szerelem kibeszélő hazudni barát
Uraim, létezik egy mondat, amit nem szégyen kimondani. Nem a sajnálom, a bocsáss meg, a köszönöm vagy a szeretlek. Ezeket remélem, már említenem sem kell, mennyire fontosak.

Van azonban a társas életnek egy olyan kulcsmondata, ami rengeteg felesleges kört megspórolna, ha nem félnénk kibökni.

"Nem leszünk barátok."

Tudom, a visszautasítás fáj, az esélytelenség érzése is szorítja a mellkast, és a lehetőségek hiánya is aggaszt. De ettől még nem kell elnyelni a gondolatainkat. Mert őszintén, tedd a szívedre a kezed! Hányszor esett már meg olyan, hogy egy nőt barátsággal hitegettél, miközben valami egészen másra vágytál? Velem egyszer sem.

Forrás: Shutterstock

De úgy tűnik, én nem tartozom a nagy átlagba. A statisztika ugyanis azt mutatja, hogy az emberek imádnak reménykedni. Szeretik félretenni a 'múzsáikat' abban a hitben, hogy talán egyszer majd minden alkalmas lesz, és akkor léphetnek. Amivel nincs is baj, hiszen a remény jó dolog. A baj ott kezdődik, hogy nem vagyunk egyenesek.

Azt mondod, hogy csak barátok vagytok. A lánynak, aki még a barátja kezét fogja. A nőnek, aki nem akarta azt a randit. Vagy az asszonynak, akit a férjéhez húz a szíve. Tudod, látod, hogy esélytelen az egész. És mit teszel? Nyelsz egy nagyot, és azt mondod magadban: "Nem baj, majd a 'barátod' leszek." Barát, aki ha lehetőség adódik, hiénaként csap le rá. Barát, aki hozzájárul ahhoz, hogy a világ szépen, lassan érzelmi fertővé váljon.

Nem azt mondom, hogy nem létezik férfi és nő között barátság. Biztosan létezik. De az a helyzet, hogy csak tizedannyi közöttük a valódi, mint amennyit rámondják, hogy az. És tény, hogy ez az állapot a keserűség melegágya. Nekem is volt már olyan, hogy bármennyire is próbáltam, nem ment. Nem lehetett barátivá minősíteni a kapcsolatunkat.

Az nem szerelem, ami csak pusztítja a lelked

Mert én éreztem a vonzalmat iránta, amit ugye egy barát iránt nem szokás. Bár csak egy fogaskerék hiányzott a gépezetből, képes voltam elfogadni, hogy ez nem a világ vége. Ha viszont ez bekövetkezett, sosem féltem kimondani, hogy bárhogy is lesz, mi nem leszünk barátok. Higgyétek el, könnyebb így.

És te képes vagy ezt őszintén kimondani?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.