Vajon tényleg eredményes a láthatatlan fogszabályozás? A szakértő válaszol

fogápolás PR cikk fogszabályozás láthatatlan fogszabályozás
Tökéletesen szabályos fogak, szimmetrikus, szikrázó mosoly? Manapság már teljesen egyértelmű, hogy akinek a genetika ezt nem teremtette meg, annak az esztétikai fogászat jelenti a megoldást. Korábban azonban csak kérdő tekintettel figyeltük a sztárokat, akik már 10 évvel ezelőtt is éltek ezzel a lehetőséggel, ami azóta már szélesebb körben is elérhetővé vált.

Olyannyira, hogy már Budapesten is igénybe vehető

Bizonyos esetekben esztétikai héjakkal is csodálatos eredményeket érhetünk el, ám akadnak olyan helyzetek, amikor túl nagy felületet kellene az ép fogakból eltávolítani ahhoz, hogy ezt az eljárást alkalmazhassuk - de erre is van megoldás. Rendelőkben számtalan láthatatlan fogszabályzó sín közül válogathatunk igényeinknek megfelelően.

"A láthatatlan fogszabályzók egyik nagy előnye a rögzített fogszabályzókkal szemben, hogy a sínek nem okoznak kényelmetlenséget felnőtt korban sem. Ráadásul ez a leghigiénikusabb és legesztétikusabb módja a fogmozgatásnak. A fogszabályozást egy digitális tervezés előzi meg, melynek köszönhetően tűpontos eredményeket érhetünk el, ráadásul így a szükséges idő és anyagi háttér is könnyen kiszámítható" - tudtuk meg Dr. Hargitai Mátétól.

Forrás: Hargitai Dental Studio

A láthatatlan síneket kéthetente szükséges cserélni, és napi 20-22 órán át javasolt viselni. Ez eleinte kissé szokatlan érzés lehet, de néhány nap eltelte után egyáltalán nem okoz problémát. Étkezések és fogmosások alkalmával ki kell venni a síneket, vagyis a legfontosabb, fogakat érintő folyamatokat a megszokott módon végezhetjük fogszabályozás közben is. Ezt a módszert felnőtteknek javasoljuk, ugyanis az eljárás sikerességéhez elengedhetetlen, hogy a páciens maximálisan kooperatív legyen, és betartsa a legfontosabb szabályokat. Ugyanis ha például nem viseli a síneket napi 20-22 órában, akkor könnyen előfordulhat, hogy a végeredmény sem lesz pontosan olyan, mint amit a tervezés során látott.

Az ára valamelyest magasabb egy klasszikus, rögzített fogszabályzóhoz képest, ám ez a minimális pluszköltség a nap minden órájában megkönnyíti az életünket, hiszen az esztétikum, a higiénia és a kényelem rendkívül fontos, főleg, ha hosszútávról van szó.

Forrás: Hargitai Dental Studio

Rendelőnk az olasz Nuvola rendszert választotta, mert úgy véljük, hogy ennél a cégnél történik a fogmozgatások tervezése és a sínek gyártása olyan szinten, ami megbízható és kiszámítható eredményt nyújt a kezelőorvos és a páciens számára egyaránt.

HARGITAI DENTAL STÚDIÓ

  • 1085 Budapest, Stáhly u. 2.
  • Telefon: +36-70-624-3909
  • E-mail: fogorvos@drhargitai.hu
  • Kapcsolattartó: Dr. Hargitai Máté
  • drhargitai.hu
Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.