magazin kibeszélő apaság lányos apa gyereknevelés
Lányos apának lenni külön műfaj! A legtöbb férfi fiút szeretne, mert milyen jó lesz majd velük építeni, focizni, megtanítani őket autót szerelni, meg mindenféle pasis dologra. Ám amikor megérkezik a családba egy kislány, az apuka körül megfordul a világ...

- Bizony megfordul és ezzel együtt az apák is kifordulnak önmagukból – meséli Zénó, a tetkós, szakállas, kigyúrt harmincas apuka.

Zénó a lányos apák gyöngye, de tényleg. Pelenkát cserél, fürdet, gügyög, ha kell, és rengeteget játszik a féléves Erikával, délutánonként, amikor a munkából hazaér.

- Nem is tudom, egy kislány valahogy más. De az is lehet, hogy most érkeztem meg igazán az apaszerepbe – folytatja miközben a grillen sülnek a kolbászok, tarják, a kertben pedig a sikítozva rohangálnak a baráti társaság gyerekei.

- A fiam vagány kölyök, midig is az volt. A születésétől kezdve érvényesítette az akaratát, én pedig büszkén néztem, ahogyan fejlődik. Őt lehetet nyúzni, úgy igazán fiúsan játszani vele, mert bírta az ilyen dolgokat. Meg persze ott volt az autózás, a legózás, a kismotorozás, aztán a futóbringázás, mind-mind olyan fiús dolog. Ő nagyon vadul játszott, szinte semmi félelemérzettel nem rendelkezett, óvni, védeni sem nagyon kellett. Vagy lehet, hogy csak én éreztem így, mert fiú... - von vállat.

Aztán megszületett a lányom és abban a percben, amikor a kezembe fogtam éreztem, hogy ez valami egészen más kötelék, mint amit a fiammal alakítottam ki. Nem jobb, nem rosszabb, nem erősebb, nem gyengébb... egyszerűen MÁS.

A fiammal olyanok vagyunk, mint egy falka. Meg akarom tanítani mindarra, amit tudok és mindarra, amit úgy érzem, tudnia kell. Ő a haverom, a cinkosom, amellett, hogy a falkavezér persze én vagyok – nevet. A lányom, az más. Őt óvni akarom.

Forrás: Shutterstock

Hülyén hangzik, de valóban ő apuci kicsi lánya. Úgy érzem, a fiam az én folytatásom, de a lányom egy hercegkisasszony, akit legszívesebben egy toronyszobába zárnék, hogy mindentől megóvjam. Persze a fiamat is meg akarom óvni a világban található nem túl szép dolgoktól, de férfiként azt is tudom, hogy a lányom sokkal kiszolgáltatottabb, mint a fiam. És nem kell itt szörnyűségekre gondolkodni, csak egy szimpla szerelmi ügyet vagy párkapcsolatot alapul venni. Én sem voltam mindig angyal... bántottam már meg lányt és nem kevés könny szárad a lelkemen. Most azonban a fagyi visszanyal! Előre félek attól, amikor a kicsi lányom randizni kezd. Amikor először törik össze a szívét. Amikor először zokog majd egy idióta pasi miatt. Persze én is voltam már az az idióta...

Sejtem, hogy nem velem fogja megvitatni a szerelmi életét – pedig lehet, hogy jobb tanácsokat tudnék adni, mint a majdani barátnői vagy az anyja, mert én látom a férfi oldalt -, de az tuti, hogy szívlapáttal a kezemben fogok bemutatkozni a lányom pasijának!

Zénó mosolyog, de a szemén látom, hogy bár viccel - mint általában -, itt is a tréfa fele igaz. A fagyi most valóban visszanyal – hogy az ő szavaival éljek, és isten óvja azt a sihedert, aki meg meri majd bántani apuci kicsi lányát.

Zénó történetét Szépvölgyi Izabella jegyezte le!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.