"Nemcsak a test, az elme és a lélek is fontos” - bárkit megkaphatott volna, de lemondott a szexről

szex Lady Gaga Adriana Lima kibeszélő cölibátus magazin szexmentes Lenny Kravitz
A romantikus filmek és sorozatok el akarják hitetni velünk azt, hogy a szex mindig nagyszerű - bármelyik napszakban, mindenféle pózban. Az emberek rögtön egymásra hangolódnak, a csúcs pedig egyszerre éri a feleket - mi sem természetesebb. Ki az, aki hosszabb vagy rövidebb időre is akár, de önként lemond erről a földöntúli élvezetről? Nagyon sokan, köztük sok híresség is: úgy döntöttek, elhagyják egy időre a testi élvezeteket és ezt nyíltan vállalták.

A kielégítő szexuális élet mentális és fizikai előnyeit oldalakon át lehetne sorolni, de álljon itt csak néhány példa: csökkenti a stresszt, boldogsághormont szabadít fel, enyhítheti a menstruációs görcsöket. A szextől ráadásul csak még szexibb lesz az ember, vagyis magabiztosságot is ad, ám az ilyen és ehhez hasonló kijelentések után mindig van egy „de". Mert bár a filmek, sorozatok szeretnék elhitetni velünk, hogy a szex mindig nagyszerű, mind tudjuk, hogy ez nem igaz. Sok tényezőn múlik, hogy az együttlét tényleg élvezetes-e, ami nem mindig jön össze, és ez így van rendjén. Sokan önként mondanak le a testi élvezetről, ha nem is örökre, de legalább egy időre, köztük számos híresség is, akik nyíltan vállalták, hogy hanyagolják az együttléteket és azt is elárulták, miért.

Bárki helyett inkább senki

A hírességek számára nem nehéz találni valamilyen partnert, de nem biztos, hogy az az illető elhozza életükbe a vágyott boldogságot. Ha ugyanis ez ilyen egyszerű lenne, nem lennének tele a randiappok egyedülálló emberekkel. Persze attól, hogy valami nem egy életre szól, még lehet élvezetes, de a minőség mindig a mennyiség fölött áll. Ezen elv alapján döntött úgy Lenny Kravitz is, hogy egy időre felhagy a testi örömökkel. Bár a zenész egykor olyan sztárokkal randizott, mint Madonna vagy Nicole Kidman, mégis úgy határozott, hogy szünetet tart, méghozzá nem is olyan kicsit. „Nemcsak a test, az elme és a lélek is fontos" – mondta akkor a zenész, aki – ha lehet hinni a híreknek – 3 évig élt önmegtartóztatásban.

Forrás: Getty Images via AFP/2016 Getty Images/Charley Gallay

A szex a házasság utánra való

Több olyan sztár is van, aki fiatalon bejelentette, hogy az esküvőig nem él nemi életet, de kevesebb olyan, aki nem változtatott a gondolkodásán később sem. Adriana Lima, a Victoria's Secret szupermodellje kitartott ezen döntése mellett. „A szex a házasság utánra való. Tiszteletben kell tartaniuk, hogy ez az én döntésem. Ha nem tisztelik ezt, az azt jelenti, hogy nem akarnak engem" – mondta Adriana, aki három évvel ezután a kijelentése után házasodott meg, és nem ő az egyetlen, aki tényleg várt az esküvőig.

A Jóbarátok sztárja, Lisa Kudrow 31 éves koráig őrizte szüzességét.Nagyon korán elhatároztam, hogy szűz maradok, amíg meg nem házasodok. A szüzességem olyasmi volt, amiről úgy döntöttem, hogy nagyon értékes, valami, amit birtokolok és amit odaadhatok" – mondta Kudrow. Jessica Simpson is várt az első szexszel az esküvőjéig, amire 22 éves korában került sor.

Forrás: Valerie Macon / AFP

Jobban meg kell ismernünk egymást

Az extravagáns Lady Gaga is önként vonta meg magától a testi örömöket, és másokat is arra buzdított, hogy cselekedjenek hasonlóan. „Én sem hiszem el, hogy ezt mondom – ne szexeljetek"– kezdte évekkel korábban Lady Gaga, aki éppen akkor egyedülálló volt, és azt gondolta, egy darabig szingli is fog maradni, mert nem tudott időt szakítani arra, hogy alaposan megismerjen valakit. „Szóval rendben van, ha nem szexelsz, és rendben van, ha ismerkedsz" – zárta gondolatait az énekesnő.

Forrás: NORTHFOTO/Entertainment Pictures/Netflix

Jessica White szupermodell is hasonlóan vélekedett, úgy döntött, csak a komolyabb jelöltnek hajlandó odaadni a testét. „A következő ember, akinek odaadom a testem az az ember lesz, akit Isten hozott az életembe" – vallotta egykor a modell.

Számos sztár döntött tehát sokféle okból úgy, hogy valameddig nem élnek nemi életet. Ha azonban a szexről van szó, senki példáját nem kell követnünk, és senkinek nem kell megfelelnünk. Azt tegyük és úgy, ami bennünket, na meg a partnerünket boldoggá tesz. Ha pedig épp a nem tevés hozza el a boldogságunkat, lelki békénket, vagy ez segít visszatalálni az egyensúlyi állapotba, esetleg önmagunkhoz, akkor tegyünk úgy!

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.