Facebook kibeszélő lájk Instagram y generáció
Nincs mit szépíteni! Én is az összezavarodott és önimádó Y generáció tagja vagyok. Az Instagramomon találni jó néhány szelfit és ételfotót is: amikre semmi mentségem.

Amikor utazom, egyből kapom is elő a telefonom, hogy megörökítsem az első pálmafát, ami az utamba kerül. Addig szerkesztgetem a képet, amíg a viharfelhők elhalványulnak rajta. És azonnal megosztom azzal a néhány emberrel, aki kíváncsi rá: mit is csinálok. Szégyenteljes, tudom, de állandóan ránézek a telefonomra: jött-e valamilyen üzenet vagy frissítés? Nehogy lemaradjak valamiről!

De van néhány dolog, amit sosem értettem a virtuális világban. És ezek most már végérvényesen kikívánkoznak belőlem:

1. A fiúk, akik meztelen fotót küldenek magukról

Most komolyan, Uraim! Volt már rá példa, hogy egy hölgy, aki korábban elutasított benneteket, egy ilyen fénykép láttán a következőt mondta volna: "Eddig nem voltál az esetem. De most, hogy láttam egy ilyen furcsa szögből készített képet a farkadról, meggondoltam magam. Azonnal szexelni akarok veled!"

Ugye, hogy ugye? Ha meg már eleve együtt jártok a kiszemelt leányzóval, biztosan látott már ruha nélkül. A képpel csak hülyét csináltok magatokból! Igen, még akkor is, ha izmosak vagytok. Sajnálom hölgyeim, rátok ugyanez vonatkozik!

2. "Oszd meg ezt, és szerencséd lesz! Az energia elönti az elmédet! Leszáll rád egy angyal!"

Most tudom, sokan utálni fognak, de kimondom: Semmi sem fog történni, ha megosztasz egy fotót egy angyalról, a földistennőről vagy a szent kecskéről!

Kivéve, hogy ismerőseid többsége elmeháborodottnak tart majd.

Még ha nem is mondják a szemedbe! Persze, ha valaki elveszti a kutyáját, vagy keresi az eltűnt családtagját, (talán egy kicsit) segíthet a megosztás. De nem is ezekről az esetekről beszéltem. És nem arról van szó, hogy hallgasd el, ha hiszel valamiben! Erre ott van az adatlapod, oda leírhatod, a "Magamról" szekcióban.

3. Akik a Facebookon/ Instagramon, bármilyen más felületen írnak, de élőben még csak köszönni sem tudnak...

Biztos nektek is volt már olyan srác az életetekben, aki virtuálisan nagyon aktív volt, de a való életben úgy tett, mintha nem is ismertétek volna egymást. Soha nem hívott el egy igazi randira, és sosem mutatott be a barátainak. Ám az üzeneteid között szinte minden nap volt tőle néhány olvasatlan: és a stílusa egyiknek sem volt éppen baráti... Sőt, gyakran kezdett heves flörtölésekbe.

Nos, a virtuális kommunikáció nem jár felelősséggel. Így a lovagod annyi embernek ír egyszerre, amennyinek csak szeretne. És pontosan tudja: ezért te még csak számon se kérheted. Nem, akkor sem, ha írásban már a ruháidat is levette.

Forrás: Shutterstock
7 Facebook tény, amit tuti te is utálsz!

4. Emberek, akik ismeretlenül bejelölnek

Tudom, a mai világban nehéz ismerkedni: nincs táncest, bálok meg kukoricahántás. De ha nem ismeritek egymást, az a virtuális világra is vonatkozik. Ha valaki érdekel, írj neki egy üzenetet, egyáltalán vevő-e rád? Ne várj rá hetekig, hogy visszajelöl-e!

5. Akik féltékenyek a lájkokra

Attól, hogy a pasid lájkolta az exe fényképét, még nem biztos, hogy róla álmodik éjszakánként. Nyilván más, ha minden egyes betűt, amit a volt csaja posztol, szívecskével jelöl.

De ha csak kiírta, hogy felvették álmai munkahelyére, és a párod nagylelkűen klikkelt egyet, inkább örülj, mint szomorkodj! Ugyanis, ha boldoggá teszi a volt kedvese sikere, valószínűleg egy kedves, jóindulatú emberrel van dolgod: aki már rég túl van a szakításon. Azért is tud ilyen normálisan viselkedni vele.

Nyitókép: shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.