Demi Moore frizura haj
Vágjunk a közepébe: nyaranta 1,2 cm-es hajam van, és igen, nőből vagyok!

Múltkor olvastam egy cikket arról, hogy a férfiak melyik hajtípust szeretik jobban: egy kísérlet keretében megkértek egy nőt, regisztráljon fel egy netes oldalra rövid és hosszú hajjal is. Meglepő módon a rövid hajú profiljára több üzenetet kapott. Megírták neki, hogy izgalmas személyiség lehet, kreatív, önazonos, fantáziadús és szexis.

Nem tudom, mennyire volt objektív ez a kísérlet, mert én azt tapasztalom, hogy a férfiaknak a hosszú hajú nők jönnek be jobban. Engem pedig megbámulnak, mint valami csodabogarat - de azért időnként bezsebelhetek néhány elismerő pillantást is. Megszólítani mégis ritkán mernek. Holott nincs ufó fejem, nem vagyok agyontetoválva, piercingezve, "normális" ruhában járok.

Tinédzserkorom óta rövid a hajam, csak a színe változik. A bátrabb férfiaktól megkapom, hogy remekül áll, a nők pedig sóhajtoznak, mert sosem mernék ezt megtenni - pedig kíváncsiak lennének magukra más frizurával, és érdekelné őket a környezetük reakciója is.

Egy igazi nőnek hosszú a haja!

Sokszor megkapom, hogy miért nem növesztem meg, mert egy nő attól nő. Ilyenkor rendre elgurul a gyógyszerem, nem szeretem a sztereotípiákat. Oké, rövid a hajam. Nyilván egy-egy bizonyos frizura feltételez némi bátorságot, vagányságot a viselőjéről. De ettől még miért ne lennék nőies? A nőiesség nem hajfüggő.

Lehet valaki hosszú hajjal is nőietlen, és rövid hajjal is bírhat olyan kisugárzással, amitől a másik nem megbolondul. Ráadásul a rövid hajhoz remekül passzolnak a legkülönfélébb kiegészítők: markánsabb rúzs, hosszabb fülbevaló stb. Szép fejformánál kifejezetten jól mutat a tépett, az égnek zselézett fazon, de még sokáig sorolhatnám a mutatós trendeket.

Forrás: Shutterstock

Mit kompenzálsz, édes?

Azt szűrtem le, hogy akik szeretnének megváltoztatni, azok többnyire földhözragadt pasik - és azt a nőt keresik, akit irányítani lehet. Nem elég nyitottak, és legtöbbször az önértékelésünk sincs a helyén, ezért dominálni akarnak. Ezen viszont csak saját maguk tudnak segíteni. Én se rövid, se hosszú hajjal nem tudok.

Amikor vitába keveredek a hajhosszt illetően, mindig felhívom a vitapartnerek figyelmét Demi Moore-ra és Sinead O'Connorra. Mindkettőjüknek kifejezetten jól állt a tüsi haj. Demitől férfiak milliói ájultak el, mikor a hitelesség kedvéért a G.I. Jane című film forgatására megszabadult ikonikus hajkoronájától. A lánya is megtette 2015-ben, aki elmondta, hogy azóta felszabadultabbnak érzi magát.

A testével minden ember maga rendelkezik. És ehhez a frizura is hozzátartozik. Ahogy felesleges rásütni a bélyeget a miniben és haspólóban pózoló fiatal lányokra, úgy azokra is, akik önmagukat felvállalva merészebb frizurára váltanak. Én köszönöm, jól vagyok. Rövid hajjal, tüsivel, vörössel, szőkével, barnával. Belülről nem változom ilyen drasztikusan.

Ha holnap azt mondanák neked, hogy már csak pár napod van az életből, mit tennél? Bizonyára bánnál egy csomó dolgot, amit nem próbáltál ki, mert helyettük inkább csak kifogásokat gyártottál. Ha csak azért nem vágattad le eddig a hajadat, mert "Mit szól majd a környezetem?", tedd meg! Légy bátor, és add önmagad! A hajad megnő, de az elvesztegetett pillanatokat senki nem hozza vissza. Ki tudja, mi lesz holnap?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.