magazin kibeszélő párkapcsolat önbizalomhiány kisebbségi komplexus
Öt éve voltak együtt, de már két évvel korábban is ismerték egymást. Gyakorlatilag az első perctől együtt voltak, mert Klári azonnal beleszeretett a jóképű munkásfiúba, amikor az a bankfelújítás első napján lezserül beállított az irodába.

Olyan szürreálisan filmbe illő volt a helyzet, hogy a lánynak tátva maradt a szája. Bálint totál laza mozdulattal megbökte a fején viselt sárga munkáskobak peremét, és két rágócsámcsogás közben odavetette: 'Napot! Fúrni jöttem, hölgyem! Annyira kiköpött Brad Pitt volt az ipse, hogy Klári elnevette magát.

"Értitek, fúrni..." - meséli azóta is a sztorit minden partin és céges bulin, ha becsíp, mintha csak egy romantikus vígjátékból idézne. Aztán minden alkalommal nagy büszkén hozzáteszi, hogy miközben Bálint szorgalmasan dolgozott körülötte, ő szóval tartotta a srácot.

Kiderült, hogy Poe-t olvas és verseket ír, esténként tv helyett falja a könyveket, és a bankfiók összes alkalmazottjánál jobban eligazodik a számok világában. Fejben oszt és szoroz, és notesz nélkül is emlékszik a munkájához szükséges mérésekre és a számításokra.

- Ha őszinte akarok lenni, nem is a külsejével, hanem az eszével vett le a lábamról! Művelt, az agya pedig sziporkázik, még ha félénk is kicsit - fejezi be a sztorit a szokásos módon, a végére hagyva fő csavart. - Tulajdonképpen én intéztem úgy, hogy randira hívjon aznap, mert szerintem, ha rajta múlik, még ma is várhatnék rá...

Rendszerint mindenki "zabálja" ezt a történetet, csak Bálint nem szerette soha. Klárinak öt évbe telt, mire rádöbbent, hogy azért, mert a fiú kevésnek érzi magát mellette. Na, de honnan is gondolta volna, amikor minden olyan jól alakult...? Az életük csupa szex volt és boldogság. De míg ő maga idővel középvezetői beosztásba küzdötte fel magát, Bálint továbbra is mások vállalkozásában, kétkezi munkásként dolgozott.

Az életük csupa szex volt és boldogság Forrás: Shutterstock/Sotnikov Misha

- Ez azért odaver egy pasi egójának, ugye tudod? - magyarázta az egyik barátnője a szokásos heti csajos napon. - Mert hát itt vagy te, a gazdag bankárlány. Meg ott van ő, aki fele annyit se keres. Egy lepukkant Suzukival jár, te meg egy Mercedest hajtasz, kisanyám!

- Az céges kocsi... - tiltakozott, de le lett intve.

- Számít? Ami számít, hogy kinek a kocsijával mentek moziba vagy nyaralni. Na és az egyiptomi nyaralást ki fizeti?

Klári totál kibukott, még össze is veszett emiatt a lányokkal. Hát tehet arról, hogy az apja alkoholista volt? Egy nap aztán az anyja összecsomagolt, fogta a fiúkat, és elköltözött. Bálint pedig tizenhat évesen munkát vállalt, hogy segítsen az öccsét felnevelni. Az ő anyagi hozzájárulása nélkül Laci nem mehetett volna egyetemre.

Ezen nincs mit szégyellni. Bálint jóképű, az ágyban egy vadállat, és - iskolák ide vagy oda - sokkal műveltebb nála. Szereti a gyerekeket, csak azért nincs még sajátjuk, mert alárendelték magukat az ő banki karrierjének, és valahányszor szóba került a téma, Klári újra és újra időt kért.

De hogy a fiú kevésnek érezné magát hozzá képest? Erre ő korábban sosem gondolt... Pedig az egyetlen dolog, ami igazán Bálint ellen szólt, az a kishitűsége. Kezdetben női praktikákkal, finom utalásokkal és elterelő taktikával igyekezett továbbtanulásra biztatni a fiút, elvégre az esze megvan hozzá. De süket fülekbe ütközött. Később arról beszélt neki, hogy milyen nagyszerű támogatások igényelhetők a banktól a kezdő vállalkozások számára.

- Jó, majd szólok Lacinak - felelte Bálint. - Mostanság sokat gondolkozik ilyesmin, és nála talán én is többet szakíthatok.

- Tojok Lacira! - fakadt ki Klári. - Én rád céloztam, cseszd meg! Itt ülsz a seggeden, miközben tucatnyi szakmához értesz!

- Jaj, drágám, tudod, hogy egyikről sincs papírom! - Legyintett a fiú, és fel sem nézett a szakkönyvből, amit éppen olvasott.

- Akkor szerezz! Különben elpazarlod az istenadta eszedet!

Egy héttel később Bálint bejelentette, hogy két haverjával Hollandiába megy dolgozni.

Az a repülőgép egy másik világba tart... Forrás: shutterstock

- Jobbak a lehetőségek - magyarázta a leforrázott Klárinak. - Egyelőre hat hónap az egész. Háromszor annyit fizetnek ugyanazért a melóért.

- Nincs szükségünk több pénzre - rebegte ő, és átölelte a fiút. - Vágjunk inkább bele a babaprojektbe!

Bálint nem mondott rá semmit. Mire egy hónappal később repülőre szállt, Klári már tudta, hogy a babaprojektből nem lesz semmi. Az a repülőgép egy másik világba tart, az a hat hónap pedig talán az első lépés a szakítás felé vezető úton...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.