önbizalom kibeszélő szerelmi élet párválasztás önbizalomhiány önértékelés
Gerda totális extázisban érkezik meg a lányos találkozóra, már alig várja, hogy megmutassa újdonsült szerelme fotóját a barátnőinek. Nemrég ismerkedtek meg, néhány hete találkozgatnak csupán, de eddig babonából titkolta a dolgot, most viszont úgy érezte, eljött az idő, hogy meséljen a boldogságáról.

- És nemcsak okos, hanem végtelenül előzékeny is. Olyan, mintha folyton lesné minden gondolatomat, és tudná, mikor, mire vágyom. Életemben nem tapasztaltam még hasonlót, ez a pasi esküszöm, hogy nekem lett teremtve - örvendezik Gerda, a többiek meg lelkesen osztoznak az örömében, mire Tünde átveszi a szót:

- Jó-jó, elég mostmár a dumából, eleget hallottunk róla, mutass már egy képet, megöl a kíváncsiság.

Gerdának nem kellett kétszer mondani, elővette a telefonját, rákattintott a srác közösségi oldalára, és megnyitotta a profilképét - ám ezt követően egyáltalán nem az történt, amire számított. Néma csend lett úrrá az asztaltársaság minden tagján, lefagyott arccal nézték a képernyőt, és mintha mindenki megkukult volna. Ólomlábakon vánszorogtak a másodpercek, és kezdett kifejezetten kínos lenni a helyzet mindenki számára.

- Nagyon... kedves... - nyögte oda végül Tünde, hogy valamiképp oldja a feszkót.

- Igen, és magasnak tűnik... ami végülis előny... - próbálkozott tovább Erika is, de Gerda érezte, hogy valami nincs rendben.

- Hát, nem vagytok annyira lelkesek, mint eddig. Nem értem, most mi a baj?

- Az a baj Gerda - vágott közbe Kitti, aki eddig csak némán hallgatott - , hogy ez a csávó egy Zsiguli, te pedig egy Porsche vagy. Ezt így érted?

- Nem értem, sőt, elutasítom, egyáltalán nem akkora közöttünk a kontraszt, csak ez egy előnytelen kép róla.

Forrás: Shutterstock

- De Gerda, könyörgöm, attól még kopaszodik, kuszák a fogai, el van hízva, és minden ruhájában úgy néz ki, mint egy jóllakott óvodás. Ezen a legjobb fotós se tudna változtatni, viszont azon nem ártana végre változtatni, ami a te fejedben van.

- Most ez komoly?! Idejövök jókedvvel, hogy megosszam veletek az örömömet, erre ti nekiálltok fikázni valakit, akit sosem láttatok, csak azért, mert SZERINTETEK nem elég jóképű?

- Miért, szerinted jóképű?

- Igen... - mondja halkan Gerda.

- Nem hallom! Tedd a szívedre a kezed és nézz a szemembe: szerinted ez a pasi van annyira jó pasi, mint amilyen 10 pontos csaj te vagy? - szegezi neki ellentmondást nem tűrően a kérdést Kitti.

- Igen, nekem megfelel.

- Hát pont ezzel van a baj, drága barátnőm, hogy neked ez megfelel, miközben klasszisokkal jobbak közül válogathatnál. És őszintén hálás lennék, ha ti ketten, akik itt lapítotok mellettem, megerősítenétek abban, hogy Gerda nagyon alul lőtte magát párválasztás terén ISMÉT.

Gerda kérlelő tekintettel nézett Tündére és Erikára, de sajnos ők is Kitti véleményét osztották.

- Az a baj veled, Cica, hogy még mindig nem látod magad reálisan. Te még mindig úgy választasz pasit, mint gimis korunkban, amikor pattanásos volt az arcod, fogszabályzót hordtál, el voltál hízva, és a nővéred levetett gönceiben kellett járnod. Erről rengeteget beszélgettünk már, hogy nem elég fizikailag kilépni ebből a múltbéli szerepből, ezt fejben is le kell tudni követni. Viszont te ezt egyáltalán nem csinálod. Fizikailag roppant jól összeraktad magadat, szép a bőröd, szép a hajad, jó az alakod, jó cuccokban jársz, de közben kizárólag olyan pasikat választasz, akik az iskoláskori önmagadhoz passzolnak. Emiatt persze sikertelen vagy a magánéletben, hiszen ezek a szerencsétlen faszik se értik, mit keresel mellettük. Kb. olyan érzés lehet nekik, mintha most idelépne mellénk Brad Pitt és azt mondaná, hogy te vagy élete szerelme, itt egy gyűrű, pattanj fel egy magángépre és irány Amerika. What...? - próbálkozik Erika is eggyel szelídebb stílusban, mint Kitti.

- Ráadásul javuló tendenciát se látni, mert ha legalább egy fokkal normálisabb embereket választanál időről-időre, akkor azt mondanám, oké. De nem, te ugyanolyan gáz pasikba tudsz beleszeretni.

Úgyhogy bármennyire is nem akartam ilyet mondani, de most mégis azt mondom, hogy keress egy pszichológust, mert hiába vettél meg mindent magadnak, hogy szép legyél, önbizalmat nem tudsz venni, márpedig anélkül örökké megalkuvó leszel, és életed végéig boldogtalan.

L. Mónika

Lehet boldog egy csúnya pasi és egy szép nő?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.