PR cikk
Talán önnel is előfordult már, hogy álmában fogai eltörtek, kihullottak a helyükről vagy teljes mértékben hiányoztak a szájából. Ez a tudatalatti jelenség épp olyan gyakori, mint amikor az ember azt álmodja, hogy publikus helyen jár nadrág nélkül.

Talán önnel is előfordult már, hogy álmában fogai eltörtek, kihullottak a helyükről vagy teljes mértékben hiányoztak a szájából. Ez a tudatalatti jelenség épp olyan gyakori, mint amikor az ember azt álmodja, hogy publikus helyen jár nadrág nélkül.

Forrás: moriczdental.hu

De miért álmodunk olyan gyakran a fogainkról? Az álmok jelentését már hosszú ideje próbálják megfejteni, és a válaszadást tovább nehezíti, hogy az idők során a különböző kultúrák más és más jelentéseket párosítottak egy-egy jellegzetes álomképhez. Az is előfordulhat, hogy az álmok csupán véletlenszerű emlékek és az elme játékainak szüleményei is lehetnek, tehát nem feltétlenül kell jelentést keresnünk mögöttük.

Mindezt szem előtt tartva íme néhány gyakori, fogakkal kapcsolatos álom, és egy-két feltételezés arról, hogy mit is jelenthetnek.

Álmok, amelyekben kihullanak a fogaink

Azok az álmok, amelyekben kihullanak az ember fogai nagyon kellemetlenek lehetnek, de viszonylag gyakran előfordulnak. Egyesek szerint ilyenkor nem feltétlenül a fogak miatt kellene aggódni, mert ezek az álmok arra utalhatnak, hogy valamilyen támogatásra van szükségünk, amit nem kapunk meg. Mások szerint a kihulló fogak a kommunikációval és értelmezéssel kapcsolatos problémákat jelzi.

Álmok, amelyekben széttörnek a fogaink

Ha álmunkban megrepednek vagy széttörnek a fogaink, akkor meglehet, hogy túlságosan aggaszt bennünket az egészségünk vagy a halandóságunk.

Ez nem is olyan elképzelhetetlen, ugyanis szánk egészsége bizonyítottan kapcsolatban áll szervezetünk állapotával.

Álmok, amelyekben porrá válnak a fogaink

Ez a bizarr álom a korosodással vagy a megbetegedéssel kapcsolatos aggályainkat jelentheti.

Álmok, amelyekben kihúzzák a fogainkat

Egyesek szerint ezek az álmok azt jelenthetik, hogy félünk, hogy valamit el fognak venni tőlünk. Egy másik magyarázat egy közelgő fogorvosi kezeléstől való félelem is lehet, ami ilyen kellemetlen álom formájában jelenik meg tudatalattinkban.

Íme néhány hasznos tudnivaló a valóságról

Habár álmaiban nem feltétlenül befolyásolhatja, hogy mik történnek fogaival, ébrenléte során rengeteget tehet annak érdekében, hogy ezek a rémképek ne válhassanak valósággá.

A fogak védelme

A valóságban a fogak általában valamilyen sérülés vagy súlyos fogínybetegség miatt hullhatnak ki. Egyes sportolók számára erősen ajánlott a fogvédők használata az edzések és meccsek során. A fogínybetegséget megfelelő szájhigiénia fenntartásával lehet elkerülni. Ha szeretné megőrizni fogai egészségét, akkor érdemes felkeresnie a Móricz Dental budapesti magán fogászatát, ahol bármely fogászati problémájára megoldást találnak, és segítenek a megelőzésben is!

A sérült fogak javítása

Még ha fogai valamilyen módon meg is sérülnek, bizonyos esetekben különféle módszerekkel (tömések, koronák) ki lehet javítani őket, hogy visszanyerjék eredeti funkciójukat. Súlyosabb esetekben fogpótló megoldások is igénybe vehetők.

A fogak karbantartása

Nagyon fontos, hogy rendszeresen eljárjon fogorvosához, aki még időben észreveheti a kezdődő problémákat. Sok ilyen fogászati probléma még könnyedén kezelhető, ha elég hamar felfedezik őket. Kérjen egy állapotfelmérést a Móricz Dental fogorvosaitól, és kérjen tanácso, hogy milyen gyakran járjon el általános vizsgálatokra. A legtöbbek számára ez egy hathónapos intervallum, de egyeseknek ennél gyakoribb ellenőrzésekre lehet szüksége. Érdemes továbbá fél évente kérni a fogkő eltávolítását is.

Természetesen a fogak otthoni védelme és tisztán tartása a legfontosabb ahhoz, hogy rémálmai ne váljanak valóra. Mosson fogat fluoridos fogkrémmel napi két alkalommal, illetve használjon rendszeresen fogselymet is a fogak közötti hézagok tisztán tartásához.

Ügyeljen étrendjére is: a savas, cukros élelmiszerek elgyengítik a fogzománcot és fokozzák a fogszuvasodás kockázatát.

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.