barátság kibeszélő ex
Nemrég megszakadt egy barátság az ismeretségi körömben, mert az egyik lány úgy érezte, hogy a barátnője "lenyúlta" a pasiját. A srác ugyanis rövid együttjárás után szakított vele, hogy helyette inkább a barátnőjének kezdhessen udvarolni.

Mondanom sem kell, mindkét lány másképp élte meg a történteket. Aki előbb ismerte meg a fiút, árulást kiáltott, amiért a barátnője nem utasította el a férfit. A másik fél viszont úgy véli, a srác nyilvánvalóan nem táplált komoly érzelmeket az első lány iránt, máskülönben nem pártolt volna át. Tehát az eredeti felállás úgysem működött volna hosszú távon...

Vajon hol van a határ a baráti szolidaritás és az önös érdekeink képviselete között?

Hiszen manapság nem könnyű megfelelő partnerre találni - ahogyan barátra sem. Kinek van igaza egy ilyen helyzetben? Van egyértelmű "igazság" egyáltalán? Mivel magam sem tudtam egyértelműen állást foglalni, megkértem cikkíró kollégáimat, hogy mondják el a véleményüket.

Percze Ágnes:

"Velem is volt ilyen. Legtöbb esetben a pasik egy idő után mennek, a barátságok pedig helyreállnak. Szerintem tök oké a sértődés az első lány részéről. Az idő rendezi majd a viszonyokat."

Jónás Zsófi:

"Nagyon nehéz dolog ilyenkor helyesen viselkedni. Ha a srác nem volt szerelmes az első lányba, ezt belátta, és korrektül szakítottak is, akkor nem tartom fairnek, hogy megsértődjön, amiért a barátnője összejött vele. De ugye itt több kérdés is felvetődik:

  • Az első lány mennyire volt szerelmes?
  • Mennyi idő telt el a szakítás és az új kapcsolat között?
  • Nehéz ilyenkor ítéletet mondani, főleg, mert az érzelmekkel nem lehet vitatkozni."

Filep Dávid:

"Az nem igazi barátság, ha valaki kiakad egy ilyenen. Ha a legjobb barátom szakít a csajával, aki egyébként nekem is bejön, zokszó nélkül elkezdek vele ismerkedni. Ha ez a legjobb barátomat zavarja, akkor ő valójában nem is volt a legjobb barátom. Viszont ha a csaj iránt táplált érzelmeim csak felszínesek, akkor pár hét romantikus enyelgésért cserébe nem váltok ki szar érzéseket a legjobb barátomból. De én sem érezném magam sértve, ha nekem bejönne egy csaj, és a legjobb barátom lecsapná a kezemről. Mert ez csak annyit jelent, hogy ők ketten jobban összeillenek."

Forrás: Shutterstock

Petrás Lilla:

"Nem szerencsés. Érthető, ha a két lány viszonya picit távolságtartóbb lesz. De csúnyán megharagudni ezért nem szabad. Én sem örülnék, ha a barátnőm összejönne az egyetemi exemmel, mert cink. De nem érezném árulásnak, ha ez tényleg egy komoly viszony/szerelem. Nehogy már azért maradjon le a barátnőm a happy endről, mert én tévedésből összejöttem valakivel, akivel borítékolható volt a bukta."

Sáray Dorottya:

"Ha a második lány semmit nem tett annak érdekében, hogy a fiú elhagyja az első lányt, akkor nem fair őt okolni. És ha ez egy szoros barátság, akkor nem érdemes ennyire megharagudni csak azért, mert a barátnője boldog valakivel, aki őt nem szerette. Nyilván a megbántott lánynak nehéz objektíven szemlélni a helyzetet. De ha végül működni fog a kapcsolat, megérte. Ha meg mégsem működik, majd szidhatják együtt."

Laczó Adrienn:

"Ha én lennék az első lány, azt gondolnám: ki vagyok én, hogy megakadályozzam két ember boldogságát? Két emberét, akiket szeretek/szerettem... "

Greta May:

Ami engem illet, valójában mindhárom résztvevőt sajnálom. Egyiküknek sem lehetett könnyű dolga...

Ti mit tennétek hasonló szituációban? Mi a helyes döntés? Barátság vagy szerelem?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.