Nem tudlak azért sajnálni, mert a gondtalan életed jelentéktelen problémái miatt nyavalyogsz

probléma Bucsi Mariann kibeszélő gondtalanság
– Kérem, könyörgöm! Segítenie kell! – mondja sírva a harmincas, jól öltözött nő, miközben kissé előredől a széken. Az íróasztal túloldalán helyet foglaló negyvenes, markáns férfi összeilleszti maga előtt a két kezét, tornyot formáz ujjaiból, és divatos szemüvege fölött ránéz a fiatalasszonyra.

– Nézze – folytatja a nő –, mindegy mennyibe kerül. Maga a legjobb! Kérem! Három hete nem tudok társaságba menni. Ki fognak utálni! Ön is tudja, milyen pusztító a sehova sem tartozás, a kiközösítés, az elmagányosodás – zokog fel. – Minden ismerősöm hatalmas problémákkal küzd. Nekem nagyszerű állásom van, szép házam, jól nevelt gyerekeim, csodálatos férjem, fantasztikus körülményeim, makkegészséges vagyok. Semmi, de semmi problémám. Hozzá se tudok szólni a társalgáshoz! Úgy néznek rám, mintha földönkívüli lennék! Szükségem van valami nagy problémára! Kérem! – néz a nő hatalmas kék szemekkel a férfira. – Biztosan van valami ötlete...

– Nézzük csak... El tudom intézni, hogy kirúgják. Nem olcsó, de...

– Nem, az nem lesz jó. Legalább négy ember munkaviszonyát szüntették meg azonnali hatállyal az elmúlt hónapban a társaságból, így ezzel biztosan nem fog sikerülni, hogy visszafogadjanak.

– Hm – hümmög a férfi. – Akkor mit szólna ahhoz, ha összehoznánk, hogy a férje megcsalja, lebukjon, és elhagyja önt. Persze ennek nagy költségei vannak, de...

– Ugyan – legyint a nő –, Ibolyát és Magdit most hagyta el a férje, valami gyönyörű fiatal cicababáért, és az egyiküket még ki is semmizte az a szemétláda. Ez túlságosan... hogy is mondjam? Kommersz.

– Értem. Nos, van egy ötletem, de az nagyon drága...

– Nem baj! – csillan fel a nő szeme. – Higgye el, a pénz nem számít!

Forrás: Shutterstock

– Mit szólna ahhoz, ha lenne egy új kollégája, aki pokollá tenné az egész életét.

– Nem is tudom... Ez ígéretesnek hangzik...

– Gondolja csak el – dől előre a férfi és halkabbra véve a hangját, már-már bizalmasan folytatja: –, lesz egy új munkatársa, aki az első pár hétben szinte a legjobb barátnőjévé válik, aztán egyszer csak egy hatalmas pálfordulással hozzáfog, hogy módszeresen kicsinálja magácskát! – a férfinak egyre jobban csillog a szeme és egyre gyorsabban beszél. – Megkeseríti az egész életét a munkahelyén, sőt, beleavatkozik a magánéletébe, kibeszéli a háta mögött, igaztalan dolgokkal vádolja, ahol csak tudja, fúrja kegyedet, szemet vet a családjára, és így tovább. Egy olyan, aki maga az Ármány!

– Igen! – függeszti rá vágytól csillogó szemét a nő. – Ez tökéletesen hangzik! Több havi, folyamatos problémát jelent. Nagyszerű! Mikor kezdjük?

A férfi hátradől, összeilleszti maga előtt a két tenyerét, miközben felfelé néz. Ajkai hangtalanul mozognak, mint, aki fejben éppen számol, aztán tekintetét a beszélgetőpartnerére függeszti, és mond egy szemérmetlenül nagy összeget. A nő nagyot nyel, de a táskájába nyúl, elővesz egy borítékot, kinyitja és egy nagy köteg pénzt húz elő belőle. Gyors mozdulatokkal leszámolja a kért összeget, és átadja a férfinak, aki akkurátusan átpörgeti a bankjegyeket.

– Kérek egy hetet és a kolléga kezdeni fog – kacsint rá a férfi, kezében a köteg pénzzel.

– Fantasztikus!

Mindketten felállnak, a fiatalasszony kezet nyújt:

– Annyira hálás vagyok! – néz csillogó szemmel a férfi szemébe – Megmenti az életemet...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.