negyven felett vonzó pasi szexi férfiak
Mi nők azt érezhetjük, hogy az idő hozzánk kevésbé kegyes, mint a férfiakhoz. Ami valamilyen szempontból igaz is. Ők ugyanis 40 felett válnak igazán karakteressé és sármossá, mi pedig épp ekkor szembesülünk az arcunkon egyre csak sűrűsödő ráncokkal, esetleges pigment foltokkal.

Fiatalként egy 40 éves férfit kifejezetten idősnek tartottam, de ahogy „nőttem", rá kellett ébrednem, hogy ők mozgatják meg igazán a fantáziámat. Amikor arra gondolok, hogy milyen jó lett volna a mostani párommal, mondjuk 10 évvel korábban megismerkedni, elég csak megmutatnia az akkori fotóit, és mesélni az akkori önmagáról, egyből rájövök, mindennek oka van.

Az évek meglátszanak az emberen, de valahogy a férfiak arcán minden hónap egyre csak elmélyíti azokat a fajta maszkulin vonásokat, melyekről szexissé válnak. Eltűnnek a fiatalos vonások és helyükbe lépnek a karakteresség jegyei. Én speciel megőrülök az őszülő szakállért és hajért, az apró ráncokért, amik a szemük sarkában húzódnak.

A testük is átalakul. Az izmok szempontjából – akinek van –már nem a látvány, inkább a funkcionalitás nyer teret, amitől nem azt érzem, hogy heti hány alkalommal kell nélkülöznöm az edzőterem miatt, hanem szimplán csak az ősi férfi erőt látom benne.

Ám a külső mellett a belső is szempontjából is egyfajta határvonalat képez a 40. életév túllépése.

A 40 feletti pasik már megtalálták a helyüket az életben, a biztos egzisztencia pedig magabiztosságot ad nekik, ami csak plusz a szexiség faktor mérőszalagján. Nem arra gondolok, hogy sok pénzük van, egyszerűen csak elég idejük volt ahhoz, hogy olyan munkájuk lehessen, amivel elégedettek, hiszen ez az életük minden területére rányomja a pozitív bélyegét.

A 40 feletti pasik már tudják, mit akarnak. Nem csapódnak egyik nőtől a másikig, ráadásul elég érettek ahhoz, hogy kimondják, amit valóban éreznek. Már nem taktikáznak egy kapcsolaton belül, őszinték, ami, ha fáj is, mindenképp korrekt.

Forrás: Shutterstock

A 40 feletti pasik már tudják, mit képesek nyújtani. Ezzel pedig számunkra is biztonságosabb a velük való kapcsolat, hiszen nem hitegetnek olyasmikkel, amiket csupán feltételeznek magukról.

A 40 feletti pasik már nem játszanak kivárásra. Ha valamire vágynak, azt kerek perec megmondják, nem utalgatnak, és nem is várják, hogy az ölükbe hulljon.

A 40 feletti pasik már nem anyuci kisfiai. Egyedül is képesek elvezetni egy háztartást, nem riadnak vissza egy kis kihívástól, és nincs is igényük kétnaponta anyához hazarohanni. Ami pedig a legjobb, kinőtték már a kisfiús hisztiket.

A 40 feletti pasik már tudják, hogy egy párkapcsolat egyensúlyba hozható a barátokkal. Mellettük nem kell a barátokkal versengenünk, sem alapos indokot szolgáltatni, ha egy csajos estét szeretnénk tartani a barátnőinkkel.

A 40 feletti pasik nem féltékenykednek mindenki miatt. Magabiztosak, tudják, hogy mit nyújtanak nekünk, érzik, hogy elköteleződtünk irántuk, és már túl vannak a húszas évek tesztoszteron túltengésén. Ezek együttesen járulnak hozzá ahhoz, hogy nem kezdenek bele egy féltékenységi rohamba, csak mert a pincér kedvesen köszönt nekünk az étteremben.

A 40 feletti pasikat már tanította az élet. Rengeteg tapasztalatuk van, sok ismeretük és élményük, melyekkel a hétköznapi apró-cseprő gondokat képesek kiakadás nélkül kezelni, hiszen pontosan tudják, hogy mik az igazi értékek.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.