szex kibeszélő magazin nyomulás
Nemrég egy barátnőm virtuális kupaktanácsot kért belső körben. Azért, mert az új párja - akivel hosszú idő és sok viszontagság után végre egymásra találtak - nem keresi kétségbeesetten az alkalmat, hogy a lelkük után a testük is egybeforrjon.

"Vajon a férfi aszexuális, vagy ő nem eléggé vonzó?" - kérdezte.

Nos, az előbbi opcióra persze van esély. Egyre többen bújnak elő aszexuálisként, akik egyszerűen nem kívánják, igénylik a szexet, de jelen esetben ennek lehetőségét kizártuk. Mivel a csók és egyéb finom erotikus játékok mindkettőjüknél működnek, csak épp a karanténhelyzet pillanatnyilag limitálja a lehetőségeket.

A második opciót sem tartotta valószínűnek a pletykaügyi bizottság, mivel viszonylag ritkán jön össze egy egészséges, épeszű felnőtt ember olyan partnerrel, aki kimondottan taszítja. Ha már összemelegedtetek, 100 százalék, hogy tetszel is neki úgy, ahogy vagy - ellenkező esetben ugyanis megtart barátnak.

És itt már is elérkeztünk az első ponthoz. Ha ugyanis hosszú évek kollegális kapcsolata, barátsága, jószomszédi viszonya után fejlődik párkapcsolattá az ismeretség, nem biztos, hogy könnyű a váltás. Fejben is át kell alakulnia jó pár dolognak ahhoz, hogy a korábban szikrájában eloltott tűz újra fellobbanjon.

Gondoljunk csak bele: eddig mindketten mással jártatok, és az esetleges kölcsönös vonzalmat kénytelenek voltatok parkolópályára küldeni. Kell egy kis idő, hogy a régi reflexektől megszabaduljon az ember és szabad utat engedjen az ösztöneinek is.

Forrás: Shutterstock

Apropó, reflexek és ösztönök. Régi tévhit, hogy minden férfi meglövi a legyet is röptében, és naponta egyszer gondol csupán a szexre: ébredéstől elalvásig. A mi hipermaszkulin kultúránkban szinte elvárjuk a férfiaktól, hogy szexuális ragadozók legyenek. Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy ha egy pasas nem mászik ránk azonnal, amint négyszemközt maradunk tíz percre, akkor vagy vele van baj, vagy velünk.

A valóság persze ennél sokkal árnyaltabb. Rengeteg férfi komoly kapcsolatra vágyik, és nem akarja elsietni a szexet, hogy a párkapcsolat mélyebb, lelki és szellemi alapjai megszilárduljanak, mielőtt a hormonok mindent magukkal ragadnak.

Előfordulhat persze, hogy a delikvens önbizalmával is gondok vannak. Nem azért, mert egy puhatökű papucs, hanem mert mondjuk, az előző kapcsolatában sok kudarc érte férfiként. Netán nárcisztikus, vagy bántalmazás áldozata. A közhiedelemmel ellentétben ugyanis a férfiak nemcsak bántalmazók lehetnek, hanem bántalmazottak is.

Az is lehet, hogy esetleg egészségügyi problémája van, akár egy hétköznapi vérnyomásgond, ami a merevedést befolyásolja. Emiatt attól tarthat, hogy nem tud örömet okozni a párjának. "De ez bolondság, ha bármi baja lenne, én nem hagynám el, mellé állnék, hogy megoldjuk együtt" - fakad ki erre a felvetésre a barátnő.

De gondoljuk csak végig logikusan: nem teljesen érthető, hogy a férfi először biztos akar lenni ebben, és csak utána avatja be társát az esetleges problémákba?

Azt sem árt tudatosítani, hogy akik éveken át nem élnek szexuális életet, a test és lélek páratlan alkalmazkodóképességének köszönhetően képesek úgy adaptálódni ehhez a helyzethez, hogy már nem is hiányzik nekik a testiség. Ez persze nem jelenti azt, hogy ha végre alkalmuk adódik, és rákapnak a dolog ízére, ne élveznék az együttléteket... méghozzá a végtelenségig, született lepedőakrobataként!

Aggodalomra tehát nincs ok, ha nem ront új párod ajtóstul a házba. Az viszont soha nem árt - még ebben a kényes helyzetben sem -, ha beszéltek, beszéltek és megintcsak beszéltek a vágyakról, igényekről, szükségletekről. Különösen akkor, ha mindketten hosszú, tartalmas kapcsolatot terveztek egymással...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.