öngyilkosság újrakezdés öngyilkos kibeszélő párkapcsolat szakítás
Andrea 10 éve ment férjhez. Társkeresőn ismerkedtek meg a párjával. Nagy szerelemnek indult, hamar házasság lett belőle. Mindenki tökéletesnek gondolta a kapcsolatukat, hiszen annyira összeillettek.

Szépek voltak együtt, és mivel már mindketten túl voltak egy rossz házasságon, mindent megtettek, hogy ez most sikerüljön - legalábbis egy darabig... Egyik este azonban a férfi vacsorával várta otthon Andreát - ami nem volt rá jellemző. Leültette, és elmondta neki, hogy van egy lelki társa - az egyik kolléganője -, akivel jókat beszélgetnek.

Aki megérti a lelki problémáit (nem úgy, mint a felesége), aki hasonló mentális problémákkal küzd - sőt, ő is cukorbeteg, tehát minden téren megértik egymást. De természetesen nincs több köztük. Andreát megrázta a hír, de úgy gondolta, ad időt a párjának, hátha túljut ezen a hülyeségen. Közben elkezdett leskelődni és nyomozgatni utána.

Látta a simogatásokat, összebújásokat egy kávézó sötét zugában, és a parkban elcsattant szenvedélyes csókot. Kínozta a látvány, borzasztóan szenvedett, de várt. Bízott a házasságában, és persze a párjában. Aztán a férje kimondta, amitől Andrea mindig is rettegett: válni akar!

A feleség mindent bevetett, hogy megmentse a házasságát. Próbálta újra elcsábítani az urát: új parfümöt vásárolt, és gyertyafényes, pezsgős vacsorával, szexi fehérneműben várta. Az ágyban olyan dolgokat tett, amit a házasságuk 10 éve alatt sohasem. Máskor pedig a férfi eszére próbált hatni, hogy közel 50 évesen már túl öreg az újrakezdéshez. A válással anyagilag rosszul jár, mert ő igenis kikéri a részét a lakásból - még akkor is, ha az a házasságkötésük előtt csak a férfié volt. Ugyanis azóta egy vagyont költöttek rá együtt.

Volt, hogy sírt, rimánkodott, könyörgött, mert ő képtelen egyedül folytatni az életét. Néha elszámoltatta az idejével, ellenőrizte a telefonját, próbált minden percben vele lenni, közös programokat szervezett, hogy ne tudjon a Nővel találkozni. Sőt, levelet írt a Nőnek. A személyes találkozáshoz nem volt mersze. Kifigyelte, hogy hol lakik, hová kíséri haza a férje egy-egy találka után, így kézenfekvő volt, hogy a postaládájába csúsztat egy szívhez szóló levelet.

Forrás: Shutterstock

Az első levélben Andrea tudatta a Nővel, hogy mennyire szeretik egymást a férjével, milyen szexcsatákat vívnak még mindig az ágyban, és kérte, hogy ne zaklassa tovább a párját, mert a házasságuk jó, minden téren rendben van.

A másik levél pedig arról szólt, hogy mi mindent veszít a férfi, ha felbontja a házasságát. Anyagilag teljesen a padlóra kerül, ahonnan nem fog tudni talpra állni, hiszen a férje egy gyenge jellem, egy csődtömeg.

A férj végülis rábólintott, hogy jó, próbálják meg helyrehozni a házasságukat. Maradjanak együtt, de egyelőre külön kasszán. Andrea beleegyezett, bár ez a külön kasszás dolog nem nagyon tetszett neki, mivel a párja banki szakember lévén jóval többet keresett, mint ő, adminisztrátorként. Hát legyen! A lényeg, hogy együtt maradnak!

Este a férj zavartan viselkedett, majd elvesztette az eszméletét, ezért Andrea kihívta a mentőket. Mikor magához tért, bevallotta, hogy 6 patron inzulint adott be magának, mert öngyilkos akart lenni. A kórház pszichológiai osztályára került, és a feleség egész nap ott ült az ágya mellett, lesve minden gondolatát. Nem beszélgettek. A férfi csak egyszer szólalt meg: a telefonját kérte, hogy értesíteni tudja a Nőt, hogy kórházba került, meg akart halni - mert nem bírta feldolgozni a tényt, hogy nem lehet vele többé...

Bata Judit novellája

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.