magazin kibeszélő chatelés ChatGPT internetes társkeresés
Nemrég láttam egy külföldi videót, ami egy különleges szolgáltatást hirdetett: egy ügynökség azoknak a társkereső embereknek szeretne segítséget nyújtani, akiknek nem erőssége a chatelés. Először próbálják megismerni az ügyfelüket, majd szépen megírják az üzeneteket helyette. S ha ez nem lenne elég, most már itt van a ChatGPT is, azaz a mesterséges intelligencia, ami egy pillanat alatt megírja helyettünk a tökéletes választ.

Az internetes társkeresés eddig sem volt éppen a legbiztonságosabb ismerkedési platform, hisz sokak eddig sem vállalták fel teljes mértékben önmagukat. Nem egy olyan történetet hallottam, hogy valaki olyan képeket töltött fel magáról, ahol 10 évvel fiatalabb vagy éppen 10 kilóval könnyebb volt. Az elmúlt hónapban két férfitól is hallottam olyan sztorit, hogy a lány, akivel találkozott, nem is saját magáról rakott fel képeket, hanem egy modellről, aki egy kicsit hasonlított rá és nem értette, hogy mi ezzel a probléma. Még film is készült erről, hogy valaki egy valótlan profillal akar ismerkedni vagy éppen pénzt kicsikarni egy szereleméhes férfiból vagy nőből.

Az internetes társkeresés egy veszélyes műfaj

Sosem tudhatod igazán, hogy ki van a másik oldalon. Épp ezért javasolják, hogy senkivel se chateljünk túl sokáig, célszerű minél hamarabb megejteni a találkozót, hogy ne olyan emberhez kezdjünk el kötődni, akinek a valóságban köze nincs ahhoz az emberhez, akinek mutatja magát.

Amikor pedig azt hittük, hogy már mindent láttunk, megérkezett a ChatGPT, ami tökéletes intelligenciával kommunikál, kérdésekre válaszol és ha kell, még szerelmes verset is ír. Úgyhogy ha eddig biztos voltál abban, hogy éppen egy férfivel vagy egy nővel chatelsz, akkor innentől fogva érdemes ezt is fenntartással kezelni.

Bár lehet, hogy a mesterséges intelligencia használata sokaknak egy ártalmatlan dolognak tűnhet, szerintem azonban ez is átverésnek minősül, ami előbb vagy utóbb úgyis kiderül. Számomra ez ugyanaz a kategória, mint hogy valaki szétretusált fotót tesz fel egy társkeresőre, csak itt nem a külső adottságokat szépítik, hanem a kommunikációs készséget. Értem én, hogy ezzel növeli az esélyeit egy találkozóra, de aki nem tud leírni egy értelmes mondatot, az szerintem egy első randin sem fog boldogulni.

A legnagyobb gond szerintem továbbra is az, hogy nem merjük felvállalni önmagunkat egy másik ember előtt, mert félünk, hogy akkor nem leszünk elég érdekesek, vonzóak, szerethetőek. Ezért inkább retusáljuk a képeket, fiatalabbnak és vékonyabbnak akarunk tűnni és most már úgy néz ki, hogy okosabbnak és kreatívnak is.

Forrás: Shutterstock

De hogy születhetne ebből egy őszinte párkapcsolat, ha már az eleje átveréssel indul?

Szerintem nincs is annál kiábrándítóbb, mint amikor kiderül, hogy csalás áldozatai lettünk. Senki nem azért megy fel egy társkeresőre, hogy egy géppel beszélgessen, húsvér pasit vagy nőt akarunk, akkor is, ha nem a chatelés királya vagy királynője! Inkább már a legelején derüljön ki, hogy nem egymást keressünk, mint hogy behülyítsen a másik azzal, hogy külső segítséget használ, a személyes találkozónál meg nem érted, ő hogy lehet ugyanaz az ember, mint akivel napokig leveleztél.

Ideje lenni elfogadni önmagunkat a tökéletlenségünkkel együtt is, ha azt szeretnénk, hogy mások is elfogadjanak minket. Nem kellene az emberi érzelmek világába belevonni a mesterséges intelligenciát, higgyünk már magunkba annyira, hogy egy gép segítsége nélkül is elnyerhetjük a másik ember szerelmét!

Nyitókép: Shutterstock

Te használnád arra a ChatGPT-t, hogy helyetted írjon meg egy üzenetet?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.