szerelem kibeszélő magazin barátság ex
A legjobb barátnőm voltál, tényleg azt hitted, hogy minden a régi marad köztünk, miután összejössz életem egyik nagy szerelmével? A legfontosabb íratlan szabályt szegted meg, ami barátok között létezik, és ennek meg is lett az ára.

Zsófit a középiskolában ismertem meg, azonnal jó barátnők lettünk. Szerencsére ez a kapcsolat nem csak a tinédzserévekre szólt, igazi barátság alakult ki köztünk, ami sokat megélt, és ami úgy tűnt, hogy örökre szól.

Zsófi velem örült akkor is, amikor rátaláltam Gáborra, akivel szinte szerelem volt első látásra. És bizony velem sírt, amikor három boldog év után vége lett a kapcsolatunknak. Gábor ugyanis közölte, hogy szerinte ellaposodtunk, és ő már nem érzi azt, amit kellene. Teljesen összetörtem, mert én viszont vele képzeltem el a jövőmet. De bele kellett törődnöm, hogy vége. Hónapokba telt, mire összeszedtem magam valamennyire, de életem legfájóbb szerelmi csalódása volt. Zsófi persze végig mellettem volt, nélküle talán nem is sikerült volna talpra állnom.

Aztán szép lassan rendbe jöttem, és egy év után találkoztam Attilával egy szórakozóhelyen. Hamar egymásra hangolódtunk, és tudtuk, hogy ez több, mint futó kaland. Újra szerelmes lettem, és megint szép volt az élet. Gáborral nagy ritkán írogattunk egymásnak, tudtuk nagyjából, kivel mi a helyzet, de nem beszéltünk sokat.

Zsófinak is voltak hosszabb-rövidebb kapcsolatai ez idő alatt. De nem találta meg őt a nagy szerelem. Már két éve együtt voltunk Attilával, amikor bejelentette, hogy a következő baráti találkozóra hozna egy pasit, merthogy van valakije. Nagyon izgatott lettem, de le is teremtettem, hogy lehet, hogy semmit sem mesélt az illetőről, pedig mindig mindent megbeszélünk, tudunk arról, ha a másik randira megy. Így elég váratlanul ért a hír, hogy már ott tartanak a pasival, hogy bemutatja a barátainak. Ő furcsán kitért a válasz alól, és csak zavartan nevetett, mondván, neki is lehetnek titkai.

Ám erre a legvadabb álmaimban sem számítottam: Zsófi párja nem más volt, mint Gábor. Az én Gáborom...

Amikor megjelentek egymás kezét fogja, teljesen lefagytam, szinte fel sem fogtam, mi történik.
Sokkos állapotba kerültem, egyszerűen nem tudtam felfogni, hogy a legjobb barátnőm összejött az exemmel, akibe halálosan szerelmes voltam, és aki miatt éjszakákat sírtam át miután elhagyott. Hiába voltam már teljesen túl rajta, és tényleg szerelmes voltam Attilába, de ezt akkor sem tudtam megemészteni. Úgy éreztem, hogy elárultak. Hogy Zsófi elárult... Mert az egyik legszigorúbb alapszabályt szegte meg, ami barátnők között létezik: „sose kezdj a barátnőd exével!". Ez számomra teljesen evidens volt, hogy így működik, és mindig is tabu volt az összes volt pasija.

Forrás: Shutterstock

Hogy lehet, hogy ő viszont képes volt ezt megtenni velem? Mit gondolt? Hogy majd örülök nekik, szívesen lógok velük, és úgy teszünk, mintha én és Gábor sosem lettünk volna együtt?
Azt mondták, hogy nem szándékosan csinálták, egyszerűen csak véletlenül összefutottak egy szórakozóhelyen, és onnantól már egymást követték az események.

Őszintén elmondtam Zsófinak, hogy ez mennyire bánt engem, ő pedig kérte, hogy értsem meg, tényleg úgy érzi, hogy Gáborral kell lennie, különben nem vállalná a kockázatot. Próbáltam elfogadni a kettőjük kapcsolatát, de akarva akaratlanul is sokszor átfutott az agyamon, vajon már akkor is megvolt köztük a vonzalom, amikor mi együtt voltunk? Nyilván semmi sem történt, de lehetséges, hogy érezték... Ettől a gondolattól pedig kirázott a hideg, és sajnos ne segített a helyzeten. Próbáltunk közös programokat szervezni, de egyszerűen nem volt meg az a fesztelen hangulat. Attila számára sem volt éppen kellemes, hogy az exemmel lógunk együtt, és nekem sem, pláne, hogy a barátnőmmel látom együtt őt. Ezért egyre ritkábban került sor ezekre a találkozókra, Zsófival ugyan összefutottunk külön, de valahogy nem tudtunk úgy elbeszélgetni az ő kapcsolatáról ahogy korábban, és tulajdonképpen semmiről.

Egy láthatatlan fal húzódott közöttünk, amit nem tudtunk lerombolni, sőt egyre magasabb lett.

Ezért ritkábban találkoztunk, és szép csendben, de határozottan eltávolodtunk egymástól, hiába próbálkoztunk. Gábor éket vert közénk. Úgy érzem, Zsófi őt választotta helyettem, ami nagyon fáj, és talán sosem tudtam igazán megbocsájtani. Most már csak abban bízom, hogy tényleg ő élete szerelme, és nagyon boldog lesz vele, talán így megérte feláldoznia ezt a barátságot...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.