Berki Krisztián halála: Sosem tudhatod, mi bújik meg a határozottság maszkja mögött

Facebook Berki Krisztián Berki Krisztián halála kamu Instagram social média közösségi média
Május első péntekén az egész országot sokkolta Berki Krisztián halála. A gyúrós macsó megosztó személyiség volt, és sok kanapéhuszárt maga ellen fordított pikírt stílusával, egy valami viszont biztos: akármilyen ember volt, tragikus hirtelenséggel ment el, és két kisgyermeket hagyott hátra.

Berki halála sok kérdést felvet az emberben, az elmúlásról, a sorsról, és a történetében talán mindenki a lányát, Natit sajnálja, aki még be is takargatta az erkélyen fekvő, órák óta halott apukáját. Megmondom őszintén, én a szerettein és a barátain kívül Berkit is sajnálom.

Ítélet helyett...

Gusztustalannak tartom, ahogy a történtek óta az emberek megnyilvánulnak róla, és pálcát törnek a feje felett. Tény, hogy Berkinek az egész élete a polgárpukkasztásról szólt - legalábbis, amit mi láttunk belőle. Az is elvitathatatlan, hogy sokszor szélsőségesen formált véleményt, és elég sokat tett azért, hogy ne csak szépeket írjanak róla, de azt gondolom, bölcsebb lenne ilyenkor csendben maradni, átérezni egy kicsit a családja fájdalmát, és nem rugdosni azt, aki már nem tudja megvédeni magát. Pláne, hogy mi, a követői, semmit, de semmit nem tudunk arról, milyen volt ő valójában.

Töredelmesen bevallom, képben voltam, illetve vagyok azzal, hogy Krisztián miket posztolt a közösségi médiában, és ez alapján azt gondolhatnám, jól ismertem. A profilja egy tökéletesen felépített díszlet, tele figyelemfelkeltő, sokszor vérlázító posztokkal, a csillogó külső mögött azonban egy sokkal fakóbb valóság volt... A legdurvább, hogy a halála óta több mint tízezerrel nőtt a követőinek a száma, olyan ez, mint a katasztrófa turizmus.

És itt jön elő a közösségi média torz világa, az Insta-lét, amit látunk, hogy mindenki izmos, vékony, BOLDOG, tökéletes anya, tökéletes férj, feleség és szerető, aki étteremben eszik, konditerembe jár minden nap...

Az ilyen profilokat látva az átlagember elszégyelli magát, hogy bár egész nap dolgozik, és ügyesen zsonglőrködik a pénzével, mégsem futja semmi olyasmire, amit a sztárok közösségi oldalán lát. Mégis kíváncsiak vagyunk rájuk, és olyan életet szeretnénk, amilyen nekik van. Vagy mégsem?

Forrás: Instagram/berkikrisztián

Insta vs. valóság: élet a csillogó filterek mögött

Jó lenne, ha ezen a tragédián keresztül mindenkihez eljutna az üzenet, és egy életre belevésnék az emberek a fejükbe, hogy ami a social médiában megy, az hazugság. Mindenkinek meg kell küzdenie a saját démonaival és nehézségeivel - akkor is, ha közben boldogságot hazudik, és csak a jót mutatja kifelé.

Berkinek is megvoltak a saját démonjai, és bár külső szemlélőként irigylésreméltó élete volt, hiszen ha csak a highlightsait pörgetjük át, állandóan utazott, luxus életet élt, világot látott, rengeteget sportolt, méregdrága autókkal járt, márkás ruhákat és kiegészítőket hordott, ismert volt, jól keresett, gyönyörű családja volt, és nagyjából azt tett, amit csak akart, nem volt fenékig tejfel az élete. Magával ugyanis nem volt kibékülve!

Ez volt a maszk, amit felvett, és nem is engedett betekintést a kulisszák mögé.

A közösségi oldalán mindenki csak a jót mutatja, ez egy álvalóság, ami nem létezik. Vagy ha létezik is, sokkal több van mögötte, de ezt a legtöbben nem szívesen vallják be. Az emberek sokszor a saját maguk által felépített hazugságokba betegednek bele, és bár Berki is felismerte a démonjait, és pszhichológussal küzdött azok ellen, amit sosem tagadott, az emberek nagy részében nem ez a kép él róla.

Tök jó lenne, ha az emberek végre rájönnének, hogy a legtöbben - tisztelet a kivételnek - ezeken a platformokon hamis képet mutatnak magukról, hiszen lehet, hogy a gyerekkori barátnőd naponta posztol fotót a férjével, mégsem boldog vele. Lehet, hogy a kolléganőd minden nap befotózza a Starbucksos kávéját, de nincs senkije.

- hangzott el Berki szájából az utolsó vele készült interjúban. A médiasztár azért fordult pszichológushoz, hogy rendbe hozza magát. Erre már csak egy másik világban lesz lehetősége, így jobb híján azt kívánom teljes szívemből, hogy nyugodjon békében, a családja pedig találjon megnyugvást, és az ő halála legyen tanulság, és lássuk meg mindannyian a színfalak mögött lapuló való világot.

Téged befolyásolnak a közösségi médiában látottak?

Niytókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.