Első randin rózsa, ráadásul sárga? Komolyan ki fogom dobni a taccsot

virág kibeszélő rózsa magazin Mezei Natasa Randevú
Kevés dolog tud jobban lelombozni, mintha egy férfitől virágot kapok. Tudom, sok nő imádja, ha rózsával a kezében érkezik a férfi a találkozóra, engem azonban rém kellemetlenül érint. Főként, ha nem a megfelelő színt sikerült beszereznie.

Kezdjük az elején. Emlékszem, tiniként az első szál rózsámat én is hazaérve nem a vízbe tettem, hanem szépen felkötöttem a szobámban lévő fűtéscsőre, had száradjon. A szakítás után persze ment a kukába, de legalább az élmény megvolt. Utána sok első randin szembesültem a kreativitás teljes hiányával, és gyűjtöttem be a szúrós rózsákat, amiket aztán rendre vagy a kávézóban felejtettem, vagy hazafelé elhagytam a fejét, otthon vázába tettem, de a vizet lefelejtettem... Engem nem vesznek meg vágott virággal! Őszintén? Aki egyszer egy mini tujával érkezik majd, azzal komolyan elgondolkodom a házasságon, de addig no flower baby!

Ugye a vörös rózsa az alap – már a pasik szerint –, amivel illik megérkezni egy randevún. No, de egyből az elsőre? Még jó, hogy gyűrűt nem köt rá, vagy egy óvszert!

Történt egyszer, még évekkel ezelőtt, hogy egy netes pár napos ismerkedés után, mivel megvolt az erős vonzalom és szimpátia, találkoztam egy nálam pár évvel idősebb pasival. Értem jött, és én végtelenül boldog lettem, hogy nem volt virág a kezében. Mondtam is magamnak, ez jól indul, hajrá. Ez a lelkesedésem azonban pár percnél tovább nem tartott, mert amikor beszálltam az autójába, a hátsó ülésről előhúzott két szál sárga rózsát, és hatalmas mosoly kíséretében átadta. Valami olyasmit mondott hozzá, hogy csak nem gondoltam, hogy elfelejtette a virágot. Nem szóltam semmit, de ért bennem a dolog. Elfogadtam, magammal cipeltem a kávézóba, majd a rendelést követően úgy határoztam, ő lesz az, akivel teljesen őszinte leszek.

Forrás: Shutterstock

Próbáltam kedvesen tálalni, hogy virágot bárki vehet bárkinek, főleg rózsát, jobban esett volna, ha például a kedvenc csokimból hoz – ami a Sport szelet -, hiszen többször írtam is neki, hogy nem vagyok egy nagy növényes. Aztán felhoztam neki, hogy illetlenség páros számú virágot adni, továbbá felvilágosítottam a sárga rózsa jelentéséről, ami távolról sem a vágy. Most gondolhatod, hogy egy tapló voltam, de ez nem igaz. Szimplán csak nem tettem az elvárt szépet és megválogatott stílusban, szavakkal elmondtam, amit gondolok.

Erre ő fogta a két szál rózsát, felkapta és elviharzott. Én ültem ott, és azon gondolkodtam, hogy miért nem tudtam lakatot tenni a számra, és, hogy ő miért a barátság szimbólumával érkezett a randevúnkra? Pár perc múlva azonban visszajött, rózsa sehol, de volt nála egy Sport szelet. Jót nevettünk és végül kapcsolat lett a dologból, bár pár hónapnál tovább nem tartott.

Azóta nyíltan vállalom, hogy én nem kérek a virágokból, a rózsából meg pláne nem, főleg, ha nem tudják, mikor melyiket illik adni.

Oké, gondolhatod most rólam, hogy egy hálátlan nőszemély vagyok, de nézz mélyen magadba: nem tartod elcsépeltnek? Abban az esetben, ha netán férfi is olvasná a soraimat, és mindenképp erre a tüskés virágra adná a fejé, itt egy kis segítség.

Rózsák és jelentésük:

  • Sötét vörös - hűség, szeretet
  • Élénk piros - elkötelezettség, romantika, tisztelet és szenvedély
  • Erőteljes rózsaszín - izgalom, flört
  • Halvány rózsaszín - béke és gyengédség
  • Világos lila - egyediség, rejtélyesség
  • Fehér - új kezdet, hála
  • Korall, narancssárga - támogatás, hűség és lelkesedés
  • Sárga - barátság, öröm

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.