szerelem kibeszélő megcsalás bizalom Herczeg Zsuzsa kapcsolat gyanakvás féltékenység
Hol voltál, kivel voltál, mit csináltál? Ezek azok a tipikus kérdések, amelyektől az emberek többsége falra mászik.

A túlzott féltékenység megmérgezi a kapcsolatot, egy bizalmatlan, túlzottan gyanakvó társsal együtt élni maga a pokol. Egy egészséges kapcsolat alapja ugyanis a bizalom. De azért nem árt résen lenni!

Az már gyanús lehet, ha olyan szokásokat vesz fel, amelyek eddig nem voltak jellemzőek rá:

  1. Félrevonul telefonálni, ráadásul szokásától eltérően hirtelen mindenhová, még a WC-re is magával viszi a telefonját. Azzal védekezik, hogy fontos telefont vár. És ez igaz is, csakhogy nem a főnöke vagy ügyfelei számára teszi magát elérhetővé, hanem annak a bizonyos másiknak. Meg egyébként is! Rögtön lebukna, ha véletlenül rábukkannál néhány szerelmes vagy pajzán üzenetre a mobilján.
  2. Bár idáig nem zavarta az a pár kiló felesleg, amit az évek alatt felszedett, hirtelen intenzív sportolásba kezd. Vagy, ha idáig is szenvedélye volt a testedzés, még nagyobb odaadással végzi azt.
    Forrás: Getty Images/gradyreese/Gradyreese
  3. Hirtelen minden barátja bajba kerül, ő pedig állandóan elrohangál, hogy a segítségükre siessen.
  4. Minden céges rendezvényen ott akar lenni - amelyeken természetesen csak a vállalati alkalmazottak vehetnek részt.
  5. Bár eddig imádta a nyaralásaitokat, most mindenáron hamarabb haza szeretne menni, mert szerinte unalmas már egy héten keresztül a Balaton-part.
  6. Későn jár haza, állandóan túlóráznia kell, vagy üzleti tárgyalásai vannak még munkaidőn túl is.
  7. Eddig szívesen főzött a családra, most azonban szinte mindig túl fáradt ezzel foglalkozni.
  8. Bár egész nap dolgozott, este, amikor hazaér, mégsem éhes. És ez rendszeresen előfordul. Hát igen: az étvágyát már máshol kielégítették - minden értelemben.
  9. Fáradt a házastársi kötelességeinek teljesítéséhez. Hiába veszed fel a legszexibb harisnyatartódat, rád sem néz. Inkább játszik a számítógépen, vagy elalszik a fal felé fordulva.
  10. Hatalmas patáliát csap csip-csup ügyek miatt, és téged állít be bűnösnek - majd kiköltözik a hálószobából.
  11. Visszatámad, és bűntudatot akar kelteni benned, ha olyat kérdezel tőle, ami kényelmetlen számára és a válasz lebuktathatja.
  12. Már nem úgy ér hozzád, ahogy annak idején. Kedves üzeneteket sem küld. Akit szerettek már úgy igazán, az tudja, miről van szó.
  13. Elfelejti a szülinapodat, az évfordulóitokat és az egyéb, eddig fontos ünnepeiteket.
  14. Hirtelen túl figyelmes lesz. Hatalmas virágcsokorral állít haza, vagy el akar vinni egy romantikus kirándulásra. Egy üzleti út után - bár ez nem jellemző rá -, elkezdi hajtogatni, hogy mennyire hiányoztál neki, amíg nem látott. Habár ez annak a jele is lehet, hogy visszautasították, ő pedig kompenzál. De a megcsalási szándék ebben az esetben is megvolt benne - és valószínűleg nem rajta múlt, hogy nem jött létre a légyott.
  15. Elkezd sülve-főve együtt lógni egy barátjával, hiszen muszáj valakinek elmesélnie a hódításait.
    Forrás: Getty Images/iStockphoto/lev dolgachov/Lev Dolgachov
  16. Érthetetlen módon megcsappan a bankszámlátok, pedig nem költötök többet semmire.
  17. Idegesítik az olyan kérdések, hogy mikor érkezik haza, vagy, hogy akkor biztosan elmentek-e arra a koncertre, amire a jegyeket most kellene lefoglalnod.
  18. Kitérő válaszokat ad arra, hogy hol járt, vagy bonyolult történeteket talál ki magyarázatnak. Pedig te csak szeretnél osztozni a mindennapjaiban, és kedvességből érdeklődsz a napja iránt.
  19. Féltékeny lesz még a hentesre is, akihez vásárolni jársz. Mindenki magából indul ki, így ő is úgy gondolja: ha ő megcsal téged, benned sem bízhat meg. Igaz, nagyobb egóval rendelkezőkre ez nem jellemző. Ők el sem tudják képzelni, hogy őket is megcsalhatják.
  20. Indokolatlan búskomorságba esik. Ugyanis nem tud dönteni a kialakult helyzetben. Nyomasztja a kettős játék, mivel nem talál rá megoldást.

+1

Égető szükségét látja felújítani a ruhatárát, és főként vadító fehérneműket vásárol - de ezeket mégsem mutogatja neked otthon.

Ha a fentiek közül bármelyiket tapasztalnád, azért ne ess neki rögtön a párodnak! Nem biztos, hogy valóban megcsal! Lehet, hogy kiderül: ez csak egy átmeneti időszak, és más oka van annak, hogy a megszokottól eltérően viselkedik.

Ezért csak akkor borítsd a bilit, ha teljesen biztos vagy a dolgodban!

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.