magazin kibeszélő eljegyzés lánykérés
Sok embertől, sőt a szüleimtől is megkaptam, hogy a lánykérést illetően, hogy milyen elhamarkodottan döntöttem. Fél éve ismertük egymást, már sokszor beszéltünk róla, de álmomban sem hittem, hogy letérdel, és felteszi nekem a nagy kérdést. Mit kellett volna mondanom, hogy ezt még át kell gondolnom?!

Amint Bálint az életembe lépett, minden felgyorsult körülöttem. Korábban sosem ismerkedtem buliban, de a közeledése egyáltalán nem volt tolakodó számomra. Megkérdezte, lenne-e kedvem kimenni beszélgetni, és közben pedig megittunk egy pohár italt. Egész éjjel táncoltunk, és valahol furcsa volt, hogy nem akart megcsókolni. Hiába kacérkodtam a gondolattal, ő nem akarta átlépni ezt a határt. A buli végén elkérte a telefonszámomat, és úgy váltunk el egymástól, hogy majd józanul folytatjuk.

Másnap reggeltől minden nap beszéltünk: hol üzenetben, hol telefonon, majd sort kerítettünk az első hivatalos randevúnkra is. Tökéletes este volt, és a csók sem maradt el. Mindkettőnkben hamar megfogalmazódott, hogy okkal kellett találkoznunk, és a negyedik randink után úgy döntöttünk, hogy adunk egy esélyt a kapcsolatnak. Azonban el kellett döntenem, mit kezdjek az exemmel, akivel néha-néha még összefutottunk. Már nem voltam belé szerelmes, így végül beszéltem vele, és lezártam a kettőnk között húzódó se veled, se nélküled drámát. Csalódott volt, és talán csak ekkor jött rá, hogy elveszített engem.

Bálinttal nem találkoztunk három hétig, mert külföldön voltam a szüleimmel. Minden nap beszéltünk, és hiányzott minden egyes órában. Sokat meséltem róla anyuéknak, és várták, hogy végre megismerjék őt. Hazaérkezésemkor Bálint egy csokor rózsával érkezett a lakásomra. Közelgett a szeptember, elmesélte, hogy lakást néznek egy barátjával, és míg távol voltam, találtak egyet az egyetemtől nem messze, de a tulaj végül nem őket választotta. Ekkor nagyjából egy-másfél hónapja ismertem a szerelmemet, és hirtelen felindulásból megkérdeztem tőle, hogy szeretne-e hozzám költözni? Láttam rajta, hogy tetszik neki a dolog, és szíve szerint igennel felelt volna, de nem akarta elsietni a választ. Ám két héttel később már együtt hordtuk be a cuccaival megpakolt dobozokat.

Forrás: Shutterstock

Fél év telt, és mintha mindig is ismertük volna egymást. Sokat beszélgettünk arról, hogy ki, hogyan és milyen tempóban tervezi az életét. Szóba került az eljegyzés, a házasság, a közös otthon és a gyerekvállalás is, de álmomban sem hittem volna, hogy ilyen hamar megkéri a kezemet.

Épp kirándulni voltunk a Megyer-hegyi Tengerszemnél, amikor megkérdezte: "Lennél a feleségem?" Folytak a könnyeim, és el sem hittem, hogy ez a fantasztikus férfi velem szeretné leélni az életét. A válaszom igen volt.

Nem mindenki értett egyet a döntésemmel. Sokan azt mondták, hogy elhamarkodom: miért sietitek el, hova rohantok? Azt is megkérdezték a barátnőim, hogy: "Terhes vagy?" Számukra képtelenségnek tűnt, hogy szerelemből mondtam igent a lánykérésre. Sosem volt senkivel sem olyan tökéletes és harmonikus a párkapcsolatom, mint Bálinttal. Ritkán konfrontálódunk, tisztelettel bánik velem, és a tenyerén hordoz, így nem is kívánhatnék nála jobbat.

Mégis megnyugtató volt számomra, hogy a szüleim és a legjobb barátaim mind-mind támogattak, és hittek a döntésemben.

Nincs arra szabály vagy recept, hogy mennyi idő után lehet a lánykérésről témázni, nem beszélve arról, hogy a nagy kérdésre mikor mondhatjuk nyugodt szívvel, hogy igen. Egyesek szeretnek biztosra menni, és keretet szabni, például: kizárólag 3 év párkapcsolat és két év együttélés után kérik meg párjuk kezét. A szíve mélyén mindenki érzi, hogy az illető lehet-e az igazi vagy sem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.