regény kibeszélő magazin megfilmesítés Nicholas Sparks
Egy romantikafüggőnek Nicholas Sparks neve pont olyan ismerősen cseng, mint egy drogfüggőnek a heroin. Számomra ő a legjobb drog. Senki másnak nem sikerült még meggyőznie a szerelmes férfi karakteréről.

Regényei többségét megfilmesítették, ami nem is véletlen, így kiválasztottam nektek azt az 5 kedvencemet, amikről eddigi filmajánlóimban még nem tettem említést.

1. Hosszú utazás

Az események két szálon futnak, az első a jelenben játszódik. Luke, az egykori rodeo bajnok, a sérülése utáni visszatérését tervezi, mikor találkozik a gyönyörű főiskolás Sophiával, akivel nem is különbözhetnének jobban egymástól. A nagyvárosi lány okos és ambiciózus, egy igazi stréber, míg Luke egy egyszerűbb életet élő rodeós cowboy. Egy valóságos félisten, aki egy farmon él az anyjával, és nap mint nap keményen dolgozik. Luke a rodeóért él, míg Sophia a művészetekért.

A két fiatal azonban mégis egymásba szeret, ám mindez próbára teszi őket. Egy nap megismerkednek Irával, egy kezdetben mogorvának tűnő kisöreggel, akivel végül mégis bizalmas kapcsolatba kerülnek. Ekkor veszi kezdetét a cselekmény másik szála, amely az öregember és feleségének évtizedeken át tartó szerelmi viszonyáról szól. Az eseménysor olyan megható, hogy mély benyomást tesz a fiatalokra. Én is emiatt tettem ezt a filmet az első helyre.

2. Kedves John!

John Tyree halkszavú, jóképű, hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki eltávon van magányos édesapjánál Dél-Karolinában. Savannah Curtis gyönyörű, idealista, főiskolás lány, aki a tavaszi szünetét szintén ott tölti. Uncsi, mi? Nos, a film valahogy mégsem az. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Életük addigi legboldogabb két hetét töltik együtt, és úgy tűnik, a rózsaszín fellegek mindörökre eggyé kovácsolják őket. Vagy csak úgy tűnik?

3. Vissza hozzád

Az egykori középiskolai szerelmespár, Amanda Collier és Dawson Cole több, mint 20 év elteltével találkoznak újra. A helyszín korántsem felemelő, ugyanis egy közös barátjuk temetésén találkoznak, abban a kisvárosban, ahol a kamaszkorukat töltötték. A keserédes találkozás feléleszti az első szerelem lángját - ami talán soha nem is aludt ki igazán.

De hamarosan rá kell jönniük, hogy azok az erők is működnek még, amelyek annak idején szétválasztották őket - sőt, talán most erősebbek, mint valaha. Az évtizedeken átívelő romantikus történet az első szerelem múlhatatlan hatalmáról mesél, és arról, hogy milyen nehézségekkel kell megküzdeni, ha megkapjuk azt a bizonyos hőn óhajtott második lehetőséget. Vajon az igaz szerelem képes-e felülírni a múltat?

4. Séta a múltba

A történet az örök klasszikust idézi. Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltságai közé tartozik a kevésbé vagány iskolatársaival történő gonoszkodás. Ám amikor egy alsós diákkal szemben elkövetett csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik.

Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, részt venni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló - nem túl menő - cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személy kapcsolata azonban mégis érdekesen alakul...

5. Az utolsó dal

Sokat vívódtam, míg végül rászántam magam, és én is megnéztem ezt a filmet - és cseppet sem bántam meg. Egy kicsiny amerikai, tengerparti városban játszódik - ahogy azt Sparkstól már megszokhattuk. A középpontjában egy családjától elidegenedett apa áll, aki esélyt kap arra, hogy együtt töltse a nyarat lázadó, tinédzser lányával.

Eddig még jól is hangzik a történet, a bibi csak az, hogy már hosszú évek óta nem látták egymást. Az újbóli kapcsolatfelvétel igen nehezen indul, ám szerencsére van egy közös érdeklődési körük: a zene. A zenén keresztül megismerhetjük a család történetét: barátságokat, titkokat és árulásokat, az első szerelmet és a második esélyt. Többet nem is szabad erről elárulnom...

Nyitókép: AFPforum

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.