magazin kibeszélő férfi randi kezdeményezés ismerkedés
Az örök, feloldhatatlan dilemma. Édesanyám és nagymamám már egészen kicsi koromtól azzal nyaggatak, hogy egy igazi nő nem kezdeményez. De, miért is nem?

Mindig azzal érveltek, hogy márpedig egy nőnek legyen tartása! Ne mutassa ki, ha valaki iránt gyengéd érzelmeket táplál, mivel az kiábrándító. A férfiakban ugye ott dolgozik az a fránya vadászösztön, ha pedig nincs meg a becserkészés - elvileg - fantasztikus élménye, oda a varázs, az izgalom, és szegény nő máris hoppon marad. Akkor mégis hogyan kell egy férfi (akkor még fiú) tudtára adni, hogy "tetszik", arra sosem kaptam választ. Vagyis de: sehogy.

Hagyjam magam meghódítani, de mindig csak egy kicsit. Legyek távolságtartó, az meg fogja bolondítani őket, és annál jobban akarnak majd velem lenni.

Mit ne mondjak, én tényleg próbálkoztam ezekkel a tanácsokkal. Az első hatalmas, kamasz szerelmem elől minden erőmmel titkoltam, hogy tetszik nekem, sőt, még csak rá se néztem. Annyira jól adtam a nehezen kaphatót, hogy szegény fiú nem is tudta, hogy éppen meg kellene hódítania, így hamvába halt a próbálkozásom.

Később elkezdtem azon gondolkozni, hogy micsoda baromság az, hogy a valaki iránt érzett vonzalmamat úgy kell titkolnom, mintha egyenesen bűnt követnék el vele, és ha kiderül, már cipelnének is a börtönbe.

Ráadásul azt is hatalmas baromságnak gondoltam és gondolom a mai napig, hogy nekem nőként annyi a feladatom a párkeresésben, hogy csinosan felöltözöm és leülök valahova, ahol mindenki látja, majd várok.

Aztán tovább várok. De a kisujjamat sem mozdítom. Aztán, ha valaki végre arra sétál, és észrevesz, akkor meg tüntetően elfordulok, talán úgy, hogy közben egy kicsit, éppen hogy csak meglibbentem a szoknyám szélét, hátha ebből tudni fogja, hogy most kell randira hívnia.

Forrás: Shutterstock

A másik pedig, amit sosem értettem, az a híres, kielégíthetetlen vadászösztön. Hogy a férfiaknak mindenképp szükségük van a küzdésre. Hogyan lehet egészséges, hosszú párkapcsolatot fenntartani úgy, ha közben a nőnek folyamatosan adnia kell a nehezen kaphatót? Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy az anyakönyvvezető előtt is, mielőtt a nő kimondja az igent, még látványosan vállvonogatva, hosszú ideig gondolkozik azon, hogy akkor most tulajdonképp igent mondjon vagy nemet.

Ha pedig egy férfinak tényleg erre van szüksége, akkor meg ott van a folyamatos aggódás és matekozás, hogy vajon ma eleget kellett-e küzdenie értem ahhoz, hogy ne kezdjen el hirtelen inkább valaki másra vadászni. Aki izgalmasabb.

Végül rájöttem a mindvégig elhallgatott, apróbetűs részre, amit a családom teljesen véletlenül elfelejtett hozzátenni az egész "a nők nem kezdeményeznek" dologhoz.

Mégpedig az, hogy valójában minden egyes alkalommal a nő kezdeményez. Csak nem feltétlenül úgy, hogy ajtóstul ront a házba, hanem cselesen, és itt lép be a képbe a híres női fifika.

Egy-egy csábos tekintet, libbenő szoknyák, két kedves szó. Apró, "véletlen" érintések, gátlástalan flört, de minden konkrét ígéret nélkül. Viszont, az ma már nem egy működő taktika, hogy minden viszonzás nélkül, mint egy toronyba zárt királylány várjuk, hogy jöjjön a királyfi, és kiszabadítson minket önkéntes, erénynek álcázott börtönünkből.

Sőt, tovább megyek, rendíthetetlenül hiszek abban, hogy a nő ugyanúgy kezdeményezhet. Kezdeményezhet beszélgetést, kezdeményezhet randevút, kezdeményezhet bármit, amit ott és akkor helyesnek érez. Ha már egy párkapcsolat két emberen múlik, akkor a párkapcsolat elindítása és alapköveinek letétele is ugyanúgy két emberen múlik.

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.