párkapcsolat hűtlenség kibeszélő szerető
Állok a kiterített, száradó gyermekholmik, bugyik és kisgatyák előtt, és azt kérdezem magamtól: "Mi a fenét keresek én itt?" Odakint a férfi éppen a függönyöket húzza össze. Még a sarkokat is gondosan megigazítja. Óvatos...

Talán már rutinja van ezekben az alkalmi szerelmi légyottokban. Körbevezet, büszkén mutogatja, mije is van. Én pedig számba veszem a tulajdonát, a magánbirtokát, az életét - annak az embernek, aki az én szívemet is több hónapja birtokolja.

Elképzelem, ahogy a felesége kávét főz neki az égő neon alatt, a reggeli derengő homályban. Aztán az esti meseolvasást a nem túl tágas gyerekszobában, a közös tévézéseket a nappaliban - és végül eljutunk a hálóba. A hatalmas, hitvesi franciaágyon szétterülő konzervatív, kézi hímzéses ágytakaró pedáns és hagyománytisztelő asszonyra vall.

Nem, azt nem idézem magam elé, mi folyhat a hímzett párnák között. De még látom, ahogy egy finom női kéz elsimítja a ráncokat a lepedőn. Érzem az általa teremtett légkör illatát. Az öblítő illatú gyermekruhák, a reggeli tojásrántotta és a kifényesített férficipő szagának jellegzetes egyvelege arra emlékeztet, hogy itt egy hús-vér család él. Csak úgy cikáznak a szemem előtt a hétköznapok történései.

És e falak most meg lettek szentségtelenítve azáltal, hogy illetéktelen vendégként meglesem, mi folyik az ajtók mögött. Kis stílű tolvajnak érzem magam, aki a fal mellett lapulva, csendben osonva surrant be ide, hogy ellopjon valamit, ami nem az övé. Mert a függönyök nem képesek eltakarni mindent. Hiába húzta be őket a férfi, a lelkiismeret-furdalást, a bűntudatot nem képesek elrejteni. És az önérzetet sem. Mert hiába a hízelgő szavak, a feleséget kritizáló megjegyzések, hát mi vagyok én, hogy dugdosni kelljen?

Forrás: Shutterstock

Az ördög azonban már a párnák mögött bujkál, és lassan beköltözik a lelkembe: mindent feledve, szerelmesen bújok a férfihoz. A becserkészés lassan a végéhez közeledik, a csábító már éppen elejtené a vadat, amikor megcsörren a telefon. "Ezt fel kell vennem" - mondja. "Szia drágám! Minden rendben? A gyerekek?" És a másik szobába átvonulva óvatosan behúzza maga mögött az ajtót.

Megsemmisülve ülök a kanapén. A férfi hidegvérűségén megdöbbenve szóhoz sem jutok, bár ha akarnék, sem tehetném, hiszen mielőtt kiment - ujját az ajkaira helyezve -, csendre intett.
Vajon csak eljátssza a hősszerelmest, de valójában nem is a nagy Ő vagyok, csupán a következő leterítésre váró vad? Miről mesélnének ezek a falak, ha beszélni tudnának, és vajon hány trófea lógna már rajtuk?

A mindig elnyomott kérdések most hangosan dörömbölnek a fejemben, és ki akarnak törni belőlem - de tudom, hiábavaló lenne, csupán elterelő válaszokat kapnék, és bevetésre kerülne a nagyágyús - és már egyszer elsütött - mondat: "Soha nem szerettem még így senkit!"

A női önérzetem pedig fellázad. Hát ennyit érek én, hogy bujkálnom kelljen? Ekkor ránézek a kiterített, száradó gyermekholmikra, a kantáros kisnadrágokra, bugyikra és kisgatyákra.

És elhatározom magam. Csendben kinyitom az ajtót, és leszaladok a lépcsőn. Talán még nem késő. Az utolsó buszt még elérem. Nem, én nem leszek sohasem a játékszered!

Judit történetét Herczeg Zsuzsa jegyezte le.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.