szerelem kibeszélő párkapcsolat apasági teszt
Lélegzetvisszatartva nyomkodtam a telefonom billentyűit. Még utoljára összehasonlítottam a képernyőn és a papíron lévő számokat, majd tárcsáztam. Néhány csengés után egy 5 éve nem hallott, ismerős férfihang szólt bele a telefonba.

- Igen, tessék?

- Ööö, szia! Boglárka vagyok - kezdtem meg egy nagy levegővel a begyakorolt mondandómat. - Remélem, emlékszel rám. 5 évvel ezelőtt együtt töltöttük a szilvesztert.

Majd rövid csend következett. Szinte hallani lehetett, ahogy ennek hallatán Ricsi az emlékei között lapozgatni kezd - buliról bulira, csajról csajra.

- Hát... 5 évvel ezelőtt elég sokat jártam bulizni mindenfelé.

- Egy apasági vizsgálat miatt kereslek - böktem ki a mondatot, amire már hetek, sőt, hónapok óta készültem. - Tudod, nekem van férjem, és van egy közel 4 éves kislányom. És... egy romokban lévő házasságom.

Ricsi csak némán állt a vonal másik oldalán, igazából fel sem fogta a hallottakat. Szerette volna hinni, hogy vicc az egész. Hiszen ilyen csak másokkal vagy a filmekben fordul elő. De hogy vele? Az egyszerűen lehetetlen!

- "Bassza meg!" - csúszott ki a száján kendőzetlenül a hirtelen reakció. Képtelen volt bármit mondani, bármit gondolni. Sem tiltakozni, sem kérdezősködni nem volt ereje.

Éreztem, hogy ezen a ponton nagyjából be is fejeződött az első beszélgetésünk. Tudtam, hogy idő kell neki, amíg legalább részben feldolgozza a hallottakat. Ezért inkább a személyes találkozót javasoltam, amibe - valószínű a sokk hatására - rögtön belement. Hát így találkoztunk újra - idézi fel Bogi rég nem látott barátnőjének azt a bizonyos első telefonbeszélgetést, majd folytatja a történetet.

Apró félelem azért volt bennem, hogy Ricsi időközben lemondja majd a találkozót, de szerencsére nem így lett. A megbeszélt helyen és időpontban várt rám. Az arcáról a fáradtságon kívül mást nem tudtam leolvasni, de az első pillantásából látszott, hogy megismert. Pedig én már a legrosszabbra is felkészültem, de kellemesen csalódtam.

Forrás: Shutterstock

Annak ellenére, hogy az első percek nagyon kínosan teltek, sikerült mindent értelmes ember módjára megbeszélnünk. Ricsi nem vádolt, nem hibáztatott semmiért. Kijelentette: ha övé a gyerek, akkor gondoskodni akar róla, részese lesz az életének. Akkor még fogalmam sem volt, ezt miként fogom megugrani, de belementem.

Én elmeséltem az exférjemmel való kapcsolatomat, az épp kilátásban lévő válásomat és az oda vezető okokat. Ő pedig röviden vázolta a kapcsolati státuszát: egyedülálló, nősülési szándék nélkül. Nagyjából ettől a naptól beszéltünk rendszeresen. Először csak a vizsgálat miatt, végül már magunk miatt is. Aztán eljött a nap, amikor kiderült: ő az apja a kislányomnak. Számomra pedig ezen a napon vált bizonyossá, hogy biztosan elvált nő leszek.

Ezután egyre többet találkoztunk személyesen is, hogy a kicsivel való megismerkedés ütemét átbeszéljük. Végül a találkozások egyre sűrűbbé váltak, és már hármunkról kezdtek el szólni. Nem a múltról, nem a hibákról - hanem a jövőről és a tervekről. A közös jövőnkről és a közös terveinkről...

- Aztaaa. Ez elég nyálas történet - szólalt meg Bogi barátnője, aki részinformációkat ugyan tudott a kapcsolatról, de most egy üveg bor kíséretében teljesen a hatása alá került a sztorinak. Így tőle szokatlan módon csak kortyolgatja az édes nedűt, és hallgatja a folytatást.

- Ha nem is egy szempillantás alatt, de szerelmesek lettünk. Sokan azt mondják, hogy csak a gyerek miatt van velem, de én tudom, hogy tévednek. Sokakkal ellentétben ő egy gyerek miatt nem vett volna feleségül. Ahogy kistestvért sem akart volna a kislányunknak csak a látszat kedvéért - jelenti ki Bogi, miközben megsimogatja gömbölyödő pocakját.

Bogi történetét B. Barbi jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.