párkeresés kibeszélő királylány tippek
Kislány korod óta arra vágysz, hogy királylány legyél, és majd eljöjjön érted a királyfi. Erről szól az összes játék, farsangi jelmez, a kedvenc gyerekkori meséid. Belovagol majd lóháton vagy egy fehér biciklin, és lesz hetedhét országra szóló lakodalom és boldoganéltekamígmegnemhaltok.

Közben felnőttél, de valahol még mindig benned él ez a kislány. Lehet, hogy még vársz a királyfira, vagy már ott van veled, csak nem teljesen olyan, amilyennek a mesék leírták. Ezért próbálod előhozni a benne rejlő hős lovagot, de valahogy csak nem akar sikerülni. Kétségbeesésedben házsártos vagy, veszekszel, követelőzöl, számon kérsz, vagy éppen szúrós sündisznóvá gömbölyödsz. Pedig, ha azt szeretnéd, hogy királylányként bánjanak veled, nincs mese, úgy is kell viselkedned!

Képzelj magad elé egy királylányt:

  • Egy királylánynak van tartása, de nem megközelíthetetlen jégkirálynő.
  • Nem felhúzott orral várakozik a toronyban, hogy nagy kegyesen fogadja az udvarlóját, hanem leereszt neki egy kötelet (vagy a haját), hogy az könnyebben felmászhasson.
  • Nem dühöng, nem követelőzik, hanem szelíden, de határozottan elmondja, ha bántja valami, ha szomorú, vagy ha szeretne valamit.
  • Engedi a királyfinak, hogy találkozzon a barátaival, mert megbízik benne (hiszen egy királyfiról beszélünk). És nem csimpaszkodik rá, mert jól érzi magát nélküle is - ahogyan megismerkedésük előtt is tök jól elütötte az időt a toronyban.
  • Nem kezd el veszekedni, ha elhúzódik a csata, és a királyfinak sokáig kell maradnia.
Forrás: Getty Images/PeopleImages.com - #1411831/#Ms Yapr
  • Egy királylány rábízza magát a királyfira, és nem akadékoskodik, hogy tud egy rövidebb utat a kastélyba. Pláne nem szól be, hogy nem ezt a lovat kellett volna hozni, és a másik páncél, amit előző este kikészített, sokkal jobban állt volna.
  • Nem harcol a királyfival, hogy megmutassa neki: ő is ér annyit, mint egy férfi. Hiszen tudja, hogy mindkettőjüknek mások az erősségeik és a gyengeségeik. Nem ellenfelek, hanem kiegészítik egymást.

A mai királyfik mások, mint amikről a mesék szólnak, viszont sokkal emberibbek. Még azt is meg merem kockáztatni, hogy jobban jársz velük, mint a mesebeli elődeikkel: nem molesztálnak, amíg az igazak álmát alszod, hogy aztán, ha magadhoz tértél, feldobjanak a ló hátára, és hazavágtassanak veled a kastélyba - ha szeretnéd, ha nem.

Viszont képesek hétköznapi hőstettekre, amik sokkal többet érnek. Nem vívnak sárkányokkal, de le tudják tekerni a befőttes üveg tetejét, és a pókot is kiviszik, ha kéred. Hozzájuk lehet bújni éjszaka, amitől a királylány biztonságban és szeretve érezheti magát akkor is, ha nem az ellenség veri a várkaput, csak az utcában szólalt meg egy autóriasztó.

Nyitókép: iStockphoto

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.