kritika nők könnyűvérű párkeresés vélemény ismerkedés csajok
"Könnyen kapható nők? Maradjunk annyiban, hogy szerintem sokkal több könnyen kapható férfi van, mint nő!" - Esett nekem az egyik barátnőm, miután elolvasta a legutóbbi cikkemet.

Ez arról szólt, hogy egy ismerősöm fogadásból hét nap alatt hét különböző nővel akart lefeküdni - amit amúgy sikeresen teljesített is. Ezek után kíváncsi lettem: vajon a többi csaj hogy áll a témához? Természetesen a neveket most is megváltoztattam.

- "Ilyen válaszokra számítottam a pasiktól" - jegyzi meg Andi barátnőm (30-as, párkapcsolatban él), ugyanakkor a hangjában nyoma sincs megvetésnek, sőt, vigyorog. - "Egyébként pont a napokban beszéltem erről a barátnőimmel. Az egyiknek majdnem megvan a századik partner. Ő úgy fogja fel, hogy számára ez szórakozás. Ki akarja hozni az életből a legtöbbet, amíg megteheti. Én pedig eddig azt gondoltam, hogy a magam pár kalandjával mekkora ribanc vagyok."

Hasonló gondolatokat fogalmaz meg Melinda (40 körüli, egyedülálló anyuka) is:- "Azt hittem, könnyűvérű vagyok, de az az érzésem, hogy más fogalmaim voltak a dologról. Az viszont érdekes, hogy a MILF kategóriát egyik pasi sem említette. Amúgy meg elég hímsoviniszta és picit hedonista szemléletű ez a dolog, hogy hét nap alatt hét nő..."

- "Hazudik az a férfi, aki azt mondja, hogy nem örül annak, ha egy nőt erőfeszítés nélkül megkaphat" - idézi a 20-as évei elején járó Dóra az előző cikkemből Péter szavait. "Szerintem ez személyiségfüggő. Nem mindenkinek rögtön ez a célja. Van, akinek pont emiatt megy el a kedve az egésztől. Tudom, más a helyzet, ha csak egyszeri alkalomról van szó, de én ismerek olyan pasit, akit nem nagyon hoz lázba a vadászat, nem keres alkalmi szexet (és nem is keresett soha)."

- "Pedig az ismerkedés legjobb része, amikor nem tudod eldönteni az illetőről, hogy vajon vadász vagy préda típus" - csap le a témára Andi. "Szerintem ma már elszakadhatunk a társadalmi normáktól, miszerint ha egy nő több farkat fog, mint kilincset, akkor ócska fehérnép."

Forrás: Shutterstock

- "A férfiakat nem ítélik el soha, a nőket meg annál inkább" - háborog Dóra. "Ebben nincs logika. Ha én tűznék ki egy ilyen célt, hogy hét nap alatt hét pasi, már a fél világ elítélt volna. A nők biztosan, de a férfiak is."

Úgy látom, a lányok szerint talán az értékrenden múlik az egész. Azon, amit otthonról hoztunk, vagy éppen nem hoztunk... Ugyanakkor ez a kijelentés nem ítélet, mert nem feltétlenül arról van szó, hogy ez az életvitel elítélendő. Mindennek megvan a maga ideje és célja. Nemcsak a szórakozás, de egy frusztrált életszakasz előli menekülés is arra sarkallhatja az embert - legyen férfi vagy nő -, hogy felszínes kapcsolatokban lelje örömét.

Ha teszem azt, valaki azért megy el egy szórakozóhelyre, hogy felszedjen egy alkalmi partnert, jó eséllyel meg is találja a számítását. Ilyenkor nincsenek különösebb elvárásai sem. A baj akkor van, ha a hétköznapok során komoly szándékkal közeledik valaki felé, akiről aztán kiderül, hogy számára mindegy a személye, csak jussanak el az ágyig - minél előbb, annál jobb...

- "Tánc nélkül ne csodálkozzon az ember, ha igénytelen partnert talál!" - mondja mindig Csilla barátnőm. Szerinte kétféle nő létezik:- "A ribanc, akinek mindegy, csak szex legyen. Ez kb. olyan pasit is talál... A másik táncol, és csak akkor bújik ágyba, ha a kiszemelt fél megfelel. Ehhez elsősorban vonzalom kell, másodsorban pedig a kritériumok kipipálása. Szerintem egy normális, igényes pasi napjainkban nem bújik ágyba akárkivel. Ahogy egy nő sem."

Na, de ki mondhatja meg a másiknak, hogy mi a helyes, és milyen alapon? Az alkohol, a dohányzás ugyanolyan szenvedélyek, mint amilyen a szex is lehet. Amíg nem ártunk másnak, amíg nem okozunk sebeket, a mi dolgunk, a mi életünk. Nem véletlenül hívják magánéletnek, ami két ember között történik. Andi szavaival élve: "Fogalmazzunk úgy, hogy az igazi hölgyek szerelmi életét a tánc, a játékosság és az izgalom homálya fedi."

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.