kibeszélő csalódás játszma lélek hiány
Sokszor jeleztem, hogy közeledünk - de nem egymáshoz, hanem az utolsó csepphez a pohárban. Ahhoz a szóhoz, mondathoz vagy tetthez, amit már nem hagyok, hogy kimagyarázz, és nem akarom sem megérteni, sem elfogadni.

Kihasználatlanul hagytál értékes éveket, olyanokat, amelyek során beszélgethettünk volna. Amikor figyelő és értő fülekre lelt volna mindaz, amit mondani akartál. Akkor azonban a hangodnak inkább a hiányát éreztem, a túl sok csendet, és a benne megbúvó elhallgatásokat.

Sosem tudtam, mi zajlik benned, milyen gondolatok kavarognak a fejedben. Nem mesélted el, én pedig csak vártam, hogy egyszer majd megnyílsz. Hogy az a szeretet, amit adok, erőként duzzad benned, és felszínre hozza mindazt, amit lelked legmélyén rejtegetsz.

Sokszor megbántottál: elfelejtettél fontos dátumokat, kihagytál értékes pillanatokat. Hagytad, hogy találgassak, ahelyett, hogy kimondtad volna, mit érzel és gondolsz. Pedig én vártam, készültem a beszélgetésre, ami mindent tisztáz majd, de újra és újra csalódnom kellett.

Úgyhogy folytattam a találgatást, és reménykedtem, amíg lehetett, amíg meg tudtam valamivel magyarázni, hogy mit miért tettél, vagy miért nem. Aztán egy idő után a poharat nem félig üresnek, hanem majdnem csordultig telinek láttam, és vészesen közeledett ahhoz a ponthoz, amikor már nem fér több bele.

Együtt rontottuk el. Te azzal, hogy vártál, én pedig hagytam, hogy a napok úgy szálljanak el, mintha csak percek lennének. Mindketten felelősek vagyunk azért, ami történt, most mégis engem hibáztatsz, hogy nem szóltam időben.

Forrás: Shutterstock

Persze azt sem érted, miért probléma számomra az, amit te nem látsz annak. Mert szerinted néha igenis belefér az alkohol, a szemrebbenés nélküli hazugság, vagy hogy váratlanul hátba döfsz a szavaiddal. Máskor pedig hallgatsz, amikor magyarázkodnod kellene vagy bocsánatot kérned. Nem érzed a súlyát annak, amit tettél, ahogyan annak sem, amit nem.

Nálam viszont betelt a pohár, az utolsó csepp is belekerült, és nyolc év nyomora borult ki egyszerre. Mégsem érted, miért nem folytatom veled? Miért probléma mindez, és miért nem maradok, ahogy eddig? Mert egyszer csak túl sok lett minden, elviselhetetlenül sok. Ezért azt mondom: keress másik játékszert magadnak, akinek mindez nem túlzás, és a kevéssel is beéri!

Mostantól olyan évek következnek az életemben, amelyek nem rohannak észrevétlenül, hanem felejthetetlenek lesznek, mégpedig attól, hogy maradandót adnak: szép, lélekmelengető emlékeket. Tudom, hogy így lesz.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.