lány kibeszélő magazin kedvesség mosoly
- Mást is választhatott volna, de ő engem akart! - mondta mosolyogva Szilvi, mikor először pillantotta meg magát az esküvői ruhájában. Ezzel a mondatával mindent kifejezett, amit érzett. Hálát, szerelmet, örömöt, ragaszkodást, hitet.

Öt éve alkottak egy párt Dáviddal, most pedig az esküvőjükre készültek. A lány eddig csak azt tapasztalta meg, milyen, ha kirekesztik. Ha alacsony termete miatt törpének nevezik, ha a lába miatt csúfolják. Senkit nem érdekelt, hogy mik az álmai, milyen gondolatok foglalkoztatják, mi a hobbija. Senkit, mert a külseje alapján ítélkeztek felette kegyetlenül, nem törődve azzal, összeroppan-e a kritikák súlya alatt, vagy sem.

Aztán egy gimnáziumi ünnepség alkalmával egymás mellé kerültek Dáviddal. Mivel egyikük sem szeretett a figyelem középpontjában lenni, így a hátsó sorban álltak. Szilvi mindig körülnézett, ki látja, nem kell-e még jobban elbújnia. Amikor jobbra tekintett, egy kedves mosolyú srácot vett észre, aki nem vette le róla a szemét. Ő ugyanis megérezte, hogy milyen jó és kellemes a lány közelében lenni. Milyen csodás energiákat áraszt magából, a mosolya pedig páratlan.

- Szia! Dávid vagyok. Miért bújsz el? Gyönyörű a mosolyod!

- Nem akarom, hogy nézzenek! - válaszolta lehajtott fejjel a lány.

- Nekem megengeded? - kérdezte a fiú. A mosolya egyre szélesebb lett, a beszélgetésük pedig egyre mélyebb.

Egyáltalán nem figyeltek az ünnepségre, se a többiekre, csak és kizárólag egymásra. Ettől kezdve Dávid minden reggel megvárta a gimi ajtajában, hogy együtt menjenek be, és senkinek még csak eszébe se jusson bántani a barátnőjét. Igen, a beszélgetésük után egyértelmű volt, hogy összetartoznak. Sétálnak, mesélnek, nevetnek és szeretnek. Öt év óta mindig.

A lány teljesen kivirágzott, elhitte, hogy szerethető, hogy a külsejével minden rendben, semmi olyan nincs rajta és vele, amit szégyellnie kellene. Dávid pedig örült annak, ha mosolyt csalhatott a lány arcára, akinek a kedvessége, figyelmessége olyan érték volt számára, amit egyetlen korábbi barátnőjétől sem kapott meg.

- Gyönyörű vagy! - mondta Szilvi édesanyja a ruhapróbán. Számára mindig is az volt, és nem értette, más miért nem látja meg ezt a szépséget a lányában. - Neki te kellesz, senki más!

Forrás: Shutterstock

Kicsordult az első könnycsepp, maga Szilvi sem tudta, hogy a fájdalomé, vagy az örömé. Talán mindkettőé, hiszen eszébe jutottak a gimnáziumi évek, majd az utána következők, amelyeket már Dáviddal élhetett meg. Bár a férfi mindent megtett azért, hogy feledtesse a sok szomorú pillanatot, ha a hétköznapjaiban nem is voltak jelen, a szívéből még mindig nem tudta kitörölni őket.

De talán nem is kellett, hiszen nemcsak fájdalmat kapott, hanem párja segítségével erőt is merített ezekből a bántásokból. Hogy ne foglalkozzon velük, ne figyeljen azokra, akik le akarják nyomni. Mert ez nem róla szól, hanem a többiekről, akik vele ellentétben gyengék voltak, de másnak akarták mutatni magukat. Ők lehet, hogy a mai napig nem találták meg a párjukat, Szilvi viszont igen.

- Ő engem akart - suttogta maga elé újra. Igen, erről szól a szerelem, hogy amikor találkozunk a társunkkal, tudjuk, hogy ő az. Nincsenek kérdések, kételyek, csak a bizonyosság, hogy nem kell tovább keresni.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.