pasi tervezgetés közös nyaralás
Már bemutatott a barátainak? Közös nyaralást terveztek a nyárra? Azt gondolnád, ezek arra utalnak, hogy jól alakul köztetek minden, és komolyan tervez veled. De ne hidd! Bármelyik percben dobhat...

Lilla barátnőm boldogan újságolja, hogy hétvégén az új pasijával és annak a baráti társaságával kirándulnak. „Bemutat, a barátainak, ez már jelent valamit" – ujjongott. Sőt már azt is pedzegette, neki a párja, hogy nyáron elmehetnének Görögországba nyaralni. Lilla nagyon boldog volt, mert szerinte most már komoly dolog. Ezek alapján legalábbis. Nem akartam nagyon letörni a lelkesedését, de én már annyiszor hallottam pasitól, hogy itt meg ott nyaralunk majd, mentek a nagy tervezgetések a nyárra. És igen, a barátainak is bemutatott, aztán mondhatni hirtelen mégis meggondolta magát, és dobott.

Egy kapcsolat elején még nagyon sok a bizonytalanság minkét félben, még ott a sok kétely, hogy a másik mit érez, komolyan gondolja-e, már kimondhatjuk, hogy egy pár vagyunk? De ez teljesen természetes, hiszen idő kell míg ezek a kérdések letisztázódnak mindkét félben, ahogy egyre jobban megismerik egymást.

Ám mi nők hajlamosak vagyunk sürgetni a dolgot, és bizonyosságot akarunk szerezni, hogy akkor most jó úton haladunk-e, és tudni akarjuk, vajon ő is velünk szeretné-e leélni élete hátralévő részét. Ezért kutatjuk a jeleket, amelyek erre utalhatnak. Ilyen a klasszikus barátoknak való bemutatás, akik előtt a barátnőjének hív. Ettől már teljesen odáig vagyunk! De tulajdonképpen hogy máshogy mutathatna be? A haverjaként? Nyilván nem... De ezzel még nem fogadott örök hűséget nekünk...

Egy közös nyaralás még nem jelenti azt, hogy meg is kéri a kezed Forrás: Shutterstock

Ha már egy-két hónappal előre tervez velünk a férfi, azt is hajlamosak vagyunk túlgondolni, és elkönyvelni kvázi egy szerelmi vallomásnak. De nem biztos, hogy ő valóban komolyan gondolja... Konkrétan előfordult már velem, hogy két hónap randizgatás után, előjött a közös utazással. Majd a következő héten közölte, hogy neki most egy kis egyedüllétre lenne szüksége, és itt véget is ért a mi szerelmi történetünk. Ja és a barátaival is találkoztam már...

Sajnos tapasztalatom szerint nem szabad ezeknek túl nagy jelentőséget tulajdonítani az elején, mert a pasik nem egészen úgy gondolkodnak, mint mi nők. Nyilván számtalan példa akad arra is, amikor tényleg komolyan gondolják, de gyakran nem. A nő pedig annál nagyobbat koppan, mert túlagyalja. Míg a pasik lehet, hogy egy percet nem gondolkodnak azon, hogy mikor kellene bemutatniuk a haveroknak, ha éppen úgy alakul, akkor részükről mehet!

Ők nem egészen így vannak összerakva...

Talán nem is feltétlen lehet emiatt hibáztatni őket, mert ezt nem biztos, hogy direkt csinálják, nem biztos, hogy hitegetni akarnak. Lehet, hogy abban a pillanatban tényleg úgy gondolják, hogy szuper lenne együtt nyaralni vagy együtt menni egy barátjuk esküvőjére. De mivel még egy kapcsolat elején vagytok, alig ismeritek egymást, nincsenek biztos alapok, sajnos bármikor megváltozhatnak a dolgok. Az a rosszabbik eset, amikor csak az egyik félben, a másik viszont már tényleg komolyan tervezett.

Az ismerkedési fázisnál tehát nem érdemes túlagyalni a dolgokat, belelátni apróságokba szerelmi vallomásokat. Inkább ki kell élvezni a pillanatokat. Ha komolyra fordul a dolog, azt érezni fogod!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.