Csupasz tekegolyó vagy dús oroszlánsörény? Egy férfit márpedig a dús haj tesz férfivá!

magazin kibeszélő fétis dús haj kopaszság hajfétis kopasz vonzó hajkorona
Az esti rituáléink közé tartozik, hogy én leülök a kanapéra, Dani pedig lefekszik és az ölembe hajtja a fejét. A munkából hazaérve így szoktunk leereszteni és pihenni pár percet, mielőtt átöltözünk otthoniba és nekilátunk vacsorát készíteni. De előfordult, hogy ebben a pózban sorozatoztunk, vagy szundítottunk el a vasárnapi ebéd után. A legjobb az egészben, hogy pont kézre áll a buksija, és könnyedén túrhatom a haját. A haj ugyanis a fétisem.

Mindenki mást néz meg a férfiakon. Nyilván vannak az olyan egyértelmű dolgok, mint az izmos és erős kar, a formás hátsó, a deltás hát, a duzzadó nadrág vagy a kockás has, viszont nem egyszer bebizonyosodott, hogy az ilyen extrákkal megáldott pasik tényleg csak egyéjszakás kalandra jók, semmi többre. Nem beszélve arról, hogy a kigyúrt felsőtestet általában hurkapálcika lábak tartják és baltával faragott arc társul a látványhoz.

A férfi megjelenéséből rengeteg minden kiolvasható. A fogak, a kéz és a köröm állapota tűpontosan megmutatják, hogy az illető mennyire igényes és ápolt, az arc pedig az illető mentális egészségéről is sokat elárul. A tekintet például roppant beszédes tud lenni, ugyanis egy gondterhelt, fáradt és stresszes ember már méterekről felismerhető, hiszen nemcsak a Louis Vuitton méretű táskák, hanem a fakó szem is azt jelzi, hogy valami nincs rendben.

Van azonban olyan, hogy előtör belőlem a rák-énem, és ha látok egy cuki, helyes, ám fáradt és gyámoltalan pasit, akkor legszívesebben megmenteném és hazavinném, mint egy kóbor kutyát...

Az esetek többségében viszont azt látom igazán vonzónak, aki rendben van magával, aki elfogadja a saját hibáit, elégedett az életével és a testével, hiszen belőlük mindez sugárzik, és a pozitív energiák, az optimizmus megszépíti a közepes férfiakat. Ám nincs olyan kisportolt test, nagy önbizalom vagy vastag pénztárca, ami számomra helyettesíteni vagy pótolni tudná a szép arcot. Nem tudnám azzal a férfival leélni az életemet, akire rá sem tudnék nézni.

Forrás: Shutterstock

Számomra ezért az a legfontosabb, hogy szép legyen az az arc, amelyet elalvás előtt és ébredés után láthatok, amelyet a kezemben tarthatok és természetesen legyen olyan dús a hajkoronája, hogy egy madárcsalád is fészket rakhasson benne.

Sokat olvastam arról, hogy másokat pont a kopaszság vonz, mert erőt és férfiasságot sugároz a tar kobak. Szerintem egy tekegolyóról és a nyaknál gyűrődő bőrről minden elmondható, csak az nem, hogy vonzó vagy szép lenne. Egy kopasz kutyát nem vennék magamhoz. Ezzel ellentétben egy dús hajkorona, - legyen az rövidebb vagy érjen vállig -, maga a gyönyör. Imádom a párom hajának tapintását és az illatát, imádok beletúrni és az ujjaim közt érezni. Ha zaklatott vagyok, vagy stresszes a munka miatt, ez az érzés mindig képes megnyugtatni.

A hosszú és dús haj persze lehet visszataszító is, ha a gazdája nem gondozza vagy nem bánik vele megfelelően. Fontos, hogy a férfi adjon magára, legyen ápolt és tartsa be az alapvető higiéniai szabályokat. Nem hinném, hogy ez túl nagy elvárás lenne.

Százszámra állnak rendelkezésre a kimondottan férfiak számára készült kozmetikai termékek, arc- és hajápolók, melyeket nem szégyen használni. Az sem lehet kifogás, hogy nehéz eligazodni a drogériák útvesztőjében, hiszen rengeteg tipp és trükk található a neten, és mellesleg a fodrásztól is lehet tanácsot kérni.

Tudom, hogy a külső nem minden, és a belső értékek a lényegesek, de ne legyünk álszentek! Ahhoz, hogy rájöjjünk, milyen jó egy könyv, muszáj hogy megfogjon minket a borítója! Nem beszélve arról, hogy egy szép regényt inkább tartunk a polcon, mint egy rongyos füzetet.

A kopaszság vagy a dús haj a vonzóbb?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.