Férfivélemény: Nem attól leszel értéktelen, hogy hamar odaadod magad!

szex párkapcsolat
Egyik barát-barátnőm a minap feltette a kérdést: vajon hányadik randi után "lehet" szexelni? Na és vajon miért gondolják azt az emberek, hogy aki elsőre ágyba bújik a másikkal, az könnyűvérű? Komolyan vehető, aki az első randi után az ágyban köt ki? Egyáltalán, szabad-e húzni a vágyakozást? Ez utóbbi szerintem egy örök eldöntetlen kérdés marad.

Egy barátom úgy fogalmazott, hogy akit nem vesz komolyan, azzal csak egyéjszakázik, ám akitől többet szeretne, azzal akár két-három alkalom is kell, mire megtörténhet az első csók, a szexuális együttlét első próbáját pedig hónapokig is elhúzhatja. Egy másik barátnőm azonban úgy véli, muszáj "kipróbálni" a másikat minél előbb, mert ha a szex nem működik, a kapcsolat sem fog kibontakozni. "Majd nyugdíjas koromban megelégszem azzal, ha valaki mellett csak úgy élek, addig viszont szeretném, ha értékelhető lenne a nemi életem" - mondta. Nekem a témáról egy történet jutott eszembe, amivel igyekeztem az eredeti kérdésre reagálni.

Nyár volt, és rettenetesen untam a társkereső alkalmazásokat. Végeláthatatlan újra-bemutatkozások, folyton mindenki fotókat kért, persze nem csak az arcodról, manapság az intim fotók tök alapnak számítanak - legalábbis 30 alattiaknál nem tapasztaltam mást.

Éppen aludni készültem, amikor jött a csilingelő hang és befutott egy levél. Félálomban megnyitottam: arcképet mellékelt, fotó alapján eléggé tetszett is. Visszaírtam, hogy bocsi, de semmi kedvem most a "képcseréhez", mire válaszolt, hogy semmi gond, ha úgy gondolom, másnap írjak. Bevallom, teljesen magával ragadott, hogy végre egy fiatal, aki nem kér a válaszért cserébe panorámaképet a farkamról, ezért gyorsan megdörzsöltem a szemem, majd hajnalig leveleztünk. Kiderült, hogy vidéken él, de másnap éppen Budapestre kell jönnie.

Félvállról vettem a gondolatot, de csak-csak birizgált az érzés, hogy találkoznunk kéne. Szinte egyszerre hoztuk fel a témát, és mondtuk ki, hogy másnap délután nálam. Semmivel sem telt másként az az augusztusi hétfőm, mint bármelyik másik: strandolás után hazamentem, lefőztem a kávém, majd az ablakból néztem, mikor száll le a buszról.

Akkoriban senkit sem gondoltam túl komolyan. Szerettem csak úgy gondtalanul szexelni, aztán keresgélni tovább.

Az adrenalin mindössze a levetkőzésig hajtott, és bár nem hiszek a horoszkópban, de erre gyakran mondják, hogy tipikus nyilas tulajdonság. A találkozó közeledtével egyre csak kavarogtak a gondolataim: tudjam le őt is egy menettel, vagy ismerkedjek komolyan? De akkor vajon hányadik randi után lehet szexelni?

Forrás: Shutterstock

Már sötétedett, amikor megkérdeztem, nálam tervez-e aludni, vagy valamelyik ismerőséhez megy-e tovább? Mindenképpen maradni akart, de persze egyikünk sem tudott elaludni... Még a vezetéknevére sem emlékeztem, de már átadtuk magunkat az élvezeteknek, majd ami másnak a cigi a hancúr után, nekem az az alvás, így szinte azonnal álomba szenderültem.

Másnap döbbenetes dologra ébredtem: a vonzódásom nem múlt el. Észrevettem korábban, hogy az egyéjszakás alkalmak után kihívás hiányában az érdeklődésem is elfogy. Akkor viszont ott motoszkált bennem a gondolat, hogy ebből akár több is lehet, éreztem, hogy ez ígéretesnek tűnik. (Igazam lett, 20 hónap lett belőle.) Később elmesélte, hogy az első éjszakára leszervezett magának egy szállást, arra az esetre, ha esetleg jelét adnám, hogy nem tetszik, vagy ha a szexuális közeledés mezejére tévednék. Akkor, ott az ágyban azonban már ő sem gondolta, hogy tovább áll.

A második találkozót a következő napra sürgettem. Egy kulcscsomóval vártam, és megkértem, költözzön hozzám...

Szóval megkérdezte a barát-barátnőm, hogy hányadik randi után lehet szexelni? Na és vajon kulcsot adni valakinek, akinek a vezetékneve sem rémlik az „átizgult" első éjszakát követően? Gyanítom, ez nem olyan, mint egy hamis gulyás recept, hanem egyszerűen csak jön egy érzés, ami átveszi a hatalmat és irányítani akar - ám ami szerintem ennél sokkal fontosabb, hogy miután megtörténik a dolog, még mire vágyunk a másiktól...

Herczeg Ákos

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.