szerelem kibeszélő csalódás párkapcsolat kapcsolat jegygyűrű átverés házasság
Laura dühösen meredt a telefonjára. Luigi már több napja nem jelentkezett, pedig arról volt szó, hogy szombaton Magyarországra utazik hozzá. Pár holmiját még nála is hagyta, ezzel is bizonyítva, hogy nem csak a levegőbe beszél, igenis komoly tervei vannak vele.

Prágában találkoztak először egy szakmai konferencián. Mondhatni szerelem volt első látásra, Laura legalábbis azonnal belezúgott a kreol bőrű, fekete hajú és sötétbarna szemű férfiba. Luigi hevesen udvarolni kezdett neki és este már együtt romantikáztak Prága utcáin. Amikor a híres Orloj óra alatt elcsattant az első csók, Laura úgy érezte, megfogta az isten lábát. Luigi jóképű volt, vicces, szenvedélyes és a jelek szerint odavolt érte.

Alig váltak el egymástól, már érkeztek is a szerelmes SMS-ek: „Már most nagyon hiányzol. Alig várom, hogy újra lássalak!" és „Csak rád gondolok, mit műveltél velem?" Laura egy méterrel a föld felett lebegett, amikor visszaért Budapestre, annál is inkább, mert már megbeszélték Luigivel, hogy a következő hétvégén meglátogatja őt. Foglalt egy szobát egy puccos szállodában, ami nagyon imponált Laurának, már számolta a napokat és a perceket, mikor láthatja újra a szerelmét.

A találkozó végül felemásra sikerült. Kiderült, hogy Luigi erősen rend- és tisztaságmániás, felháborodottan mesélte neki, hogy végighúzta az ujját a szobában lévő festményen és tiszta por volt. A szex sem volt az igazi. Bár nagy elánnal estek egymásnak, az együttlét meglehetősen rövidre sikerült és Luigi nem igazán törekedett arra, hogy kárpótolja őt. Laura csak legyintett ezekre. Egyedül az számított neki, hogy a férfi odavan érte, szépeket mond és nyilvánvalóan komolyan is gondolja.

Forrás: Shutterstock

A legközelebbi alkalommal már Lauránál szállt meg a férfi. Laura napokig takarított, hogy megfeleljen a magas elvárásainak, még főzött is, pedig ez nem volt az erőssége. Amikor Luigi megérkezett, kicsit távolságtartónak tűnt és mindenbe belekötött. Kritizálta a taxist, nem tetszett neki, hogy Laura lakása messze van a belvárostól és arról is kioktatta, hogyan kell tökéletes milánói makarónit csinálni. Az esti összebújás után előadta, hogy számára jelenleg a munkája a legfontosabb, a szerelem és a párkapcsolat csak azután jöhet. Ő most építi a karrierjét és nincs ideje arra, hogy mindent feláldozzon egy nőért.

Persze itt már megszólaltak a vészharangok Laura fejében, de még mindig hinni akart a happy endben. A fagyos hangulat ellenére megbeszéltek egy következő találkozót, Luigi pár cuccát még ott is hagyta a lakásban, hogy ezzel is bizonyítsa, vissza fog még térni Budapestre. De a szép szavakat nem követték tettek, az addig heves és szenvedélyes Luigi egyre ritkábban jelentkezett, majd teljesen eltűnt. Laura teljesen kétségbeesett, mi volt ez az egész, mit rontott el, hogy a férfi ilyen gyorsan kiábrándult belőle. Gondosan őrizte a cuccait, hátha egyszer mégis jelentkezik és visszatér hozzá, de ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább belátta, hogy ez nem fog bekövetkezni.

Pár hónap múlva aztán érdekes dologra lett figyelmes. Luigi medencés fotókat rakott fel a Facebook-oldalára, amin egy jegygyűrű ékeskedett az ujján. „Hát ez meg mi???" – háborodott fel, és büszkeségét félretéve azonnal ráírt a férfira. „Igen, házas vagyok" – jött a válasz. „De mit vagy rajta kiakadva, sosem kérdezted, van-e valakim" – adta meg a kegyelemdöfést a férfi.

Ez már persze sok mindent megmagyarázott, és pillanatok alatt porrá zúzta Laura maradék illúzióit. A szekrényhez sietett és kiszórta a földre Luigi összes ott hagyott cuccát, majd ráírt pár ismerősére, nem kell-e esetleg pár minőségi ing valakinek. A férfi még egy méregdrága cipőt is nála hagyott, azt fogta, és a legnagyobb élvezettel kidobta a kukába.

Akkor egy életre megtanulta, hogy ha valaki nála hagyja a cuccait, az nem jelent semmit, mint ahogy az sem, ha egy férfi kezén nincs jegygyűrű.

Nyitókép: Shutterstock

Mit tennél, ha hetekkel azután, hogy összejöttél valakivel, kiderülne róla, hogy házas?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.