A kávékészítés mestere akarsz lenni? Így találd meg a legjobb barista képzést!

PR cikk
A barista manapság az egyik legkeresettebb szakma. Országszerte egyre több olyan kávézó nyílik, ahol valódi kávé csodákat kóstolhatnak a feketék szerelmesei. Nem meglepő tehát, hogy sokakat vonz a kávékészítés világa. Ahhoz azonban, hogy igazán jó lehess a szakmában, fontosak a biztos alapok. Cikkünkben megmutatjuk, hogyan érdemes barista tanfolyamot választani és milyen szempontokat vegyél figyelembe, ha szeretnéd elsajátítani a legjobb fortélyokat.
Forrás: freepik.com

Hogyan válassz barista tanfolyamot?

A barista tanfolyam során olyan hasznos elméleti és kávékészítési ismereteket szerezhetsz és próbálhatsz ki a gyakorlatban, amelyekkel a későbbiekben magabiztosan dolgozhatsz majd baristaként.

Ha körülnézel az interneten, jópár képzésre bukkanhatsz, de sokszor nehéz eldönteni, hogy melyik ad valóban minőségi képzést és felel meg az igényeidnek. Jöjjön most néhány hasznos támpont a megfelelő választáshoz!

  1. Tanulmányozd át a weboldalt!

Az első és legfontosabb, hogy alaposan böngészd át a kiszemelt iskola holnapját. Olvasd el részletesen a tanfolyamok leírásait. Járj utána, hogy mennyire felszerelt a képzőhely, tapasztalt szakemberek oktatnak-e. Fontos szempont az is, hogy mennyire gyakorlatorientált a képzés, hiszen neked hús-vér vendégeket kell majd kiszolgálnod, nem elegendő, ha filozofálni tudsz a kávéról.

Böngészd végig a galériát is, így már kapsz egy kis életérzést, ami szintén befolyásolhatja döntésedet.

Érdemes továbbá a közösségi média felületekre is ellátogatnod, valamint ellenőrizni a korábbi tanulók véleményeit. Ha csupa pozitív visszajelzést találsz, akkor az biztos jele annak, hogy valóban minőségi képzés folyik.

  1. Hol lesz az oktatás?

A tanfolyam kiválasztásakor nagyon fontos a helyszín is. Például, hogy ne kelljen 300 km-t utazni azért, hogy eljuss az oktatásra. Amennyiben a fővárosban élsz, sokkal könnyebb dolgod van, hiszen rengeteg tanfolyamot találhatsz. Azonban vidékiként sok esetben probléma a nagy távolság. Érdemes tehát olyan iskolát keresned, melynek országszerte vannak képzési központjai.

  1. Mennyi idő alatt lehet elvégezni a tanfolyamot?

Akár még tanulsz, akár már dolgozol, meghatározó tényező, hogy mennyi idő alatt jutsz képesítéshez. Egyáltalán nem mindegy, hogy néhány hét alatt, vagy csak évek múltán veheted át okleveledet.

  1. Vannak-e továbbképzési lehetőségek?

A barista egy olyan szakma, ahol az ember napról napra egyre jobban szerelembe esik a feketékkel, a különböző ízekkel, aromákkal és készítési fortélyokkal. Nem csoda, ha újabb és újabb ismeretekre vágysz és azon gondolkodsz, hogyan lehetnél még professzionálisabb. Ezért már az alapképzésnél érdemes utánajárni, hogy a későbbiekben hogyan fejlődhetsz tovább a területeden a választott képzési helyen.

  1. Külföldön is tudsz majd boldogulni?

Ahány hely, annyiféle tanúsítvány, így célszerű előnyben részesíteni azokat az iskolákat, ahol nemzetközileg akkreditált bizonyítványt szerezhetsz. Így amellett, hogy itthon is szuper lehetőségekkel élhetsz, nyitva áll előtted az egész világ.

  1. Mennyibe kerül a tanfolyam?

Mindig olvasd el figyelmesen, hogy a feltüntetett ár mit tartalmaz. Előfordulhat ugyanis olyan eset, hogy a képzés alapárán kívül vannak többletköltségek, melyeket kizárólag az apróbetűs részben tüntetnek fel és erre csak később derül fény. Ezért mindig járj utána a tényleges árnak.

Forrás: freepik.com

Így lehetsz a legjobb barista a BetsMixer-hez tartozó BestBaristánál!

Ahogy az előbbiekben láthattad, rengeteg tényezőt figyelembe kell venni. Ha szeretnél valóban a legjobbak közé tartozni, akkor remek választás lehet a BestBarista, amely több mint 10 éve szervezi a kávés szakma iránt érdeklődők számára barista tanfolyamait, hogy igazán színvonalassá tegye itthon a szakmai képzéseket.

7 előny, amit a BestBaristánál kaphatsz

  1. A legmodernebb oktatási helyszíneken, csúcstechnológiás gépeken dolgozhatsz és specialty kávékkal ismerkedhetsz.

  2. A kiscsoportos oktatások, vagy akár a magán barista tanfolyamok lehetővé teszik, a több gyakorlást és nagyobb odafigyelésben részesülsz.

  3. A legtapasztaltabb barista oktatóktól lesheted el a gyakorlati fortélyokat.

  4. Nemcsak Budapesten, hanem a vidéki helyszíneken is elmélyedhetsz a kávékészítés titkaiban.

  5. Az alap barista tanfolyamtól a profi barista szakemberek számára tervezett oktatásokig mindent megtalálsz.

  6. Latte Art vagy Alternatív kávékészítés kurzusokon mélyítheted ismerteidet, de akár lehetőséged van Coffee Shop Manageri képzésen részt venni és szakmai nyelvtanfolyamokon csiszolni tudásodat.

  7. 3 hét alatt nemzetközileg akkreditált bizonyítványt szerezhetsz.

Jelentkezz Te is Magyarország piacvezető barista képzéseire!

Kedvet kaptál, hogy elmerülj a kávézás világában? Szívesen tanulnál Magyarország piacvezető barista képző iskolájában? Akkor nincs más dolgod, mint megkeresni az igényeidnek legmegfelelőbb barista tanfolyamot!



Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.