljesen meztelenül fekszem a kanapén, az ölemben van a laptopom és... és valójában nem így történt, de te mégis felkaptad erre a fejed, mert a meztelenség jelent valamit számodra.

Mostanában egyre többet foglalkoznak a test cenzúrázásának enyhítésével, a kettős mérce eltörlésével - miszerint a férfiak lazán flangálhatnak félmeztelenül, míg a nőket még mindig megszólják (megbüntetik) ezért. A közösségi oldalakról eltüntetik azokat a képeket, amiken női mellbimbók láthatóak - a férfiakéval viszont semmi gond nincs. Mi ez az egyenlőtlenség? Miért nincs egyformán kezelve a két nem?

Nem akarok álszent lenni, az első gondolatom ezzel kapcsolatban nekem is az volt: "Hajrá! Fedetlen ciciket mindenhova, hol a petíció, hol írjam alá?" De aztán egy kicsit jobban belegondoltam a dologba, és átértékeltem. Eszembe jutott egy emlék a múltból. Már nagykorú, de még pelyhes állú srác voltam, és kimentünk a haverokkal egy pornó kiállításra. Akkor hatalmas élmény volt, egy titkos világ, abszolút tabu. Borzasztó nevetséges módon fényképezkedtünk az összes meztelen/félmeztelen lánnyal, akivel csak találkoztunk, és baromira örültünk magunknak.

Hát úgy, hogy ők igazi, hús-vér, elérhető, normális lányok voltak. Akik valójában érdeklik a férfiakat. Mert persze egy szép női test izgalmas látvány egy férfi számára, biológiailag kódolva vagyunk arra, hogy ez izgasson minket. De mégsem vagyunk állatok, és a szexualitás már egy sokkal összetettebb dolog.

Forrás: Shutterstock

Elvont fogalmakat hoztunk létre, értékeket alkottunk. És attól lesz valami értékes, hogy nem lehet könnyen hozzájutni. Tehát minél inkább természetes, hogy egy nő sokat mutat magából, az annál kevésbé lesz érdekes. Ahogy régen egy kivillanó boka is lázba hozta a férfiakat, manapság meg már egy kilógó fenék sem jelent újdonságot.

Ezért is gondolom, hogy nem jó, ha nagyon feltoljuk az ingerküszöbünket. Mert igen, én is azt vallom, hogy a meztelenség természetes. Egy meztelen ember látványa önmagában nem káros, még a gyerekekre sem. Én sem borulok ki, ha egy fürdőhelyen nudizókba botlok. Ha nekik így kellemes, engem aztán nem zavar.

Ne azért takarjuk el a testünket, mert szégyelljük - hiszen nincs semmi szégyellnivaló rajta. Hanem pont azért, mert különleges, egyedi, csak ránk jellemző, és mert ezzel kommunikálhatunk is. Mennyi játékosság, titkos jelentés veszne el, ha úgy döntenénk: egy női mellnek önmagában semmilyen szexuális vonzata nincs! A strandokon mindenkin csak egy fürdő alsó lenne, az Instán meg minden celeb csajszi szabadon lóbálhatná a kebleit - és ez senkit nem érdekelne.

A neten így is korlátlanul elérhető a meztelenség (meg sok minden más is), ha valakinek erre szottyan kedve, nem kell sokat keresgélnie. Én mégis hiszek abban, hogy társadalmilag jobb, ha nem vagyunk ennyire szabadosak. Mert megint sok elveszne az intimitásból. Abból, hogy valakinek csak egy bizonyos szint után tárok fel valamit magamból. Ki kell érdemelni a bizalmat, el kell érni azt a meghitt állapotot. Fontos, hogy ez jelentsen valamit, hogy ez megmaradjon nekünk. Aztán lehet, hogy 33 évesen egy konzervatív vén hülye vagyok, mégis örülök, hogy számomra még egy meztelen nő látványa különlegesnek számíthat.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.