szerelem kibeszélő magazin olvasói levél párkapcsolat szakítás
Kedvesem! Régimódi levelet írok hozzád, mert tudom, ha személyesen szeretném elmondani azt, ami a szívemet nyomja, a harmadik mondat után félbeszakítanál, én pedig megint ottmaradnék a kimondatlan érzéseimmel és gondolataimmal, amelyeket te nem akarsz hallani...

A szerelmünk hirtelen jött és úgy sodort el minket, mint egy tollpihét a hatalmas hurrikán. Felkapott, a levegőbe emelt és szédülésig pörgetett. Jó volt forogni, beleszédülni ebbe az érzésbe, olyannyira, hogy hosszú hónapokon át szinte azt sem tudtam, hol van az ég, hol van a föld és hol vagyok közte én. Sosem hittem volna, hogy a szerelem ilyen mámorító, elsöprő és lélegzetelállító lehet. Amikor nem tudsz és nem is akarsz gondolkodni, csak úszol az árral, az érzések folyamában... csak mosolyogsz, csak nevetsz és mindenre bólintasz.

Elmerültem a szerelmedben

Megmártóztam a szerelmedben, a szerelmünkben, mint ahogyan egy forró, nyári délután megmártózik az ember a hűvös, kristálytiszta tóban. Jólesően csókolták a bőrömet a hullámai, átöleltek, ringattak, én pedig egyre mélyebbre merészkedtem. Olyan mélyre, hogy észre sem vettem, teljesen alámerülök. Már nemcsak a lábaimat, az ágyékomat, a hasamat, a melleimet, a nyakamat cirógattad, hanem belekúsztál a füleimbe, szemeimbe, orromba, számba, elborítottad az egész fejemet. Nem bántam. Jó volt átadnom magam teljesen és átnyújtani az irányítást is.

Nem kellett gondolkodnom, nem kellett döntéseket hoznom, csak léteznem ebben a kellemes, hűs, ringató vízben, mint ahogyan a kisbaba lubickol az anyja hasában.

Aztán valami történt. Nem tudom mi, de egy nap kinyitottam a szemeimet és rájöttem, nem látok tisztán. Minden homályos, élét, színét vesztett, a hangok csak maszatos zajok. Nem értem őket, a levegőm pedig egyre fogy. Hogy bírtam ilyen sokáig levegővétel nélkül? Fuldokolni kezdtem. A szerelmünk többé nem hűvös, simogató víz volt körülöttem, hanem valami olyan dolog, ami fojtogat és kiszívja belőlem az életet.

Forrás: Shutterstock

A magad képére próbáltál formálni

Nem mondom, hogy a te hibád. Én egyeztem bele, sőt akartam, hogy így legyen. Nem bántam, hogy a saját képedre akarsz formálni. Úgy alakultam a kezeid között, mint a friss, puha agyag, amely belesimul az alkotó kezeibe. Nem ellenkeztem. Jó volt. Aztán elkezdtem száradni – mint az agyag –, és a formálhatóságom egyre csökkent. Már nem akartam idomulni, de ha ezt meg is említettem, te viccesen vagy éppen döbbenten leállítottad a vallomásomat. Így hát, most régimódi levelet írok neked, mert már nem bírom tovább. Fuldoklom a szerelmünkben.

Nem kapok levegőt, ég a tüdőm, a szemem, és víz nyomul a számba, ha szólni próbálok. Így inkább írok.

Szerettelek és szeretlek még most is, de a kapcsolatunk megöl. Nem vagyok többé friss agyag, ami szívesen felveszi azt a formát, amit szánnak neki. Nem akarok többé alámerülni és hagyni, hogy a látásomat, a hallásomat, a szavaimat, a gondolataimat eltompítsa bármi. Önmagam akarok lenni, nem az, akinek te akarsz látni, akivé vésővel faragsz lassan, mert már nem simulok úgy a kezeid közé, mint régen.
Engedj kiemelkedni a szerelmünk habjaiból, engedj levegőhöz jutni, különben belehalok!

Varga Léna története.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.