“A pasim anyja hívott fel, hogy a nevében szakítson velem.” Te is jártál már a mama pici fiával?

párkapcsolat családi konfliktus család kibeszélő anya mama
Vannak szerencsés nők, akiknek életét az anyósok, anyósjelöltek második édesanyaként ragyogják be, míg pechesebb társaik egyenesen attól rettegnek, nehogy a drága mama bombázza szét az egyébként jól működő kapcsolatukat.

Az anyai szív gyakran megdöbbentő cselekedetekre sarkallhatja tulajdonosát, pláne, ha fiúgyermekkel áldotta meg őt a sors. Ilyen történeteket meséltek nekem készséges interjúalanyaim.

Nóra (34) 18 éves volt, néhány hónapja alkottak egy párt a barátjával. Mivel hirtelen hüvelyi panaszok jelentkeztek nála, ellátogatott a körzeti nőgyógyászhoz, ahol nem tudták pontosan diagnosztizálni őt, ezért úgy döntött, elmegy magánorvoshoz. Közben kérte a barátját, hogy ő is iktasson be egy kivizsgálást, de a fiú ódzkodott a dologtól.

Ezután az anyja hívta fel Nórát, hogy kimentse a srácot, mondván, a férfiak elég nehezen viselik az urológiai vizsgálatot, és megkérte őt, hogy először inkább várja meg a magánorvosi eredményt. Végül kiderült, hogy csak a hüvelyflórája borult fel, de akkor azért megvolt a véleménye a párja drága jó anyukájáról, akinek fontosabb volt a gyereke kényelme, mint az ő egészsége.

Lívia (23) és barátja a fiú szüleihez mentek vacsorázni, ám a srác elrontotta valamivel a gyomrát, ezért egész este ágyban feküdt. Külön fürödtek, s mikor Lívia visszament a szobába, még törölközőbe tekerve leült az ágy szélére. Ekkor kopogás nélkül bejött anyuka, majd elkezdte tutujgatni a kicsi fiát, akinek természetesen hozott teácskát és háztartási kekszet, de az kicsit sem érdekelte, hogy ott volt mellette majdnem meztelenül Lívia, akit akkor még alig ismert...

Forrás: Shutterstock

Vikit (20) az exe anyja hívta fel a fia nevében, hogy szakítson vele. Az asszony elmondta, hogy a srác utál konfrontálódni, mert az apja annak idején pokollá tette a család életét, a válás óta pedig mindketten próbálják összeszedni magukat lelkileg. Viki teljesen leforrázva állt a vonal másik végén, csak annyit tudott kinyögni: „Értem, sajnálom."

Barbi (29) barátja vidékről költözött fel a fővárosba, akkor volt 24 éves. Egyszer szóvá tette, hogy miért nem dobja ki a lyukas alsónadrágjait és zoknijait, erre a pasi azt felelte, hogy majd feljön az anyja és ő vesz újakat. Egyébként a mama tényleg rendszeresen feljárt hozzá, olyankor hozta a jó kis hazai kajákat, mosott, takarított helyette, sőt, még bevásárolni is elment és cipelte a rengeteg szatyrot, nehogy a kisfiának leessen a karikagyűrű az ujjáról.

Reni (30) nagyjából három hónapja volt együtt a párjával, mikor elérkezett a születésnapja. A pasi egy márkás parfümöt ajándékozott neki – ugyanolyat, mint amilyet az édesanyja is használt. Sajnos nem csak ez az egyetlen baljós jel ütötte fel a fejét a kapcsolatukban: Reni rájött, hogy a drága mama rettentően kontrollálja a fiacskáját, fontos döntéseibe is beleszól, így pedig képtelen volt őt hosszú távon komolyan venni.

Neked milyen a kapcsolatod az anyósoddal / anyósjelölteddel?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.