szerelem társkereső kibeszélő Nagy Ő online magazin párkapcsolat társkeresés házasság
A történetünk tizenöt évvel ezelőtt kezdődött: túl egy váláson, két kicsi gyerekkel maradtam egyedül, közülük az egyik sérült, nem gondoltam, hogy lesz még valaha férfi az életemben. Pedig fiatal voltam, szép, de két gyerekkel ki akarna velem komoly kapcsolatot kezdeni? 

Az első férjem link alak volt, a pénzt szívesebben tette játékgépekbe, mint a családi kasszába, nem járt haza, szívesebben időzött a haverjaival, és igazából bárkivel, csak velünk nem. Amíg nem voltak gyerekek, nem zavart, de amikor már nem csak a saját boldogságom forgott kockán, bosszantott. Sokáig kitartottam, mert azt mondták, egy férfinak nehéz feldolgozni, ha beteg a gyereke, de amikor azt tapasztaltam, hogy a két pici fiam nap mint nap hiába várja, ő nem jön, úgy döntöttem, ennyi volt. Amikor a házasságunk 10. évében úgy döntöttem, hogy elválok, már nem volt lelkiismeret-furdalásom.

Három évet voltam egyedül, randizgattam, de komoly kapcsolatban nem gondolkodtam, társkereső oldalakat sosem használtam, nem volt rá igényem. A fiaim jelentettek mindent, boldogan éltünk hármasban. Az egyetem utolsó félévében az egyik szakmai oldalon kerestem a szakdolgozatomhoz kapcsolódó cikkeket, írásokat, amikor megláttam egy online logikai játékot, melyet az oldal fejlesztői hobbiból készítettek és üzemeltettek. Hallottam már a játékról, de semmit nem tudtam róla, viszont érdekelt, így amikor megláttam, hogy online is lehet játszani, azonnal regisztráltam az oldalra. Nem volt könnyű játék, voltak különböző nehézségi szintek, de megtanultam a szabályokat, gyakoroltam, kis idő múlva már párbajoztam is másokkal, és úgy tűnt, egész jó vagyok benne. Ha valamit nem értettem, írtam a chatfalra, mindig volt, aki segítsen. És akadt valaki, aki többször, mint bárki más.

Közben kiderült, hogy ez a valaki férfi, és nemcsak nagyon jó a játékban, de mindenki szereti is: a játékosok találkozókat szoktak tartani, tehát egy kis közösségről beszélhetünk. Akkoriban még az iwiw volt a Facebook, mindenki ott jelölt be, és nézegették is rendesen a profilomat. Ő is.
Kb. három hete játszottam, amikor kiírta a chatfalra, hogy „boldog szülinapot!", majd kaptam tőle egy privát üzenetet is. Felvett msn-en az ismerősei közé - ez volt a „korabeli" messenger - és onnantól kezdve beszélgettünk. Eleinte csak írogattunk, aztán bekapcsoltuk a webkamerát is. Sok mindenben különböztünk, a személyiségünk teljesen más volt, de rengeteg dolog volt - és van -, amiben nagyon is egyeztünk. Mindketten szeretünk énekelni, a teljes István a királyt elénekeltük ketten, nem is egyszer, változó szereposztásban. Aztán már telefonáltunk is, és amikor nagy lett a hónap végén a számla, családi csomagra váltottunk.

Forrás: Shutterstock

260 kilométer választott el minket egymástól, ami nem egy napi szinten megjárható út, szóval egy darabig csak beszélgettünk, de mindketten éreztük, ebből lehet valami, sőt akár minden is.

Közel 3 hét telt el így, amikor arra jutottunk, nem elég a kamera, mielőtt többet fektetnénk a történetbe, mint amennyi van benne, találkoznunk kell.

Addigra már mindent tudtunk, vagy tudni véltünk a másikról, amit fontosnak tartottunk ahhoz, hogy el tudjunk képzelni akár egy közös jővőt is, de mindenek előtt egy pár napig tartó randit, aminek a vége még képlékeny volt. Részemről.

Mint kiderült, ő magabiztosan érkezett meg Esztergomba, az első, de annál hosszabb, négynapos randevúnkra. Két napot voltunk a városban, majd hazavittem, hogy bemutassam anyukámnak és a gyerekeknek. Nemcsak mi ketten találtunk egymásra, mindenkivel működött a kémia.

Én már az első pillantásából tudtam, hogy ő az igazi, mindig is ilyen férfira, társra vágytam, és ő is érezte, hogy ez a kapcsolat örökre szól.

Úgy terveztük, hogy a következő két évben rendezi az otthoni dolgait, a munkáját, a tanítványai sorsát, hétvégente jön majd hozzánk, utána viszont összeköltözünk. Akkor, ott kimondva nem volt olyan furcsa, két hétig működött is. Ekkor már április volt, és mindketten nagyon szenvedtünk a helyzet miatt.

Májusig bírtuk, akkor döntöttünk: egy család leszünk.

Augusztus 1-jén pedig megtörtént az összeköltözés, majd az első közös családi kirándulás. Felpörögtek az események.

Megszületett az első közös gyermekünk, miközben már a nagyok is édesapaként gondoltak rá. Amikor a legkisebb is megszületett, már négy közös gyerekként tekintettünk mindannyiukra. Nem sokkal a pici születése után összeházasodtunk.

Eltelt 15 év, de továbbra is szerelmesek vagyunk, és még mindig hisszük, hogy ez így lesz, amíg világ a világ, és még azon is túl...

Nyitókép: Shutterstock

Mondd el Te mit gondolsz!

Neked mi a véleményed erről a cikkről? Egyetértesz vele, vagy teljesen máshogy látod? Csatlakozz a SHE Kibeszélő Facebook csoportunkhoz és mondd el nekünk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.