nők emoji kibeszélő érzések
Köztudott, hogy a nők egy menstruációs ciklus alatt akár tízszer is megjárják a hangulati skálát oda-vissza. Ezeket a hangulatváltozásokat nem külső körülmények okozzák, hanem inkább a hormonok játéka. Egy hónap leforgása alatt képesek vagyunk megélni a visszafogott, szende szűz, a szexistennő, a falánk bálna, a harcias amazon, a hisztis liba, a házisárkány és a tragika szerepét is. Bocsi, ha esetleg kihagytam valamit...

Én egy emoji csaj vagyok és szeretek is az lenni! Az az igazság, hogy az összes emoji jelet be tudom sűríteni egy napomba, és az a gyanúm: ezzel nem vagyok egyedül.

Ha az lenne a feladatom, hogy egy teljes napig, óránként posztoljam ki a pillanatnyi hangulatom, akkor nagy valószínűséggel 24 különböző sárga fejecske díszelegne a falamon, az állandóan változó hangulatomhoz igazodva. Nem beszélve arról: lehet nem is találnék megfelelő hangulatjelet... Elég nagy hiányosságokat tapasztalok emoji téren, ha a saját érzelmeimből indulok ki.

Ezért aztán összeszedtem 5 sűrűn előforduló érzelmi állapotot, amivel kiegészíteném a nőknek szóló hangulatjelek skáláját.

1. Sárkány kedvem van!

Az, hogy milyen is az a "sárkánykedv", gondolom nem igényel magyarázatot. Igaz, nem kedvtelésből szokott egy nő sárkány lenni, de attól még nagyon is szokott. Csak úgy megtörténik.

A már fent említett fránya hormonok tehetnek mindenről. Én például este még cukiként szoktam lefeküdni, aztán reggel sárkányként ébredek. Gőzöm sincs, hogy hogyan csinálom... Szerencsére az esetek többségében ez egy átmeneti állapot, - még sosem maradtam úgy.

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Marjan_Apostolovic/Ana Ado

2. "Mi bajod van? Semmi!"-kedvem van.

Ez szintén egy olyan érzelmi állapot, ami kizárólag nőknél fordul elő. Ebben a hangulatban benne van a düh, a tehetetlenség, az időhúzás, a bosszúvágy, a szerelem, az elkeseredés, meg még sok minden más.

Kiváltó oka is rengeteg lehet: elég egy elfelejtett dátum, egy cinikus megjegyzés az alakodra, egy továbbgondolt semmiség, egy ártatlan félrenézés. Minden olyasmi, amit egy férfi nem is érzékel, sem akkor, ha ő követi el, sem akkor, ha valaki vele szemben teszi ezt. Így aztán nehéz helyzetbe szoktak kerülni a férfiak, mire megfejtik a SEMMI okát.

3. "Ne szólj hozzám!"-kedvem van

A "Ne szólj hozzám!"-kedv sem egy egyszerű dühös vagyok, vagy mérges hangulat, és a "sárkánykedvvel" sem összekeverendő. Egy nő sokszor érzi, hogy most aztán jobb, ha senki nem szól hozzá! Ellenkező esetben szegény mit sem sejtő áldozat megtapasztalhatja, hogy milyen az, ha a cunami és az Etna egy időben csap le rá egy kiadós tornádó kíséretében.

4. Fetrengős kedvem van

Ennek a hangulatjelnek nagyon megörülnének férfitársaink, és már vágnák is be magukat az autóba, hogy minél hamarabb hazaérve még el tudják csípni fetrengős kedvünk utolsó perceit. El kell, hogy szomorítsam őket: ez a fetrengős kedv nem AZ a fetrengős kedv...

Forrás: Katarzyna Bialasiewicz Photographee.eu/Photographee.Eu

Inkább olyan, mint mikor délután 3-kor még a reggeli kávé foltos pizsamádban zsibbadsz otthon a kanapén, és vadul nézel valami nagyon romantikus, bőgős filmet, két tábla csoki elmajszolása közben.

5. Teréz anya kedvem van

Minden nő lelke mélyén lakik egy kicsike Teréz anya. Olyasvalaki, aki egy érzelmekre játszó riport megnézése után azonnal hazavinné és felnevelné az összes szerencsétlen sorsú gyereket. Aki felszedi az utcáról a kóbor kutyát/cicát, aki aprót ad a hajléktalannak, gyűjti a kupakot a beteg gyerekeknek vagy pénzt utal a rászorulónak.

Neked milyen kedved van?

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.