Zavar, hogy a 30 éves fiam szingli, ezért eldöntöttem: keresek neki barátnőt

szerelem kibeszélő anya-fia anyáskodás magazin párkeresés kapcsolat
A fiam egy jóképű, sportos üzletember, de valamiért nincs szerencséje a nőkkel. Úgy érzem itt az ideje, hogy a kezembe vegyem az irányítást, és megtaláljam neki a tökéletes párt. Szeretném, ha megállapodna és családot alapítana, szeretnék már nagymama lenni.

A lányommal egy étteremben vacsoráztunk, amikor halkan odasúgtam neki: "Nézz balra, de ne bámuld meg nagyon!" Nem értette, mire gondolok, hiszen ő balra csak egy nyugdíjasokból álló társaságot látott. "Mit nézzek azon a csoport öregen?"- kérdezte vissza. "Nem, ott van az a szőke, csinos pincérnő, aki folyton mosolyog, pont jó lenne a bátyádnak. Mit gondolsz? Elkérjem a telefonszámát?" - kérdeztem suttogva.

A lányom annyira kínosan érezte magát, zavarodott arccal bámult rám. Majd végre sikerült kinyögnie valamit: "Anya hagyd, Feri tud magának is párt találni, nem kellesz hozzá. Foglalkozz inkább magaddal."

Nem tudtam túltenni magamat a dolgon, de nem szóltam semmit, mégis olyan hangosan járt az agyam, hogy hallani lehetett a gondolataimat. Nem is figyelek a lányomra, ő magából indul ki, ő ezt nem értheti, neki mindig olyan egyszerű társat találni. Fél füllel hallgatom, ahogy beszél valamit a munkájáról, de a szememet a pincérnőn tartom. Csodálom, milyen ügyes, hogy suhan az asztalok között, és látszik, mennyire élvezi azt, amit csinál. Igazi főnyeremény.

Egy remek ötlet jutott eszembe: le kellene fotóznom a lányt és elküldeni a fiamnak. Na jó, csinálok egy képet, el is küldöm Ferinek, azzal az üzenettel, hogy: "Nézd, kit talált neked az anyukád!" A lányom rám szólt, hogy tegyem már el a telefonomat, és figyeljek rá. Nem értem, miért nem fogja fel, hogy vannak fontosabb dolgok is, mint az ő munkahelyi nyavajgása.

Harminc éves a fiam, nem lakik otthon, néha jár csak haza, de akkor hozza a szennyesét is. Jóképű, szakállas, vicces és nagyon okos férfi, tiszta apja. De valamiért nincs szerencséje a nőkkel, mindig hisztis cafkákat talál. Már annyira elege van, hogy inkább szingli szeretne maradni - legalábbis nemrég ez csúszott ki a száján, és szerintem komolyan gondolta. Itt az ideje, hogy a kezembe vegyem az irányítást.

Én pontosan tudom, milyen nő mellett lenne boldog a fiam, hiszen egész életében ismertem. Az álomnő egy fiatal, talpraesett, gyakorlatias nő, aki humoros, laza, de érzelmes és nagyon szereti a fiamat.

Nem is értem mi a baj azzal, hogy én választom ki a fiam barátnőjét. A múltkor, amikor nálam járt, tudtam, hogy a csinos szomszédlány egyedül van otthon, ezért átküldtem, hogy kérjen már egy kis cukrot a délutáni süteményhez. Végül kiderült, hogy nem volt egyedül, az új barátjával töltötte a hétvégét.

Elég rosszul jött ki a szituáció, pláne, hogy Feri is rájött a turpisságra. Kikérte magának, hogy miért szólok bele az életébe, és valahol meg is értem, hiszen valóban semmi közöm hozzá. De akkor is úgy gondolom, hogy ennek a párkapcsolat ügynek pontot kell tenni a végére, és Feri már annyit csalódott, hogy teljesen elveszett a hite. Nem nyitott, nem kezdeményez, rá sem néz a nőkre, mintha tudatosan kikapcsolta volna a fejében a csaj gombot. Ezt anyaként végignézni rettentő fájdalmas, egyben igazságtalannak érzem, hogy egyedül van szegény. Szóval, nem álltam le.

Forrás: Shutterstock

Legközelebb megkérdeztem a fiatal fitneszedzőmet, hogy itt lakik-e a közelben, hátha jó lesz a fiamnak. A nő bólintott, én pedig tovább kérdezősködtem:

- És egyedül?

- Nem, a barátommal - felelte.

A francba - futott át az agyamon. Jó, nem baj, majd jön más. Kitaláltam, hogy elviszem a fiamat a kedvenc éttermembe, ahol a pincérnő is dolgozik, hiszen ki tudja, talán ő lesz a tökéletes nő. Azt mondtam neki, hogy valami nagyon fontosat szeretnék megbeszélni, ezért estére egy vacsorát beszéltünk meg. Szerencsére már rég elfelejtette, hogy innen küldtem neki a fotót a felszolgáló lányról. Miután a hölgy felvette a rendelésünket, megkérdeztem a fiamat: "Na, mit gondolsz?" Fel sem nézett a telefonjából, majd az orra alól csak annyit dörmögött: "Anya, tudom mire készülsz, állj le!" Próbáltam visszafogni magam, ezért az este folyamán nem hoztam fel többet a dolgot, de azért persze figyeltem.

A lány elképesztően kedvesen mosolygott Ferire, de ez nem meglepő, hiszen iszonyú jóképű - bár az is igaz, hogy ez a lány mindenkivel kedves, szóval ebből még nem érdemes következtetéseket levonni. Később aztán kimentem a mosdóba, és mire visszatértem, arra lettem figyelmes, hogy a fiatalok kedélyesen cseverésznek, a fiam szellemeskedik valamit, a lány meg nevetgél. Persze, azonnal szétröppentek, amint megláttak, én meg igyekeztem úgy tenni, mint aki nem észlelt semmit. Végül kifizettük a számlát, majd távoztunk. A fiam arcán letörölhetetlen vigyor cikázott, de nem szólt semmit, csak csendben sétált mellettem az autóhoz. Nem bírtam ki, muszáj volt megkérdeznem:

- A pincérlány miatt somolyogsz, kisfiam?

- Nem... - válaszolta szűkszavúan, de továbbra is csak mosolygott.

- Haragszol anyádra, amiért megint csőbe húzott?

- Nem...

- Ugye, hogy nem volt rossz ötlet idejönni? - kérdeztem lelkendezve, mert láttam, hogy ezzel a lánnyal mintha tényleg lenne valami.

- Nem, anyukám, valóban nem... - ismerte el foghúzva.

- Esetleg fogsz valami mást is mondani ezzel a témával kapcsolatban ma este, minthogy "nem"?

- Nem... - majd a szemembe nézett, és meg is válaszolta minden kérdésem. A szeme mosolygott, és újból felcsillant benne az a pajkos vidámság, amit hosszú évek óta nem láttam már.

Nyitókép: Shutterstock

Szerinted probléma, ha egy anya irányítja a felnőtt gyereke magánéletét?

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.