magazin kibeszélő jó nők önértékelés csúnya férfivélemény szépség
Mitől leszel jó nő? Vagy fordíthatunk is a kérdésen: mitől leszel jó pasi? Lépjük is át azonnal a genetika és az istenadta külsőségek firtatását, mert bár az összképhez hozzátartozik a megjelenés, de az csak egy változója az egyenletnek.

Nyilván nem fogom megmondani a tutit, mert nincs olyan. Ha lenne, akkor egysíkú, ebből következően felettébb unalmas világban élnénk, és ennek ellensúlyozásaként máris önmagától változni kezdene a "recept". Mert hát a változatosság gyönyörködtet.

Egyébként is mindannyian másképp szocializálódtunk, eltérő értékrendet és ízlést hoztunk magunkkal. Mindezt megfejeli a média befolyása. Az internetről, a televízióból és a divatlapokból ömlik ránk, hogy mit kell szeretnünk, mi a jó és a dögös - aztán ha nem olyan vagy, hát puff neki, így jártál!

Nem azt mondom, hogy a külsőség nem fontos. Sőt! Első pillantásra ez dönti el a szimpátiát, és valljuk be, a későbbiekben is jelentős befolyással bír a kapcsolat minőségének tekintetében. Egyesek szerint viszont nem a külcsín a fontos, hanem a belső szépség. Igazuk van. Nekik is. Ám ki fogja észrevenni a lelkedet, ha már kihullottál a rostán? Hiába vagy tökéletes lelki társ, nagyszerű beszélgetőpartner, és hiába vagy őrülten jó az ágyban, ha nem vesznek észre a pasik, mert szürke kisegér vagy csupán.

Na és a bombázó cicababa, aki azért kesereg, mert a férfinak csak az alkalmi szex kell, és amint megkapta, már dobja is? Talán olyan külső tulajdonságokkal születtél, hogy más a fél életét adná érte - és még értesz is hozzá, hogy különböző praktikákkal fokozd a hatást. Mégis boldogtalan vagy, mert a pasiknak csak "arra" kellesz. Lehetsz egyszerű, mint a faék, akivel egy szót sem lehet váltani, vagy akár okos és művelt, többdiplomás csaj...

Mégsem működik a dolog. Ezért szép lassan elveszíted az önbecsülésedet, pedig mások még irigyek is rád. Vagy talán úgy érzed, nem tartozol a fenti két szélsőséghez. Te "csak" egy hétköznapi lány vagy, aki keresi a boldogsághoz vezető utat. Közben pedig depressziós leszel, mert sehogy sem alakulnak a dolgaid.

Na és a pasik? Ígérem, ezt a kérdést most nem boncolgatom, elintézem egy rövid idézettel a Harcosok Klubjából. A kiváló kor- és jellemrajz okán ugyanis egy egész pasi-generáció ismert magára az ezredforduló tájékán, az üzenet pedig kortalannak mutatkozik, és manapság talán még aktuálisabb:"Nem a munkád vagy, és nem is a bankbetéted. Nem a kocsid vagy, és nem a tárcád tartalma. Nem egy menő ruha vagy."

Ez, kérem, jól leírja a helyzetet, amikor egy full-extrás csajt látunk egy lepukkant pasi oldalán, és nem értjük, mit keres mellette...Ja, de. Nagyon is értjük.

Forrás: Shutterstock

Ám térjünk vissza az alapkérdéshez: mitől leszel jó nő? És itt most súlyosan magánvélemény következik... Attól, hogy szereted magad. Hogy mennyire? Éppen csak annyira, hogy a nagy szeretetben ne gázolj át másokon. Ha megtanulod elfogadni önmagad, ha tisztában vagy a képességeiddel, akkor már jó úton haladsz.

Az igényesség sose hátrány. Szeretni önmagam nem azt jelenti, hogy akkor most minden nap benyomok egy üveg Nutellát, mert az nekem jó. Hanem azt, hogy figyelek a helyes táplálkozásra, igyekszem sportolni, egyszóval egészséges életre törekszem, és nem hagyom el magam.

Ha ezekre odafigyelünk, azzal a saját önbizalmunkat építjük. Márpedig az egészséges, reális alapokon nyugvó önbizalom a kulcsa mindennek. Amikor nem azt figyeled állandóan, hogy ha felveszed ezt vagy azt a ruhát, akkor mit szól majd a szomszéd néni? Amikor nem azon aggódsz, hogy hülyének néznek, mert kérdezni mersz. Amikor nem félsz beszélgetést kezdeményezni azzal, aki tetszik neked. Egyszerűen csak igyekszel jól érezni magad minden élethelyzetben.

Ne legyél bunkó, de élj öntudatosan, a világ részeként, és ne görcsölj felesleges marhaságokon! Amikor önmagadban a helyére teszed a dolgokat, észre fogod venni, hogy az önbizalmad kifelé is sugárzik. Ez másoknak is feltűnik majd, a pozitív visszajelzések pedig ösztönzően hatnak. A kisugárzásod az, ami felkelti irántad a figyelmet - és ez nem csak a nőkre, de a férfiakra is vonatkozik.

Ha most azt mondod, mindez hülyeség, te ezen nem tudsz változtatni, te egyszerűen nem ilyen vagy, stb... én azt mondom, nincs igazad. Tudom, mert én is végigmentem ezen az úton.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.