magazin kibeszélő párkapcsolat harag szakítás bosszú
Szakítani nagyon fájdalmas dolog, még akkor is, ha a felek belátják, nincs közös jövőjük együtt. Ám amikor csak az egyikük akar kilépni a kapcsolatból, a másik pedig foggal-körömmel ragaszkodik hozzá, kész rémálommá válhat az búcsúzás.

Sokféle szakítást láttam már, sőt magam is megértem párat. Van, hogy egyszerűen kihűl a kapcsolat, vagy már nem köt össze minket semmi. Máskor annyira különböző irányba fejlődik a személyiségünk, hogy egy idő után nem értjük, miért vagyunk még mindig együtt. De akad, hogy a vágy hagy alább vagy valamilyen kibékíthetetlen ellentét üti fel a fejét a pár tagjai között.

Ha mindkét fél érzi, hogy a kapcsolat már nem az igazi, az óriási szerencse, mert ilyenkor nagy valószínűséggel közös megegyezéssel tudnak véget vetni a viszonynak. Annak ellenére, hogy ilyenkor a férfi és a nő is tudja, hogy ez lesz a legjobb megoldás, a szakítás ugyanúgy fájhat, hiszen egy életszakasz véget ér, s ez bizony sosem könnyű. Ekkor is érezhetünk gyászt, csalódottságot, sőt kudarcnak is felfoghatjuk a szakítást, mégis, ezekben az esetekben valahogy megmarad mind a felek, mind a kapcsolat méltósága.

Ellenben, ha csak az egyik szereplő akar kilépni, az bizony sok esetben fulladhat botrányba, gyűlölködésbe vagy kész vendettába.

A hisztérika

Az egyik barátnőmet megcsalta a párja. A vállamon sírta ki magát, hogy micsoda aljas gazember a férfi, s én teljes mértékben egyet is értettem vele. Tudom, a megcsalásra is sokan azt mondják, hogy csak akkor lép félre valaki, ha otthon hiányzik neki valami. Itt azonban úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben. Volt egyetértés, közös jövőkép, hetente többször szex, mégis félrekacsintott a pasi. Amikor pedig a barátnőm rákérdezett, hogy mégis miért, még csak meg sem tudta indokolni a dolgot. Na, erre varrjunk gombot...

Szóval ott zokogott a barátnőm minden nap a vállamon, míg az egyik este nem könnyes szemmel állított be hozzám, hanem hisztérikus vigyorral az arcán. Behívtam, leültettem, ám kis híján félrenyeltem a kitöltött bort, amikor elkezdte sorolni az aljasabbnál aljasabb ötleteket, amelyekkel bosszút akart állni a volt párján.

Forrás: Shutterstock

Például, hogy egyik este fog egy kést és kiszúrja a férfi kocsijának az összes kerekét. Vagy, hogy felmegy a lakásába - mert még nála van a kulcs – és amíg a másik dolgozik, szétveri az egészet. Összeszabdalja a ruháit vagy kiszórja őket az utcára. Mit mondjak, elállt a szavam, az ötletek hallatán...

Az őrült

De a férfiak sem jobbak. Egy másik barátnőmnek, miután szakított a párjával, kész rémálommá változott az élete. Az ex ugyanis annyira nem tudta elviselni a tényt, hogy valaki nem akar vele lenni, hogy tejesen kifordult magából. Eleinte kedvesen próbálta visszahódítani a „szerelmét" és romantikus gesztusokkal halmozta el. Virágot küldött és csokoládét, ám amikor a volt párja visszautasította a vacsorameghívást – mondván, hogy ő nem érzi úgy, hogy folytatni szeretné a kapcsolatot és hiú reményeket sem akar táplálni senkiben – a srác teljesen begőzölt.

Először nem akarta beengedni a lányt, amikor az elment az ott maradt dolgaiért. Majd amikor mégis beengedte, bezárta mögötte az ajtót és nem volt hajlandó kinyitni. Végül csak úgy engedte el a volt barátnőjét, hogy az kilátásba helyezte, hogy sikoltozni fog. Ám csak ekkor kezdődött az igazi bosszúhadjárat...

A férfi fényképszerkesztővel kínos fotókat készített a lányról és azzal fenyegetőzött, hogy az összes ismerősüknek elküldi a kitárulkozó kreálmányokat, sőt a kollégái és a főnökei is kapnak egy-egy elektronikus példányt belőlük.

Ezt szerencsére sikerült megakadályozni, ám a telefonos, e-mailes zaklatások, gyűlölködő, megalázó nyilvános hozzászólások és privát üzenetek a közösségi média felületein még hetekig záporoztak a barátnőmre.

Tudom jól, szerelem és gyűlölet között ingadozik a határ, ám felfoghatatlan a számomra, hogy miképp lehetséges az, hogy míg egyik nap valaki még imádja a másikat, addig a következő nap már válogatott gusztustalanságokkal árasztja el.

Vajon az ilyen kapcsolat valóban a szerelemről szólt? Vagy csak az egóról? Értem én, a szakítás fáj és sokan dühösek miatta, de miért nem lehet belátni, ha valami nem működik – akár csak az egyik fél részéről? Nem mondom, hogy egy vállrándítással tovább kell lépni, de azt gondolom, ha valóban szeretünk/szerettünk valakit, akkor már csak az együtt eltöltött idő emlékére is tudnunk kell méltósággal elengedni a kezét.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.