Antibiotikum? Tudunk jobbat! - Vedd fel a harcot gyógynövényekkel a hólyaghurut ellen

PR cikk
Szinte nincs olyan, aki legalább egyszer ne találkozna az élete során a felfázás tüneteivel. Nyáron is előfordulhat, bár télen gyakoribb, ugyanis az altest lehűlése szerepet játszhat a hólyaghurut kialakulásában. Ilyenkor meggyengül szervezetünk helyi védekezőrendszere, így a kórokozók könnyebben elszaporodnak és máris kész a baj. Ha érezzük, hogy valami nem stimmel, érdemes és fontos időben megkezdeni a probléma kezelését. Ugyanis ha nem gyakran visszatérő vagy lázzal, vérvizeléssel járó súlyos hólyaghurutunk van, nem szükséges antibiotikumkúrával indítani. Előbb érdemes kipróbálni természetes hatóanyagokat is, amelyek a legtöbb esetben hatásosak a kellemetlen mellékhatások nélkül.

Honnan tudod, hogy hólyaghurutod lehet?

A hólyaghurut tünetei jellegzetesek: gyakori vizelési inger, miközben egy alkalommal csak nagyon kevés – sokszor zavaros, rossz szagú – vizelet ürül, pisilés közbeni égő-csípő érzés, alhasi fájdalom jelentkezik. Ha még soha nem volt ilyen problémád, menj orvoshoz, mert a tüneteket nőgyógyászati betegségek is okozhatják, sőt, nagyon gyakori, hogy a hólyaghuruthoz hüvelyi problémák is társulnak. Ha már többször is küzdöttél a felfázással, de nem túl súlyosak, inkább csak kellemetlenek a tüneteid, érdemes először a természet patikája segítségével otthon kúrálni magunkat.

D-mannóz a húgyúti egészségért

A mannóz tulajdonképpen egyszerű cukor, a természetben számos zöldségben és gyümölcsben megtalálható. A húgyhólyag és a húgyúti fertőzések kezelésére széles körben használják. Hatékony alternatívát jelent a hagyományos antibiotikumokkal szemben, mikor a húgyúti rendszer fertőzéseit kívánjuk gyógyítani. Míg az antibiotikum nemcsak az e-colit, hanem a húgyhólyag létfontosságú baktériumait is megöli, addig a mannóz ezt nem teszi, így segít megőrizni a szervezet egyensúlyát. A d-mannóz megakadályozza, hogy a baktériumok megtapadjanak és elszaporodjanak a húgyutakon, így segítségével megelőzhetőek és kezelhetőek a húgyúti fertőzések. Mivel a mannóz a vizelettel távozik, így segítségével a húgyutakon levő baktériumoktól is megszabadulhatunk. A fertőzések során fogyasszunk belőle 2-3 óránként egy teáskanállal vízben feloldva. Tudni kell, a mannóz nem csupán akkor jótékony hatású, ha már kialakult a fertőzés, hanem megelőzésre is ajánlott.

Forrás: Shutterstock

Tőzegáfonya-kivonat a húgyúti fertőzés ellen

A mannózhoz hasonlóan a tőzegáfonya is kiválóan működik a fertőzés megelőzésében vagy súlyosabbá válásban. A baktériumok szaporodását ugyan nem akadályozza meg, de tartalmaz egy olyan vegyületet, ami gátolja a kórokozók megtapadását a húgyút falán. Egy felmérés megállapította, hogy az egészségügyi szakemberek az áfonyát a visszatérő húgyúti fertőzésekben szenvedő nőknek javasolják leggyakrabban. Ezenkívül egy 516 résztvevős tanulmány során azt állapították meg, hogy napi két antioxidánsokban gazdag tőzegáfonyakivonat kapszula csökkentheti a húgyúti fertőzések előfordulását.

A húgyúti rendszerre való jótékony hatása mellett a tőzegáfonya segítséget nyújthat az emésztési panaszok enyhítésében és a máj egészségének megőrzésében, a vesekő kialakulásának megelőzésében, valamint természetes értisztító hatással is bír.

D-mannóz- és tőzegáfonya-készítményeket a bioboltokban találsz.

A D-mannóz és a tőzegáfonya mellett számos otthoni praktikát is bevethetsz a húgyúti tüneteid enyhítésére. Jótékony hatása lehet a szódabikarbónának, ami enyhíti a vizeléskor jelentkező kellemetlen érzést, az almaecetnek, amely jól átmossa a húgyutaidat, a rendszeres ananász fogyasztás pedig segít megelőzni a húgyúti fertőzés kialakulását. Mindezek mellett hatásos lehet a cickafark tea vagy ülőfürdő is.

Ha nincsenek panaszaid, akkor is fontos, hogy mindennap igyál meg legalább két liter vizet, ha pedig visszatérő húgyúti fertőzésekkel küzdesz, naponta akár 3-4 ezer mg C-vitamint is fogyaszthatsz.

Vitaminok és étrendkiegészítők Akciósan rendelhetők >>

Húgyúti fertőzés ellen termékek alábbi linken kaphatóak >>

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.