kibeszélő Pamela Anderson megfelelés társadalmi elvárások önelfogadás
Legyél okos, szép, talpraesett, diplomás. És mi van azokkal, akik nem akarják örökké az elvárásokat kergetni?

Neked sem tetszik ez a felállás? Én már nem is erőlködöm rajta. És mióta nem másoknak akarok megfelelni, sokkal jobban is érzem magam a bőrömben. Ha az alábbi pontokat szorgosan betartod, te is közelebb kerülhetsz a boldog Zen állapothoz.

1. Nem húzok melltartót!

Kivétel sajnos a munkahelyem, mert a nyolcvan pluszos férfivendégek így is megbámulnak. De azt például soha nem értettem, hogy télen minek a Michelin-baba kabát alá még egy szexi csipke... Bőven elég napi 8 órában két vascsíkot hordanom a póló alatt, utána - röstellem - nekem is jár a szabadság. Sajnos az alsó szomszédnak és az utca emberének is el kell viselnie ezt a látványt - ugyanis én nem csak télen engedem meg magamnak ezt a luxust. Nem mintha érdekelné bármelyikőjüket is...

2. Nem aggódom a kinézetem miatt.

Igen, ez az, amit senki nem fog elhinni nekem. Persze, jó génekkel vagyok megáldva, és ha megeszem egy adag zsíros lecsót, fogyok 3 kilót, de azért nem ez a teljes kép: például akkora metszőfogaim vannak, hogy kiharapom a pókot a sarokból. De nem érdekel, mert mindig kapok egy-egy bókot a mosolyomra. A ráncok jönnek, a hajszálak mennek, de még így is egy jó csaj néz vissza a tükörből. És igen, tényleg számít a kisugárzás. Van egy nőismerősöm, akiből csak úgy árad a vonzerő, igazi karakteres jellem - fél év kellett, mire észrevettem, hogy túlsúlyos.

Forrás: Shutterstock

3. Mit fog szólni a szomszéd vejének a bátyjának az apósa?

Nem tudom, mert nem érdekel. Ha a kisboltból kilépve még meghallom, hogy Szilvike és Julcsa néni rólam pusmog, akkor örülök, hogy feldobtam a napjukat. Véleménye úgyis van mindenkinek. Jó eséllyel van még hátra 50 évem - fél évszázadot nem vagyok hajlandó végiggörcsölni az amúgy is változó elvárások miatt.

4. Nem vagyok konyhatündér.

Sőt, múltkor a teát is elrontottam. Azon szerencsések közé tartozom, akiknek a párja szeret főzni - ettől az élvezettől pedig nem fogom megfosztani. A háztartást ketten visszük - mivel mindketten dolgozunk -, mindenki azt végzi el, amit kevésbé utál. Pár éve amúgy is kis híján felgyújtottam a kollégium konyháját - pedig az csak egy adag mirelit sült krumpli volt. Azóta tudom, hogy kell a poroltót szakszerűen használni.

5. Nem akarok csodanő lenni!

Minek hadakozzam a lehetetlennel? Nem lehetek egyszerre laza és elegáns, szőke és vörös, 180 cm-es topmodell, aki egyben cuki kislány is. De ez nemcsak rám igaz, hanem még a leghíresebb bombázókra is. Lefogadom, hogy reggelente még Pamela Anderson vagy Angelina Jolie lehelete is büdös. Ha csak egyszer rászánsz 5 percet, hogy nem méricskéled a kőkemény másfél kiló súlyfeleslegedet, rájössz, hogy dugig vagy jó tulajdonságokkal - külsővel, belsővel egyaránt.

Nem leszek álszent, ettől függetlenül számtalan apróságon görcsölök. A főnök szemöldökrezdülése például a gyomorgörcseim első kiváltója, és az építő kritika után is garantált a félnapos rosszkedv. Éppen ezért kell redukálni a stresszforrások számát, mert mindent leszarni úgysem lehet.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.