anyaság szeretet anya üzenet gyereknevelés
Elgondolkodtam. Vajon mit mondanék én a lányomnak, ha nem tudnék vele annyi időt tölteni ebben a földi létben, mint amennyit szeretnék?

Szia Baba!

Remélem, ezt a levelet együtt olvassuk majd pár évtized múlva, de tudod, az élet olyan nagyon törékeny és kiszámíthatatlan... Igen, Baba. Mert legyél akárhány éves, te mindig az én kisbabám leszel.

Az, aki nagy mogyoró szemekkel pislogott rám a születése után, akivel úgy méregettük egymást, hogy akkor még szinte semmit sem tudtunk a másikról, és mégis olyan egyértelmű volt minden.

Azóta már tudom, hogy egy ritka szenvedélyes lélek vagy, erős akarattal, nagy szívvel. Hisztikkel, értelemmel, ugyanakkor önfejűséggel, és talán túlzó makacssággal. Most bölcs tanácsokat kellene adnom neked, de inkább csak próbálok a tapasztalataimra hagyatkozni. Ezek talán segítenek majd eligazodni az életben, ami, nem hazudok, kicsit sem lesz egyszerű...

Tudod, az ember életében vannak olyan meghatározó vonalak, amik körbeszövik az útját - és valahogy az összes többi ezekhez kapcsolódik. Az egyik gyengébben, a másik erősebben.

Például munka terén eleinte mindenki marha okos lesz körülötted, talán még én is... Mind tudni véljük majd, mit kellene csinálnod, hogy kellene csinálnod, mi "passzolna" hozzád. Bár be kell vallanom, annyira színes az egyéniséged, hogy most még megtippelni sem tudnám, mi lesz belőled. De egy dolgot mindig tarts szem előtt: csak és kizárólag olyan dolgot csinálj, amihez kedved van, olyan helyen, ahol jól érzed magad!

Forrás: Shutterstock

Nyunyó... Értsd meg, nem cseszheted el az életed egyetlen percét sem egy olyan helyen, ahova gyömörgörccsel mész be. Ha az ötödik helyen találod meg magad, akkor az ötödiken. Ha ez a tizedik lesz, akkor az! Igenis jobban megéri éveket "elpazarolni" keresgélésre, mint évtizedeket gályázni valahol, ahol utálsz lenni.

Remélem, ott leszek akkor, amikor összetörik a szíved, és le kell töröljem a könnyeid... Honnan tudom, hogy lesz ilyen? Oh, azt hiszem, senkinek sincs ép szíve, és mindenkié összetörik előbb-utóbb. Csak egy kicsit, vagy nagyon, de össze.

Puszikkal, ölelésekkel, és azzal a fincsi simivel fogom összeragasztani, amit annyira szeretsz. Talán a szerelem terén tőlem vársz majd válaszokat a kérdéseidre, de tudod, ez lesz az a téma, amivel kapcsolatban én sem fogom tudni a helyes megoldásokat. Pusztán tapasztalatokról beszélhetek majd neked. Azok pedig azt mondják, hogy semmit ne vegyél készpénznek. Ez talán túl realistán hangzik, ám el kell mondjam neked: ez a valóság. Mert egy komoly kapcsolatnak is vége lehet egyik napról a másikra, mindegy, mit terveztetek előtte - és egy fellángolás is beköltözhet úgy a szívedbe, hogy örökre ott is marad...

Éppen ezért találj olyan szenvedélyt, ami feltölt, ami mindig veled lesz. Olvasás, sport, írás, vagy bármi, ami boldogít. Hogy amikor nem lesz melletted senki, akkor is úgy érezd, egyedül is van értelme folytatni az életet. Hogy amikor magányosnak éreznéd magad, akkor is tudj menekülni valamibe, ami csak a tiéd, és senki másé. Erre vigyázz, őrizd, és senkinek ne hagyd, hogy eltántorítson tőle! Még akkor sem, ha nagyon szerelmes vagy. Talán lesznek férfiak, akiknek ez nem fog tetszeni, de akkor csak fogd rám nyugodtan.

Vannak nehéz időszakaink, és biztosan lesznek is még. Van, amikor nem vagy hajlandó kiszállni az ölemből, de olyan is, amikor nem értünk egyet, és keményen vitázunk. De azt tudnod kell, ha valamit soha nem bántam meg ebben az életben, az az, hogy vagy nekem.

Néha csak nézlek, és a mai napig azon gondolkodom: nem tudom elhinni, hogy te az én lányom vagy. Nézem a fonott hosszú hajad, a csókos szád, a szép, mandulavágású szemed. Nézlek, amikor boldog vagy, és nézlek, amikor olyan dühös vagy, hogy ahogy te mondanád, bébihangyává tudnál törni bármit - és boldog vagyok. Mert vagy nekem.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.