Férfivélemény: Ne vicceljünk! Az erotikus regény nem szépirodalom, hanem a nők pornója (18+)

szex pornó kibeszélő felnőtt erotikus regény magazin pornóregény romantikus irodalom
Az egyik barátom felesége szó szerint falja most a pikáns könyveket. Belekezdett egy sorozatba, és már a második csomagot rendelték meg, ő pedig alig két nap alatt kiolvassa az egyre vastagabb, lassan nyolcszáz oldalból álló fülledt történeteket. Pornót nem néz, és kikéri magának, hogy a könyveit a felnőttfilmekhez hasonlítottam.

Nincs mit szépíteni, az erotikus regények bizony ugyanúgy pornográf tartalmak, mint azok a videók, amelyeket a férfiak néznek!

Teljesen felesleges azzal védekezni, hogy a nőknek szóló romantikus könyvek szépirodalmi alkotások, és a szex, a lapokból feltörő mennyei sikolyok mind csak mellékesek, hiszen a lenyűgözően csavaros történet miatt olvassák ezeket a világon mindenhol. Pont ezért szentségtörés egy lapon említeni ezeket a könyveket a gagyi pornófilmekkel. Ugyan már... Kit akarnak ezzel átverni? Pontosan tudja mindenki, hogy a szaftos könyvek arra szolgálnak, hogy felizgassák az olvasót, és éppen az erotika a domináns, a sztori pedig csak másodlagos.

Nem tagadom, azért felcsigázott ez az egész és kíváncsivá tett, miért indíthatják be nők millióit az efféle regények? Mit tudnak ezek a könyvek – szándékosan nem hozok példának egyet sem –, hogy életkortól és családi állapottól függetlenül ennyi nőt képesek megbabonázni? Kezembe vettem az egyik ilyen könyvet és engem lepett meg a leginkább az, hogy az írott pornó valóban sokkal jobb, mint bármi, amit korábban néztem. Olyan összetett, különleges élmény, amit manapság már egyik felnőttfilm sem képes megadni nekem.

De mi lehet az erotikus regény titka?

A válasz viszonylag kézenfekvő: a videókkal ellentétben megdolgoztatják az ember fantáziáját. Miközben a pornókban készen kapjuk a szereplőket, addig a könyveket olvasva mi magunk képzelhetjük el az aktus résztvevőit. Ez pedig hatalmas fegyvertény! Nem egyszer előfordult velem, hogy azért kapcsoltam ki egy pornófilmet, mert nem vonzott egyik-másik színész, zavart az egyikük arca vagy maga a helyszín, és a sztori is annyira butuska volt, hogy nem tudott izgalomba hozni. Nekem pedig nem elég, ha csak látom a szexet, kell hogy vonzóak legyenek a szereplők, hogy bele tudjam élni magam. A könyveket olvasva pedig olyasmit képzelek el, ami valóban felizgat.

Forrás: Shutterstock

Ez a fajta szabadság egészen új szintre emelte számomra a pornófogyasztást. Nyilván írótól és történettől is függ, mennyire tud beszippantani és mennyire kedvelem meg a figurákat, de ebben keresendő az erotikus regények másik vonzereje. A nők sokkal szívesebben fantáziálnak (néznek és olvasnak) olyanról, akit ismernek, akit kedvelnek, aki közel áll hozzájuk. Míg a férfiaknak szinte nem is számít, kik a pornófilmek szereplői, hiszen maga a szex, az egymáshoz simuló testek látványa, egy formás fenék vagy mell is felizgatja őket. A nőknek viszont kell az érzelmi kötődés. Ezt a pornófilmek nem tudják biztosítani, egy pornóregény viszont teljesen kielégíti a nőket.

Amint megismertem és megkedveltem a könyv szereplőit, úgy kezdett el érdekelni a sorsuk. Már nemcsak a szaftos jelenetekért olvastam a történetet, hanem kíváncsi voltam arra, mi lesz velük. Összejönnek-e vagy szakítanak, ki tesz nekik keresztbe és az egészre csak hab volt a tortán, hogy néha úgy egymásnak estek a szereplők, hogy bizony én is rávetettem magam a páromra. Egy-két jelenet olvasása közben kivert a veríték és éreztem, ahogy egyre keményebb leszek... Sosem gondoltam volna, hogy ennyire fel tud izgatni az olvasás!

Egy szó mint száz, meg kell kövessem az erotikus regények rajongóit, és beismerem, van ezekben a könyvekben szépirodalmi érték.

De, ahogy én képes voltam nyitni egy számomra ismeretlen terep felé, úgy a pikáns sztorik szerelmesei is leszállhatnának a magas ló...ról, mert végső soron a pornóregények is ugyanazért készülnek, mint a felnőttfilmek.

Nem kellene tehát lenézni senkit azért, mert videókkal izgatja fel magát, és főleg nem kell senkit megkövezni azért, amiért egy boldog párkapcsolatban is teret kapnak efféle ajzószerek.

Azt pedig kikérem magamnak, amiért valaki a pornónézést hallva megcsalást kiált, mintha egyenlőség jelet lehetne tenni a mással való csók és szex, valamint a felnőttfilmek nézése közé. Csak tudnám, milyen életet élhetnek azok, akik másokat ennyire szigorú szabályok szerint ítélnek meg, és már azért keresztre feszítik a férfiakat, ha azok ránéznek valakire. Gyanítom, hogy nekik is lenne mit takargatniuk...

Te szoktál erotikus regényeket olvasni?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.