magazin nők vágy kibeszélő párkapcsolat férfiak kapcsolat ízlés
Nőként legfeljebb csak találgathat az ember lánya, milyennek kellene lennie, hogyan kellene viselkednie, öltözködnie, hogy tetszen a másiknak, mik azok a tulajdonságok és külső jegyek, amelyek minden férfinak bejönnek. Bár lehet, hogy első körben inkább azt kellene tisztázni, létezik-e olyan nő, aki mindenkinek tetszik.

Első nekifutásra inkább nem a férjemet kérdeztem meg, minél később csalódik és sértődik meg az ember, annál jobb alapon. Rengeteg hímnemű barátom van, náluk futtatam meg a témát, gondoltam, ebből nagy baj nem lehet.

- Mit tudom én! - jött mindjárt az első, nem túl hasznos válasz, de nem lepett meg. A pasik nem szeretik a kényes kérdéseket, meg aztán, a „nem tudom" náluk amúgy is az egyik leggyakoribb válasz a nők kérdéseire.

- Színésznők, karakterek, ilyesmi. Pl.: Lara Croft, Wonder Woman, született feleségek, stb. - mondta egy másik barát, és ezzel kicsit közelebb is kerültem a válaszhoz, de legalábbis igazolódni látszott a sejtésem, miszerint a vágyott nő minél távolabb álljon a valóságtól és a realitásoktól. Bár a született feleségek kicsit meglepett, fogalmam sem volt róla, hogy azt a sorozatot férfiak is nézték, miközben én nő létemre egyetlen részt sem láttam belőle...

- JLo!!! - harsogta a harmadik, én meg arra gondoltam, „te jó ég, egy újabb sztár, aki 10-15 évvel idősebb náluk!"

Nem létezik, hogy minden férfi az időseb plasztikcicákra, és/vagy kikent-kifent sztárokra bukik - gondoltam elsőre. Aztán elgondolkodtam, hogy JLo-n kívül egyetlen konkrét név sem hangzott el, viszont karaktereket soroltak a srácok, tehát érdemes lehet elindulni a „milyen tulajdonságaik vannak ezeknek a hősöknek" vonalon, úgyhogy rákérdeztem:

- Lara Croft önálló, baromi erős, okos, rafinált, ügyes, vagány nő. Wonder Woman azon túl, hogy istennő, ugyanolyan, mint Lara, nemcsak erős, de eszes is, ráadásul ügyes, leleményes, nagyon önálló, jól alkalmazkodik a helyzetekhez, és ha arra van szükség, nagyon elegáns, kifinomult csaj. Erre gondoltatok?

Lara Croft - Angelina Jolie Forrás: Collection ChristopheL via AFP/© Paramount Pictures

A barátaim röhögésben törtek ki:

- Jaja, meg arra, hogy mindketten baromi szépek, dögösek, nagy mell, bomba test, kihívó tekintet, szexi ajkak... Soroljuk?

- És melyikőtök felesége, vagy barátnője hasonlít bármelyikre? - kérdeztem kicsit lekezelően, mert bevallom, nem igazán tetszett a válasz, lealacsonyítónak éreztem.

- Ja, hát nem azt kérdezted, milyen feleségre vágynak a férfiak, hanem, hogy milyen nőre... - vihogtak tovább, én pedig realizáltam, hogy egyrészt a barátaim teljesen hülyék, és lehet, hogy már örökre így is maradnak, másrészt, hogy ez bizony zsákutca. Mert az nem létezik, hogy más nem számít, csak a mellek, meg a seggek!

Muszáj volt a férjemhez fordulnom, bár abban nem voltam biztos, hogy a fentiek után hallani akarom a választ.

- Nyilván mindenkinek más az ízlése, még külső tekintetében is. Ha minden férfinak ugyanaz a nőtípus tetszene, a csajok 90 százaléka magányos lenne. Meg a férfiak is - mondta bölcsen az én „uram", és bevallom, kicsit büsze voltam rá, és a szívemről is nagy kő esett le.

- Akkor mi van Lara Crofttal? - kérdeztem

- Gondolod, hogy minden férfi erős nőt akar? Olyat, amelyik egy rossz szó, és eltöri a karodat? - nevetett - De álmodozni szabad, nem?

- Khm.. Álmodozni szabad, de azért ne vidd túlzásba!

- Á, dehogy! Mit kezdenék én egy igazi istennővel, aki Árésszal hadakozik, lasszóval védelmezi az emberiséget? Mikor lenne neki ideje rám? Szerinted miért nem ment soha férjhez? Jól emlékszen, hogy ő is múzeumban dolgozik, ahogy én is? - a képemet látva addigra már nagyon röhögött.

- Azért nem ment férjhez, mert meghalt a szerelme, aki még csak nem is volt jó pasi... szerintem - válaszoltam.

- Na látod, erről van szó. Neked nem tetszik a pasija, nekem meg nem tetszik ő. Az én istennőm te vagy, aki a családot adta nekem. Talán, ha nem idegesítelek fel nagyon, nem töröd el a karom, és valószínűleg, ha helyzet van, nekem kell megvédenem téged, nem fordítva. A te hajad rövid, nem lobogtatsz dús hajkoronát, és nem dobálod jobbról balra és vissza, de nekem a rövidhajú nők amúgy is jobban bejönnek. Én szeretem, hogy kincsekre legfeljebb csak a ruhaboltban vadászol, és tuti, hogy a gyerekekkel rád jobban számíthatunk, mint az emberiség Wonder Womanre - vigyorgott.

- Aranyos vagy, köszönöm a biztatást, de fordítsuk komolyra... Milyen nőre vágynak a férfiak?

- Honnan tudnám én azt, milyen nő kell más férfiaknak? Mindenkinek más a csúcs. Én nem szeretem a hosszú szőke hajat, Tibike meg csak azt szereti, ahogy apád női meg mindig vöröshajúak voltak. A kölyöknek háromszor volt szemüveges barátnője, de lehet, hogy ennek sincs jelentősége, mert sokkal fontosabbak a személyiségjegyek. Bár nyilván van olyan nő, akire rá se bírnék nézni, így sosem tudnám meg, mennyire kedves-okos-ügyes.

Levontam a nem messzemenő, de következtetést: ízlések és pofonok tényleg különbözőek, kivéve, ha álmodozásról van szó.

És szöget ütött a fejembe: milyen férfiakról álmodoznak a nők?

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.